Skocz do zawartości
IGNORED

Karta muzyczna MAudio 410 jako preamp + końcówka mocy

oska

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Muzyki słucham na zestawie Caspian+CD Caspian+Neat petite/gravitas ale ostatnio wpadły mi ręce kolumny Q Acuostics Concept 20. Chciałbym na nich zbudować drugi zestaw. I tu pytanie - czy mogłbym kupić samą końcówkę mocy a jako przedwzmacniacza użyć karty MAudio 410 (specyfikacja poniżej)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przewiduję jedynie muzykę z komputera, więc nie będzie problemu z transportem. Tylko czy takie rozwiązanie się sprawdzi bardziej niż integra? Na wzmacniacz mam jakieś 700-800 zł.

Dzięki za odpowiedzi.

Ukryta Zawartość

Cześć

Muzyki słucham na zestawie Caspian+CD Caspian+Neat petite/gravitas ale ostatnio wpadły mi ręce kolumny Q Acuostics Concept 20. Chciałbym na nich zbudować drugi zestaw. I tu pytanie - czy mogłbym kupić samą końcówkę mocy a jako przedwzmacniacza użyć karty MAudio 410 (specyfikacja poniżej)?

Ukryta Zawartość

Przewiduję jedynie muzykę z komputera, więc nie będzie problemu z transportem. Tylko czy takie rozwiązanie się sprawdzi bardziej niż integra? Na wzmacniacz mam jakieś 700-800 zł.

Dzięki za odpowiedzi.

ten sprzęt ma ponad 10 lat. Sprawdź czy w ogóle są do tego sterowniki do aktualnych systemów operacyjnych

Ukryta Zawartość

ten sprzęt ma ponad 10 lat. Sprawdź czy w ogóle są do tego sterowniki do aktualnych systemów operacyjnych

Oczywiście są sterowniki. Karta jest w ciągłym użyciu, działa bez zarzutu. Używałem jej z Diorą i Altusami ale stać ją na więcej - próbowałem wielokrotnie z Caspianem.

No to co stoi na drodze by porównać w swoim systemie co gra lepiej, M-Audio czy integra..?

;)

MAudio to w tym torze DAC. Więc bez integry - którą mam - nie zagra.

Pytanie jest takie - czy zamiast toru MAudio > integra mogę zrobić MAudio (jako DAC + preamp) > końcówka mocy.

Odpowiadając na pytanie - z Caspianem gra pięknie. Z Diorą i Q Acoustic mizernie. Scena wąziutka, separacja kiepska, dołu nie stwierdzono.

Zadajesz nieprezycyjne pytania.

każde źródło o regulowanym wyjsciu zagra z końcówką ale na pytanie czy prawidłowo m- audio wysteruje końcówkę nikt ci nie wywróży

Zadajesz nieprezycyjne pytania.

każde źródło o regulowanym wyjsciu zagra z końcówką ale na pytanie czy prawidłowo m- audio wysteruje końcówkę nikt ci nie wywróży

Teraz już jest jasne jak chciałbym to połączyć i co osiągnąć.

To, że będę miał kontrole nad potencjometrem jest także wiadome. Pytam właśnie o powyższe - czy MAudio prawidłowo wysteruje końcówkę mocy.

Jakie problemy mogą wyniknąć?

Preamp służy głównie do wyrównania impedencji wyjsciowej źródła i wejściowej końcówki. Podłącz i posluchaj

W sumie mogę podłączyć do caspiana omijając preamp i zobaczyć jaki będzie efekt.

Tylko na co zwracać uwagę? Że zagra - nie mam wątpliwości.

Podsumowując - wnioskuje że będzie to raczej niebezpieczne rozwiązanie i lepiej po prostu kupić integrę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.