Skocz do zawartości
IGNORED

Dac+słuchawki do ok 400-450zł.

czlowiekduch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W pierwszej kolejności chciałem przeprosić jeżeli temat umieściłem w złym dziale, jest to mój pierwszy post i jeszcze nie jestem aż tak obeznany:)

Moja historia zaczęła się od przesiadki z komputera stacjonarnego z zintegrowaną dzwiękówką na laptopa Asus x550ln-podłączyłem do niego moje słuchawki(leciwe już sennheiser HD 201) i to co usłyszałem było tak drażniące dla ucha,że dałem sobie spokój.

Nie znając się kompletnie na temacie, kupiłem DAC maya u5-niestety pomimo o wiele lepszej jakości i czystości dzwięku-bas w tej karcie mi nie odpowiadał, zamiast bum w basach było słychać puk...

Słuchawki sennheiser też już są leciwe i rozklekotane, także też myślę je wymienić.

Poszukuje więc sprzętu(słuchawki+DAC usb), który idzie zakupić w Polskich sklepach a nie na chińskich stronach , który spełni moje oczekiwania(sprzęt będzie podłączany wyłącznie do laptopa).

Słucham głównie RAP-u więc w tym rodzaju muzyki bas stopa i werbel mają istotne znaczenia.

Na sprzęt mam do wydania ok 400-450zł.

Myślałem nad:

Dac: Fiio e10k

Słuchawki: Superlux HD681 Evo MK2.

Jak myślicie,czy to będzie dobry wybór-będę zadowolony?

Czy wybrać coś innego?

Proszę o poradę.

Pozdrawiam!

Chyba większy odzew będziesz miał w zakładce PC Audio. Skoro ma to pracować z komputerem.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Witam

Wybór przetwornika FiiO to najlepsze rozwiązanie w przypadku urządzeń w tym przedziale cenowym. Świetne urządzenie które mimo swoich niewielkich gabarytów potrafi zaoferować na prawdę spore wrażenia. Wyposażony jest dodatkowo w obwód "bass bost" którym można sterować z poziomu Dac-a.

Jeśli chodzi o słuchawki dobrym wyborem będzie Audio Technica M20x w konstrukcji zamkniętej. Świetnie sprawdzą się przy tym gatunku muzyki. Są to studyjne słuchawki, dobrze izolujące dźwięki z zewnątrz, oferują zwarty i wyraźny bas który nie jest plastikowy ani dudniący.

Zapraszamy do naszego salonu stacjonarnego w celu przetestowania sprzętu i porównania z innymi produktami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.