Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze Tv czy projektor??

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co jest lepsze w miare nie drogi porjektor do okolo 7000 zł czy jakis lepszy TV - narazie sie rozpatruje więc zaczynam od podstawowych pytań i prosze o ew. modele na kotre warto zwroić uwage :)

https://www.audiostereo.pl/topic/11989-co-lepsze-tv-czy-projektor/

Projektor !!!!!

W poniższym wątku jest trochę na ten temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>co jest lepsze... projektor ... czy jakis lepszy TV

to tak jakby pytac co jest lepsze autobus czy limuzyna! To wszystko zalezy do czego. Jedno nie zastepuje drugiego. Do (wielkich) filmow projektor, do wiadomosci i "codziennego" uzytku TV. Bez TV to nie funkcjonuje!!!

xajas

www.jaschiks.com

projektor:

+ duży obraz

- szumi

- zaśmieca sufit i wymaga ciągnięcia dodatkowych kabli

- wymaga zaciemnienia pokoju

- nie nadaje sie do oglądania normalnej TV

- nie ma tunera TV (potrzebny magnetowid lub tuner cyfry+)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Telewizor:

+ mozesz sobie ogladac wiadomosci

- malenki obraz - jak raz ogladniesz film na projektorze to wiece nie bedziesz chcial widziec TV na oczy

- zajmuje duzo wiecej miejsca niz projektor

Projektor:

+ Masz obraz tak ogromny, ze nawet do kina juz sie nie chce chodzic

+ Obecnie w cenie 7kzł mozesz miec np panasa 700 - kte ktory jakoscia przebija wiekszosc TV

+ Obecnie projektory sa tak ciche ze nawet nie uslyszysz wiatraka przy MUTE na wzmacniaczu

A co do opisu poprzedniczki:

projektor:

+ duży obraz

- szumi >>obecnie nie szumia

- zaśmieca sufit i wymaga ciągnięcia dodatkowych kabli >> Do TV tez trzeba kable i TV troche bardziej zasmieca pokoj niz maly projektorek...

- wymaga zaciemnienia pokoju >> koszt rolet ktore nie przepuszczaja woogole swiatla na okno to ok 300-400zl

- nie nadaje sie do oglądania normalnej TV >> W TV i tak sa pierdoły... ;)

- nie ma tunera TV (potrzebny magnetowid lub tuner cyfry+) >> No jeszcze mozna kupic zwykly tuner satelitarny...

A ja wyszedłem z załozenia że powinno być i to i to , ja kupiłem Tv projekcyjny 44'' ze względu

na dzieci bo lubia od czasu do czasu cos obejżeć a jak to dzieci zaraz wyłączają i idą

np. do piaskownicy.

Projektor kupuje na dniach / po przestawieniu godziny do tyłu :) / bo on

bedzie - dla mnie i w taki oto sposób wszystkich pogodziłem :)

@mim

A ja wyszedłem z załozenia że powinno być i to i to ...

To samo ze mną.

... właśnie z tego względu kupiłem tylny projektor 46". Służy głównie jako TV (w każdych warunkach oświetleniowych), KK, ale też jako ekran od kompa (gry & www) oraz w przyszłości jako HDTV (posiada rozdzielczość natywną 1280x720 oraz DVI z obsługą HDCP). I pogodziłem (przynajmniej tak mi się wydaje ;) wszystkich w rodzinie :).

>ricki< powiem Ci szczerze , w moim wieku cos takiego jak gry komputerowe to pomyłka

po prostu nie ten przedział wiekowy , ale jak tylko żona wyjdzie tak kłade

klawiature i mysz / bezprzewodowe / na ławie i gram na tv 44'' - i mam taki ubaw

jak dziecko w wesołym miasteczku - obecnie od tygodnia gram w Doom3 :)

@mim

...wiesz ja też jestem ... wiekowy i gry mnie nie pociągają, ale moja córka wręcz to uwielbia. Tak jak napisałeś.. klawiaturka i mysz bezprzewodowa w łapki i naprawdę świetna zabawa. Sam natomiast chętnie serfuje na takim ekranie. To jest to ! :)))

ps

kupuje właśnie noje klawiaturę + mysz. Może coś doradzisz economo ? (zasięg min. 4,5-5 m).

->xajas

Chyba troszke nie w temacie ale szukam pomocy w zmianie regionu w DVD SONY DVP-S7000 - podobno da się to zrobć z pilota jednak nigdzie nie mogę znalesc instrukcji na ten temat.W tej chwili działa on w regionie 01.Proszę o pomoc.Bardzo proszę o kontakt na priv [email protected]

Dzięki

@Avathar

zależy czego oczekujesz ?

1) Aby oglądać w zasadzie codzienną TV (a u mnie to >90%) - to kup duży TV i w dodatku 4:3.

Uważam, że na dziś format 16:9 w takim układzie (TV) nie ma najmniejszego sensu.

2) Jeśli na TV nie masz czasu, a Twoją rozrywką podczas wieczornego odpoczynku lub w weekendy jest dobry film, to kupuj projektor, w dodatku za zachodnią granicą (mogę pomóc).

3) Jeśli 1) + 2) + komp, to uważam - jak wcześniejsze posty - że najlepszym rozwiązaniem będzie dobry projektor tylnoprojekcyjny o możliwie największej przekątnej.

pozdrowienia

ricki

ps

kupuje właśnie noje klawiaturę + mysz. Może coś doradzisz economo ? (zasięg min. 4,5-5 m).

