Skocz do zawartości
IGNORED

Jak grać ze 2..3 źródeł ? na raz!

mttj

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !

Pomysł mi się nasunoł taki....

czy znacie jakieś wzmacniacze/ampltunery(z dobrym stereo) co by potrafiły grać ze 2..3 źródeł na raz ? (toslinki i analogowe)

czyli puściłem sobie muzykę z "CD" lub radio, ale chce słyszeć jak mi maile przychodzą na PC ;) lub gra coś tam jeszcze co podłącze

Pozdrawiam!

Hej !

Pomysł mi się nasunoł taki....

czy znacie jakieś wzmacniacze/ampltunery(z dobrym stereo) co by potrafiły grać ze 2..3 źródeł na raz ? (toslinki i analogowe)

czyli puściłem sobie muzykę z "CD" lub radio, ale chce słyszeć jak mi maile przychodzą na PC ;) lub gra coś tam jeszcze co podłącze

Pozdrawiam!

Podłącz wszystko pod kompa, a później puść dalej.

są takie sumatory cinch: dwa wejście i jedno wyjście. kup parę kompletów i po kłopocie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja tylko tak spytam , po co zaznaczasz że z "dobrym stereo" ? jak robisz wszystko żeby temu dźwiękowi zaszkodzić.

to może zamiast mieszać zgrzyty i trzaski z komputera z torem audio wymyśl jakiś "a'la" alarm/powiadamiacz podpięty pod komputer,

np : taki rasowy żółty kogut jak mają służby drogowe na Nysach/Żukach/Jelczach który będzie Ci błyskał na cały pokój (sygnału dźwiękowego nie będzie trzeba) >> nie przeoczysz że masz nową wiadomość.

Podłącz wszystko pod kompa, a później puść dalej.

Trochę tak teraz mam, że sobie z windowsa steruje wszystkim, mixer wymusiłem 24bit 192kHz, tylko mam kompa z wiatrakami i zwykłymi dyskami (3) +ssd więc go słychać :/

a druga sprawa że nie bardzo podłączam analogowe rzeczy bo są brumy na ~~ 18bicie jak mi się karta graficzna włączy, lub coś podłącze

pod USB gdzie akurat kabel idzie obok :/ (nie chce mi się tego układać, trzeba by zasilacze zmieniać żeby to "po analogu" działało ok, lub karty firewire).

A trzecia rzecz to jak puszczam radio "z neta" to słyszę te cholerne 128kbit, już wole te 15kHz ~12bit FM ;)

są takie sumatory cinch: dwa wejście i jedno wyjście. kup parę kompletów i po kłopocie.

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

dzięki, ale to nie sumatory :/ i mi (coś ala) zsumują analoga jak główny sygnał idzie toslinkiem

ja tylko tak spytam , po co zaznaczasz że z "dobrym stereo" ? jak robisz wszystko żeby temu dźwiękowi zaszkodzić.

A czemu zaszkodzić ? dążę do dobrego dźwięku :)

chce go mixować cyfrowo najlepiej, komputer mam odseparowany galwanicznie od wzmacniacza, generalnie wzmacniacz dostaje

cyfrowo, CD mam cyfrowo, DVD A - cyfrowo, wszystko cyfrowo tylko na 24bit (CD 16) żeby nic nie szumiało - a jedyny analog to

grube (mało ohm) kable do głośników...

Power-mixer się kłania.

właśnie tego się boje że jakieś pudełko trzeba :/ bo nie montują tego do środka.

jednym takim co to robiło się kiedyś bawiłem i podłączałem (pod 16kW głośników stoiska) :)

tylko wielkie to było obsługiwało z 16 wejść i z 8 wyjść pokręteł od groma, kolorowy ekran i napis yamaha, parametry jak telefon sony i cena 17k pln ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.