Skocz do zawartości
IGNORED

PS3 jako żródło dźwięku

MusicManiacX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pytanie tylko do osób, które używały, bądź używają PS3 do słuchania muzyki z płyt CD.

Konsole mam połączoną ze wzmacniaczem przez DAC Fiio i kabel analog QED.

Ustawienia konsoli: linear pmc 2 kan 88,2kHz i Bitmapping Typ 1.

Dzisiaj zmieniłem z ustawień 48kHz. Teraz jest 100% lepiej, nawet Wiolonczela, która mnie irytowała, jest już bardziej rozdzielcza i brzmi naturalniej. Tak samo gitara i instrumenty perkusyjne...

Bas ogólnie stał sie bardziej kontrolowany mniej taki rozproszony i przyjmeniejszy. Słychać wyraźnie też która płyta jest kiepskiej jakości.

Słuchając dzisiaj Patricji Barber zaczełem się zastanawiać czy ta konsola włozona do jakiegoś innego opakowania za 10 tys nie zrobiłaby wrażenia na niejednym audiofilu...

Ale juz bez złośliwości ;) chciałem sie zapytać mniej wiecej do jakiego przedziału cenowego odtwarzaczy CD mozna zakwalifikować konsole PS3? (Pomijajac że czasami głośno chodzi i nie zawsze latwo jej idzie czytanie CDków...chodź teraz słysze bardziej lodówke w kuchni niż konsole u siebie w pokoju...).

Pozdrawiam.

Mniej wiecej to poziom 1000zl z drugiej reki.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Niedawno zauważyłem , że pojawił się Spotify na PS3 wygodny w użyciu poprzez sterowanie z androida i aplikację Spotify. Jeżeli chodzi o dźwięk bezpośrednio z PS3 to wypada u mnie gorzej niż Pioneer PD7700 i NAD C346. No i trochę szumi wiatraczek...Denerwuje mnie też sposób sortowania muzyki. Nie potrafię go ustawić tak aby mieć artystów a wewnątrz foldery z tytułami płyt. Tylko wszystko jest w jednym worze.

Ale jest Spotify i to duży plus.

Mniej wiecej to poziom 1000zl z drugiej reki.

Cześć. Też mam na chwilę obecną ps3 FAT po dac-u taga harmony da300 v2 podłączone i mam pytanie - czy warto kupić odtwarzacz CD Pioneera pd 50 czy też kupno tego odtwarzacza CD nic nie wniesienia ponadto co już mam? Bardzo wysoko oceniłeś ps3 w roli odtwarzacza CD stąd moje pytanie.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

ps3 ma jeszcze fajną funkcję streamingu audio, flac,mp3 itp z PC,video też

ja korzystałem z ps3 media server ale im starsza wersja tym lepiej bo wprowadzali różne ograniczenia co do plików

Łokmen Saba

Nie wiem czy wiecie ale Ps3 odtwarza również SACD.

Pomijając to ile teraz jest warta to kiedy powstawała czytałem, że w tamtych czasach CD do 1000 dolarów nie miały takich funkcji upscalingu :)

Co do plików flack to u mnie ich nie widzi. Mam PS3 super slim

Pozdrawiam.

PS3 poza tym ze odtwarza SACD to je takze ripuje. Najlepszy model to Fat 60-80GB, gra tez najlepiej. Slimy juz halasuja i sa troche okrojone. Czesc funkcji wylecialo takze po aktualizacji oprogramowania.

PS3 mialem jakis czas temu i porownywalem z budzetowymi CD Yamahy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ja mam przerobioną ps3 i jest to super odtwarzasz audio wideo działają Flac co do sacd to tylko nie liczne modele potrafią je odtworzyć co do jakości dźwięku to jest dobry

Obecnie używam tylko do filmów i koncertów gdzie sprawdza się rewelacyjnie

Używałem PS3 do słuchania przez kilka lat i myślałem że jest super do póki nie kupiłem starego Denona DCD-1290. Teraz już nie potrafię słuchać na konsoli. Oczywiście oba sprzęty podłączone do tego samego DAC-a. PS3 nadaje się do grania i filmów, tyle w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.