Moja z kibla łapie / 9 metrów i sciana / pisze tak bo czasami ją mam na tarasie jak odtwarzam mp3

to mam wszystkie niezbedne przyciski na klawiaturce - biore ja po prostu na taras

->ricki

Wielkie dzieki za pomoc - nie zauważyłem twojego wpisu.No niestety nie jestem pocieszony.Myslałem że sam sobie z tym poradzę ale teraz juz wiem że nie.Nie znam się na elektronice i to wszystko to dla mnie czarna magia.Możesz mi powiedzieć czy ta ingerencja to jakas bardzo skomplikowana operacja?Czy goście pracujacy w serwisach elektronicznych dadzą sobie z tym rade?Mowa jest tez o wymianie jakis części - rezystorów - czy te elementy sa ewentualnie powszechnie dostepne?

Pozdro

Sorki ze tak poźno - ale nie ma mbardzo czasu!!!! - odrazu mowie - nie bedzie ogladania TV - nie mam czasu - tylko i wylacznie bedą szly filmy z DVD ew. czasem - zaznaczam "czasem" cos z komputera!!! i raz w niedziele przez godzine TV program 4 ktory pewnie bedzie szedl przez TUNER CYFROWY SAT!! w KOMPIE.

WIdze ze raczej projektor przewaza w waszych ocenach - tez sie glownie zastanawiałem nad projektorem - a teraz jaki w maire dobry - zeby nie przesadzic z kasa - a zeby byl w mioare dobry i wytrzymaly - zeby sie nie psół!!

Obecnie wg. mnie najlepszy jest Panas pt-ae700 - miazdzy konkurencje pod kazdym wzgledem - nie mozna mu nic zarzucic...

A co do awaryjnosci - to tutaj ciezko powiedziec bo zywot projektora jest dosc dlugi i ciezko pisac czy np taki panas sie psuje - bo jest za krotko na rynku. Ja bym Ci radzil kierowac sie firma i jej tradycja - ja mialem juz duzo sprzetu panasonic (lub technics - to jest jedna firma Matsushita) - i wiem ze jest 99,99% bezawaryjny i to sadze ze jest opinia wiekszosci osob...

W tym aspekcie panas miazdzy konkurencje tym, ze uznaje gwarancje EURO :) (i sprawdz sobie kupujac projektor czy nie ma bad pixeli - bo tego nie obejmuje gwarancja a jeden na 100 projektorow moze miec...)

No ! nareszcie uzbierałem 8 tys zł i cholernie mnie kusi ten Pt 700

co robić ? troche szkoda być znowu spłukanym , moze uzbierac drugie 8 tyś ?

zawsze coś po kupnie zostanie - macie jakiś pomysł ? tyle się nakosztowałem

podczas remontu mieszkania żeby przygotować kable pod sufitem

kupiłem kilkanaście rolet / noc w pokoju :) / a teraz się zastanawiam ???

sam nie wiem , chyba sie położę

Mim

Połóż się człowieku.

Wyśpij się dobrze, a jak już wstaniesz to leć wreszcie po ten projektor bo od jutra nie będziesz miał czasu na sen.

Jak już przerobisz wszystkie dostępne filmy i odeśpisz zarwane nocki podzielisz się z nami wrażeniami, a żałować z pewnością nie będziesz.

Polecieć to raczej nie polecę bo do 8 tys to jedynie na Allegro

a jedyny pewniak na Allegro którego znam to "zderzak" on ma po 7200 zł

Jestem prawie zdecydowany na zakup tym bardziej że noce coraz dłuższe

a niedługo beda się zaczynały od 17 godz :)

Powiedziałem sobie ze kupie po przestawieniu zegarków do tyłu i musze

dotrzymać sobie słowa - nie lubie sie oszukiwać.

A jak na gwiazdke wypuszczą PT 900 ???

Dokładnie :] Nie zastanawiaj się tylko kupuj bo sprzęt jest super :]

Za 7000zł kupisz u Expres-Tipa (jego GG: 2303495), sprawdzony człowiek i ma najtaniej w Polsce...

Pozdrawiam i życzę szybkiego zakupu :)

Z postępem technologicznym nie wygrasz! Co roku wychodzić będą nowe projektory i tym sposobem możnaby czekać do końca życia... Projektory obecnie są na bardzo wysokim poziomie i np. Panas zaproponuje Ci obraz, któremu NIC nie zarzucisz - po prostu dostaniesz go, podłączysz i stwierdzisz, że jest idealny i nawet nie będziesz myślał o tym co wyjdzie za rok, bo nie będzie Ci nic brakować!

A co do tych spekulacji na temat pt-ae900 to nie sądzę, żeby się ukazał w ciągu najbliższego roku - prognozuję raczej jesień 2005, bo zawsze na jesień wychodzą nowe modele. Bez sensu byłoby, jakby panasonic wypuścił dwa projektory w tym samym czasie...

Nie wachaj się i kupuj - nie będziesz żałował :]

>mim

żona przestanie być wściekła, jak zobaczy swojego ulubionego aktora w proporcjach 1:1

>ricki

zobacz sobie proszę jaka jest nazwa forum. więc nie wciskaj ludziim kitu o telewizorach, zwłaszcza z tylnią projekcją. 60 cali to nadal format dla telewizji. prawdziwe KD to wyłącznie projektor.

i już uwaga osobista - jak można oglądać telewizję w proporcji 90%? oglądasz te wszystkie TVN, Polsaty?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.