Skocz do zawartości
IGNORED

Phono preamp PHAST

Samuraj

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Panowie, do biura se sprzęta złożyć muszę. A czy taki phase 2708 to dobre jest jako phono? Zagra to to jako tako? Trochę staro wygląda, ale ja lubie. Nie wierzę tam w te wszystki gówniane małe pudełeczka riaa, a tu mamy całkiem solidny pre. Ktoś słyszał to? Acha wkładeczka to będzie denon dl103

Acha wkładeczka to będzie denon dl103

Wg mnie to pre jest przystosowane tylko do wkładek MM czyli o poziomie napięcia dużo większym niż daje wkładka DL103. Nie widać tam (phase 2708) żadnych przełączników do zmiany wzmocnienia czy impedancji. Ogólnie to mało jest lampowych pre phono z możliwościami współpracy z wkładką MC. Gdyby to jeszcze była wysokopoziomowa wkładka.

Panowie, do biura se sprzęta złożyć muszę. A czy taki phase 2708 to dobre jest jako phono? Zagra to to jako tako? Trochę staro wygląda, ale ja lubie. Nie wierzę tam w te wszystki gówniane małe pudełeczka riaa, a tu mamy całkiem solidny pre. Ktoś słyszał to? Acha wkładeczka to będzie denon dl103

za 1k mozna miec duzo nowszego phasta. ostatnio byl jeden bez pilta za chyba 600pln...

czasem nawet z phono sie trafia. pisz do Wolodymira - niech sie okresli czy mozna upgrejdowac to muzeum

• 11 miesięcy później...

Bezpośrednio u dystrybutora.

ceny Phasta w PL poszły do góry i nie wiem ile teraz kosztują odpowiednie komponenty. Najlepiej napisać do dystrybucji. Bardzo mili ludzie, szybko i szczegółowo odpowiedzą na Twoje pytania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) t/phono-preamp

Z opisu wynika, że to może być pre bardzo podobne do EAR834P lub znanego pod nazwą Litlle Bear produktu ze wschodu. Od EAR różni się zasilaczem na EZ80 i na pewno innymi szczegółami. Do wersji MC podobno są w nim transformatory Lundahla lecz wg mnie nie jest to konieczne bo EAR 834P ma już dla wkładki MM wzmocnienie grubo ponad 50 dB więc obniżenie przełącznikiem impedancji wejściowej do poziomu wkładek MC to pikuś i żadnych transformatorów w tym wypadku nie potrzeba. Wzmocnienie dla MC 500 x 0,2 mV = 100 mV. Większość przedwzmacniaczy liniowych poradzi sobie z tym bez problemu. Zrobiłem dwie wersje EAR 834P jedna z klasycznym zasilaczem i druga z Salasem więc wiem o czym piszę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.