Skocz do zawartości
IGNORED

Co by tu zmienić?

Raffaelloo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam w swoim pokoju niżej wymieniony sprzęt, ale zaczęło Mi tutaj czegoś z czasem brakować, ale nie wiem do końca czego, co by było warto zmienić, zmodyfikować?

1: Odsłuch radia:

- SABA 9141tc z głośnikami ZG30C114

2:Odsłuch płyt CD oraz czasami Winyli:

- ONKYO A-8250 z głośnikami Scherzo 350

- Korektor RADMOR 5471

- Odtwarzacz PHILIPS CD104

- Gramofon Fonica GS-461 z wkładką SHURE M44-1

Pokój o wymiarach: 3m x 5m

Głównie słuchana muzyka: Rock, Pop, Blues, Instrumentalna

https://www.audiostereo.pl/topic/119919-co-by-tu-zmieni%C4%87/

Wy kolego nie macie kolumn potrafiących odtwarzać dźwięk z przyzwoitą jakością. Oba typy kolumn, które macie w ogóle nie mają pojęcia co to średnie tony, zwłaszcza te mniejsze, bo je miałem jakieś 30 lat temu i wiem co mówię. Poza tym @arekm ma rację. Korektor należy wypiąć z systemu i najlepiej o nim zapomnieć.

Właściwie to mniej żenujące jest czytanie relacji ze spotkania z UFO niż opowieści słyszących kable.

No tak racja, ten korektor tutaj przeszkadza, więc wylatuje. Co do 1 zestawu chciałbym go zostawić jak jest. Zastanawiałem się nad wymianą A-8250 na coś innego, ale czy przy tych kolumnach inny wzmacniacz coś zmieni? Coś też widziałem, że można zmodyfikować CD-104, warto, czy lepiej zostawić oryginał?

Raffaelloo czy ty naprawdę nie rozumiesz? Kolumna to jakby filiżanka z której się pije kawę. Ty nie masz filiżanek tylko zardzewiałą puszkę po śledziach. Nie ma żadnego znaczenia co do tej blaszanki nalejesz, bo będzie śmierdzieć rybą. Kup kolumny i przestań się katować tym czymś z głośnikami zrobionymi z tektury.

Właściwie to mniej żenujące jest czytanie relacji ze spotkania z UFO niż opowieści słyszących kable.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.