Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wkładki i okablowanie

kawosz

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniłem wkładkę w swoim gramofonie na 2M bronze czy warto wymienić do niej fabryczny kabel ( technics 1210mk2) czy to jeszcze nie ten kaliber i tylko wywalę kasę na złudzenia?

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

https://www.audiostereo.pl/topic/119718-wymiana-wk%C5%82adki-i-okablowanie/

Wymieniłem wkładkę w swoim gramofonie na 2M bronze czy warto wymienić do niej fabryczny kabel ( technics 1210mk2) czy to jeszcze nie ten kaliber i tylko wywalę kasę na złudzenia?

Ja bym nie zmieniał kabli, jeśli nie ma problemów z przydźwiękiem czy brumieniem.

Poza tym , czego Ci brakuje w 2 M Bronze: otwartości, dynamiki, basu;

może za dużo góry; trochę można dopracować innym IC...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Poza tym , czego Ci brakuje w 2 M Bronze: otwartości, dynamiki, basu;

może za dużo góry; trochę można dopracować innym IC...

Właśnie o ten kabel mi chodzi . Mam fabryczny w technicsie . Przesiadłem się ze słabego om3 więc róznice słyszę zastanawiam się czy warto wymienic jeszcze właśnie ic na srebrny. Jak oddawałem do ustawienia to mi zaproponowali taką wymianę za 400zł .

Oddzielnego preampa nie mam gramofon podłaczony jest pod preamp coplanda końcówka też copland

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

A orientujesz się z jakimi to się wiąże kosztami . Jak nie będę musiał sprzedać nerki to pewnie w przyszłym miesiącu bym się sięskusił

Napisałem na pw . czekam na odpowiedz

• Redaktorzy

Nie wiem. Teraz na Topie jest Husariaa. Cen nie znam.

Gdybys jednak szukal GRAJACEGO preampu zrobionego przez profesjonaliste z krwi i kosci, preampu w cenie 1990zl za nowy (ja za uzywke placilem 1050zl) to polecam LARa LPS-1.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dwa dni temu sam sobie zrobiłem IC do swojego patefonu.

Wkładka to co prawda tylko Pioneer 220 ( czyli AT 95 ) ale mogę powiedzieć,

że nastąpiło otwarcie dźwięku, który szczególnie w instrumentach smyczkowych

był mało nie wiem jak to określić - otwarty, precyzyjny, naturalny czy jak tam zwać...

Propozycja srebra jest w dobrą stronę, chociaż nie wiem, czy materiał ma tu największe znaczenie.

Moim zdaniem raczej budowa i przekrój, a nie domieszkowanie czy inne cechy.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.