Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Sony TA F 700 ES

tomtom007

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.Dostalem wzmacniacz sony TA-F 700 ES i nie mam pojecia jakie kupić kolumny do niego. Zamierzam wydać max 2500 zł.

Dodatkowo zamierzam dokupic gramofon do niego i będę wdzięczny za podpowiedź jaki konkretnie. dzieki !!

https://www.audiostereo.pl/topic/119527-kolumny-do-sony-ta-f-700-es/

Pokoj 5m na 5m . Nastawiam sie na odsłuch z gramofonu którego też jeszcze nie mam. W większości hip hop i rege .Ale lubie posłuchać popu i rocka .W moim przypadku te kolumny to chyba raczej jakieś uniwersalne powinny być;)

Ja bym polecił ci dali sam mam 670 es i jak na moje ucho bardzo dobrze to ze sobą gra ze starszych np 850 lub 470 evidence z nowszych zensor 7 lub ikon mk1 można do 2500 ustrzelić. Bardzo dobre opinie na forum czytałem też o tannoy DC6T ale niestety ich nie słyszałem.Jak chcesz nowe to klocek pod pachę i odsłuchy najlepszym sędziom jest własne ucho

Mam ten wzmacniacz do porównań moich DIY-owskich wypocin:-). Na stałe jest w szafce. Bardzo przyjemne muzykalne brzmienie oparte na średnim basie i niższej średnicy ale wystarczająco szczegółowe. Mi takie odpowiada, ale jeżeli miałbyś iść w stronę neutralności to szukaj kolumn trochę jaśniejszych z szybkim basem. Przydałoby się delikatne rozświetlenie przełomu średnicy i góry. Nie bardzo mogę wypowiedzieć się o tańszych kolumnach, ale zakładając, że jest coś takiego jak firmowe brzmienie to powinieneś rozglądać się wśród kolumn B&W, Dali, Monitor Audio (starsze modele).

P.S. Nie wiem jak gra pre gramofonowe. Może trzeba jednak sprawdzić czy czasami nie odbiega równowagą tonalną z wejściami liniowymi.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.