Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz CD jako dopieszczenie systemu

bolth

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim dźwiękiem gra Marantz SA7001 Ki vs Rotel RCD991

Dokładnie chodzi mi o zasoby niskich rejestrów gdyż system mam przejrzysty bogaty w detale,średnica pasuje mi,jedynie brakuje troszke dołu aczkolwiek jest b.dobrej jakości,basówki Millera pięknie wybrzmiewają

Jednak troszkę bym dociążył system bez wymiany klocków,chyba koniec poszukiwań?hmm

Łokmen Saba

Gość numik

(Konto usunięte)

oj to subiektywne, dla mnie wymieniłeś oba raczej górne cd, dynamiczne, lecz ciut "chude". Daj szansę DAC Myryad z20, wypożyczenie nic nie kosztuje :), wypożyczyłem, szukałem tego samego w dźwięku, nie odsyłam go już

Akustyka do poprawy to jasne,mam na celowniku te 2 playery,napewno będzie lepiej od sony s500

Chodzi mi tylko który lepiej zagra "dołem"

Bo wzmak ma więcej do powiedzenia w tej kwestii

Łokmen Saba

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

oj to subiektywne, dla mnie wymieniłeś oba raczej górne cd, dynamiczne, lecz ciut "chude".

Rotel chudy? To chyba w bardzo słabym systemie. To jest odtwarzacz grający ogromną paletą barw i bardzo muzykalny. Zrobiony na świetnym przetworniku. W przejrzystym systemie pokaże wielką klasę. Jest o wiele lepszy od w/w Marantza.

Gość numik

(Konto usunięte)

Rotel chudy? To chyba w bardzo słabym systemie. To jest odtwarzacz grający ogromną paletą barw i bardzo muzykalny. Zrobiony na świetnym przetworniku. W przejrzystym systemie pokaże wielką klasę. Jest o wiele lepszy od w/w Marantza.

tak, jest muzykalny, miękki, pastelowy, ale ma wielkie zasoby niskich rejestrów? Z moich doświadczeń nie albo szukam innych dolnych rejestrów, twardszych, mocniejszych, wyrazistszych. Nie wiem czy miałem słaby system, Baltlab Epoca 2? Ograniczeniem mogły być Paradigmy 9v.7 ale też bez przesady, może inaczej rozumiem "mocny dół", ten w/w DAC go ma, magia

Dzięki panowie za odpowiedzi,bardziej się skłaniam ku Rotelowi jednak bo

Raz że tańszy

Dwa ma XLR wię potestuję takie podłączenie

A i dobre słowo o nim tutaj "usłyszałem"

Łokmen Saba

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tak, jest muzykalny, miękki, pastelowy, ale ma wielkie zasoby niskich rejestrów? Z moich doświadczeń nie albo szukam innych dolnych rejestrów, twardszych, mocniejszych, wyrazistszych. Nie wiem czy miałem słaby system, Baltlab Epoca 2? Ograniczeniem mogły być Paradigmy 9v.7 ale też bez przesady, może inaczej rozumiem "mocny dół", ten w/w DAC go ma, magia

Połączenie Baltlaba z Paradigmami może odpowiadać za jakość basu. Moim zdaniem. Sam wzmacniacz jest co najmniej przyzwoity. Kolumny także ale jak powszechnie wiadomo nie wszystko ze wszystkim zagra. Nie do końca rozumiem demonizowanie zewnętrznych przetworników. Zwłaszcza tych chińskich. Chyba że budżetówkę porównujemy z budżetówką. Rotel RCD 991 AE ma jeszcze jedną zaletę: wbudowana kość to jedna z najlepszych jakie zaprojektowano do audio. Doskonale nadaje się więc do potencjalnego przemyślanego upgrade'u. No i tani wszędzie dostępny laser.

