Skocz do zawartości
IGNORED

Vas - Offerings - jestem pod wrazeniem!

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Kreci sie wlasnie u mnie plyta z tytulu i powiem - jestem pod wrazeniem i dziwie sie, ze muzyka ta nie zagoscila dotychczas na forum. Klimaty DCD, z nieco wiekszym udzialem pierwiastka etnicznego (srodkowy wschod), perfekcyjna realizacja.

Tu macie polska recenzyjke innej plyty Vas:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, nie potrafie wskazac miejsca gdzie mozna by posiasc te plytki w Polsze...

[obrazekLUKASZ-188066_1.jpg]

post-2015-100002682 1170260062_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11944-vas-offerings-jestem-pod-wrazeniem/

Kilka probek jakosci radiowej mozesz wziac oczywiscie z Amazona (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Specjalnie dla wszystkich przez kilka dni macie tu nr 1: "Svarga"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jakbym nie pisal przez jakis czas, znaczy BSE mnie ciupnelo ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

foobar2000:

Ukryta Zawartość

O, wlasnie Svarga doszla na miejsce...

Ukryta Zawartość

MariuszJ, dziękuję! Ściągnąłem, zaistalowałem i słucham raz za razem tego jednego kawałka. Na szczęście jest dość długi :)

Bardzo mi sie podaoba ta muzyka, szkoda tylko, że nikt u nas jej nie sprzedaje :( Najbliżej to chyba niemiecki Amazon, ale za to za 27Euro!! Na amerykańskim za 15$. A Ty skąd/gdzie ją kipiłeś, jeśli można wiedzieć?

Przeszukując WEB znalazłem zrobiony przez kogoś spis ścieżek z różnych wydawnictw z podobną muzuką. 100 godzin muzyki na jakąś imprezę, jako tło. Jeśli jesteś zainteresowany, to prześlę Ci na priva.

Ta recenzja z linku nawet wyjaśnia gdzie coś podobnego słyszałem - Loreena McKennitt "The Book of Secrets", którą też lubię, ale nie działa na mnie tak jak np. Archive, późny Talk Talk albo David Sylvian na "Secrets of the Beehive".

Z podróży do różnych kultur mogę polecić ze swoich płyt:

- Cristina Branco - "Sensus" - przepięknie nagrane i zaśpiewane fado

- Tribalistas - brazylijskie trio, brazylijskie ballady w nowoczesnym ujęciu, mnóstwo instrumentów

- Yo-Yo Ma "Obrigado Brasil" - klasyczna wiolonczela plus brazylijskie rytmy i motywy, pełno swietnych muzyków, utwory w których gra trio wiola-klarnet-gitara powodują gęsią skórke na plecach

- Dhafer Youssef "Digital Prophecy" - arabski wokal i oud w towarzystwie głównie skandynawskich nu-jazzmenów

Dzieki Zbig za dwie nowe propozycje do odsluchu. Zwiazki Vasu z Loreena nie wydaja mi sie w kontekscie calej plyty tak silne jak Tobie, na pewno blizej tu do DCD zabeltanego sharkarszczyzna. Moje wrazenie wynika przede wszystkim z tego, ze rzecz jest w Polsce niemal nieznana, przynajmniej na tle swoistego kultu zarowno DCD, jak i Loreeny.

Dhafer Youssefa to bym raczej polecał jego poprzednią płytę, "Electric Sufi". "Digital Prophecy" jest moim zdaniem sporo słabsza. A jeszcze wcześniejsza - "Malak" - jest chyba najlepsza, choć trochę inna, już zupełnie nie ma nic wspólnego z VAS czy Lorenną.

Z innych wykonawców, ale podobnych klimatów, to lubię "stargo" Garbarka - "Ragas And Sagas". "Madar" już nie tak bardzo.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.