Gość numik

(Konto usunięte)

Połączenie Baltlaba z Paradigmami może odpowiadać za jakość basu. Moim zdaniem. Sam wzmacniacz jest co najmniej przyzwoity. Kolumny także ale jak powszechnie wiadomo nie wszystko ze wszystkim zagra. Nie do końca rozumiem demonizowanie zewnętrznych przetworników. Zwłaszcza tych chińskich. Chyba że budżetówkę porównujemy z budżetówką. Rotel RCD 991 AE ma jeszcze jedną zaletę: wbudowana kość to jedna z najlepszych jakie zaprojektowano do audio. Doskonale nadaje się więc do potencjalnego przemyślanego upgrade'u. No i tani wszędzie dostępny laser.

ja się zdziwiłem odrzuceniem proponowanego DAC, bo wg mnie to lepsze wyjście, Myryad bas ma niesamowity. Teraz mam Audiolaba z Dali Zensor 5, ale tak, w tamtym połączeniu mogło coś nie zagrać. Ja swojego Myryada i tak nie oddam - chyba :), wprowadził do mojego obecnego systemu to czego ciut brakowało, barwy, dół, mięsko w rocku. Wypożyczyłem na wszelki audio-gd nfb-28 właśnie i będzie ostateczny pojedynek. CD u mnie już tylko jako transport (Marantz cd-52mkiise)

No tak tylko że do DACa potrzebny jest jeszcze właśnie transport co generuje kolejne koszty a nie każdemu musi pasować.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość numik

(Konto usunięte)

No tak tylko że do DACa potrzebny jest jeszcze właśnie transport co generuje kolejne koszty a nie każdemu musi pasować.

jasne, choć to tylko 300 zł, ale oczywiście, to jedynie propozycja, w teorii DAC+transport jest lepszym rozwiązaniem, ale najlepiej jest jak każdy wybiera to co jemu najpasuje;p

ja się zdziwiłem odrzuceniem proponowanego DAC

Miałem Q-dac + 8200a nie sprawdziło się z kolumnami Cabasse,Audio Analogue to inne granie,problem taki że nie chcę wymieniać kolumn a troszkę im brakuje niższych rejestrów,miałem do testów B&W jakieś małe podstawki miały więcej basu ale gorszej jakości i znaczne ubytki na górze i średnicy czyli coś za coś.

Podłogówki zagrają inaczej z dostatkiem basu ale zostaję przy podstawkach-właśnie dociążyć trzeba podstawki,powinno poprawić bas???

wiem że z Dynaudio basu było by za dużo lub rozciągałby się na inne rejestry a tego nie chcę,jedynie troszkę dociążyć dźwięk.

może muszę się nauczyć słuchać takiego dźwięku bo poprzednie Dynki z Rotelem ra12 to był zamulacz heh.

tutaj jest czysto z detalami,odseparowanie instrumentów,przestrzeń a nie zlepek wszystkiego w jednym "kotle"

Akustyka do poprawy na bank ale to dostroję na innym mieszkaniu po przeprowadzce

Rotel RCD 991 AE ma jeszcze jedną zaletę: wbudowana kość to jedna z najlepszych jakie zaprojektowano do audio

a zwykły RCD 991 też takową posiada? czy zmiany są aż na tyle poważne aby dodać AE ?

Łokmen Saba

Gość numik

(Konto usunięte)

Miałem Q-dac + 8200a nie sprawdziło się z kolumnami Cabasse,Audio Analogue to inne granie,problem taki że nie chcę wymieniać kolumn a troszkę im brakuje niższych rejestrów,miałem do testów B&W jakieś małe podstawki miały więcej basu ale gorszej jakości i znaczne ubytki na górze i średnicy czyli coś za coś.

Podłogówki zagrają inaczej z dostatkiem basu ale zostaję przy podstawkach-właśnie dociążyć trzeba podstawki,powinno poprawić bas???

wiem że z Dynaudio basu było by za dużo lub rozciągałby się na inne rejestry a tego nie chcę,jedynie troszkę dociążyć dźwięk.

może muszę się nauczyć słuchać takiego dźwięku bo poprzednie Dynki z Rotelem ra12 to był zamulacz heh.

tutaj jest czysto z detalami,odseparowanie instrumentów,przestrzeń a nie zlepek wszystkiego w jednym "kotle"

Akustyka do poprawy na bank ale to dostroję na innym mieszkaniu po przeprowadzce

a zwykły RCD 991 też takową posiada? czy zmiany są aż na tyle poważne aby dodać AE ?

oczywiście, q-dac z 8200 to średnie połączenie, sam mam 8000 i z q-dac była mizerota, brak barw, poleciłem to, co wszystko zmieniło na lepsze :)

Gość

(Konto usunięte)

No właśnie...może brakującą część niskich rejestrów trzeba poprawą akustyki odzyskać...? Niekoniecznie stałą zabudową...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.