Skocz do zawartości
IGNORED

ODTWARZACZ CD DO 2,5 TYS. ZŁ - AWARYJNOŚĆ

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marcin nie czarujmy się. Pioneer skończył się równe 20 lat temu. Nigdy już nie będzie testowany na poziomie Accuphase czy innych sprzętów tej klasy.

Muda, dobrze wiesz, ze ja akurat pytan na pw duzo zadaje. I bardzo dziekuje wszystkim za cenne wskazowki. Sam mi odradziles ta Leeme Tucana 2 ostatnio, ale gdyby nie padla jak jechalem ja odebrac to bym sie teraz z nia meczyl, bo jak sprawdzic czy sprzet wadliwy czy nie przy zakupie, nikt w bezpiecznikach czy innych czesciach siedzi. To moze pasc w kazdej chwili. Wzmacniacz, ktory nowy kosztuje 19tys to raczej budzetowka nie jest, a stwierdzenie, ze stare gra dluzej I lepiej niz nowe nie jest do konca prawda z wielu powodow np. Marketingowych. Laser sam w sobie jako czytnik sie zuzywa. Dodatkowo nie mozna uogolniac. Nawet najlepsi producenci I konstrukcje maja wadliwe poszczegolne egzemplarze. Ponad to...wymieniajac sprzet powiedzmy co 2 lata, zawsze mam na niego gwarancje I jak sie zepsuje po 6 latach to I tak nie u mnie w domu. Sadzac po waszych wpisach tez czesto wymieniacie komponenty zestawu. Jak dla mnie najlepszy zakup to sprzet ex demo, uzywany na gwarancji. Nie znaczy to jednak, ze modele, ktore wymieniacie nie pograja dluzej od mojego sprzetu, po uplywie gwarancji. Tylko to juz nie moj problem. Suma sumarum wszystko zalezy od indywidualnych preferencji I sytuacji. Pozdrawiam.

Wieza STEREO Technics :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Muda, dobrze wiesz, ze ja akurat pytan na pw duzo zadaje. I bardzo dziekuje wszystkim za cenne wskazowki. Sam mi odradziles ta Leeme Tucana 2 ostatnio, ale gdyby nie padla jak jechalem ja odebrac to bym sie teraz z nia meczyl, bo jak sprawdzic czy sprzet wadliwy czy nie przy zakupie, nikt w bezpiecznikach czy innych czesciach siedzi. To moze pasc w kazdej chwili. Wzmacniacz, ktory nowy kosztuje 19tys to raczej budzetowka nie jest, a stwierdzenie, ze stare gra dluzej I lepiej niz nowe nie jest do konca prawda z wielu powodow np. Marketingowych. Laser sam w sobie jako czytnik sie zuzywa. Dodatkowo nie mozna uogolniac. Nawet najlepsi producenci I konstrukcje maja wadliwe poszczegolne egzemplarze. Ponad to...wymieniajac sprzet powiedzmy co 2 lata, zawsze mam na niego gwarancje I jak sie zepsuje po 6 latach to I tak nie u mnie w domu. Sadzac po waszych wpisach tez czesto wymieniacie komponenty zestawu. Jak dla mnie najlepszy zakup to sprzet ex demo, uzywany na gwarancji. Nie znaczy to jednak, ze modele, ktore wymieniacie nie pograja dluzej od mojego sprzetu, po uplywie gwarancji. Tylko to juz nie moj problem. Suma sumarum wszystko zalezy od indywidualnych preferencji I sytuacji. Pozdrawiam.

Paradoksalnie za dobrą jakość wykonania i dźwięku trzeba dzisiaj zapłacić.

Mój wzmacniacz gra juz 6 lat, kupiłem go jako nowy w 2009.No ale co ma sie zepsuc we wzmacniaczu?

Mysle, ze jest kilkadziesiat mozliwosci. Perpetum mobile to przeciez nie jest.

Paradoksalnie za dobrą jakość wykonania i dźwięku trzeba dzisiaj zapłacić.

Zgadzam sie. Trzeba tez bylo 10 lat temu. Czy to znaczy, ze topowy model Tannoy'a z lat 80 bedzie gral lepiej I dluzej niz obecny o polowe tanszy ich glosnik? Wydaje mi sie, ze gdzies jednak jest granica?

Wieza STEREO Technics :)

Co dowodzi że padały zaówno PD 50 jak i mój PD 10 z tymi samymi objawami

Ile ich padło forumowiczom ?

3-4 ?

A ilu je ma i działają OK ?

Marcin nie czarujmy się. Pioneer skończył się równe 20 lat temu. Nigdy już nie będzie testowany na poziomie Accuphase czy innych sprzętów tej klasy.

Wysokiej klasy AUDIO skończyło się 20 lat temu a teraz kupić coś wartościowego graniczy z cudem .

a stwierdzenie, ze stare gra dluzej I lepiej niz nowe nie jest do konca prawda z wielu powodow np. Marketingowych. Laser sam w sobie jako czytnik sie zuzywa

A ja Ci gwarantuję że taki zadbany Marantz z CDM4 tłuczony non stop przeżyje jeszcze wiele lat . To był mechanizm Philipsa który w tamtych latach mało z torbami nie poszedł bo robił za dobry / trwały sprzęt .

A czy gra lepiej ?

Niby cyfrówka idzie do przodu . OK , niby tak ale jak wytłumaczysz że taki 25 letni PD 9700 jako transport + Wadia X32 z tego samego roku wciąga jedną dziurka takiego Auralica Vegę za 14000 czy Xindak DAC20 za 8000 , M2TECH Young + Palmer też gdzieś za ósemkę i wiele innych .

To nie są niuanse , to jest przepaść !

A kupiłem to za ...

2100zł z kablem :)

I w tym momencie nawet przez myśl mi nie przechodzi szukanie innego źródła czy DACa .

Na CDM4 mam Marantza CD72MKIISE + mod który gra mi jako CD i tez jako transport .

I w KOŃCU koniec kombinowania !

Dodatkowo nie mozna uogolniac. Nawet najlepsi producenci I konstrukcje maja wadliwe poszczegolne egzemplarze

Te co miały paść przez 25 lat już padły i raczej w obiegu ich nie ma a padakę z fotki nawet wywnioskujesz ( nieostry wyświetlacz ) i przypomnę że piszemy o kwotach rzędu 250-350zł za CD52 !

Ponad to...wymieniajac sprzet powiedzmy co 2 lata, zawsze mam na niego gwarancje

:)

Gwarancja ?

Może , ale u nas to różnie bywa ...

Do tego nowy sprzęt i wymiana co 2 lata to duże straty a sprzęt po ekspozycyjny jest jako taki wystawiany jak ma ślady używania . Ten bez takich śladów idzie na sklep jako nowy a może mieć nalatane więcej godzin niż u kogoś z domu .

Ps.

Wałki to są z telewizorami ze sklepów . Potrafi taki grac całymi dniami kilka miesięcy czy nawet rok , 2 lata i jest sprzedawany jako ... ?

Mój wzmacniacz gra juz 6 lat, kupiłem go jako nowy w 2009.No ale co ma sie zepsuc we wzmacniaczu?

Wyschnie jakiś elektrolit czy nawet zimne luty bo dzięki kochanej Unii od lat stosuje się cynę bezołowiową która jest krucha i nietrwała .

A dalej to już efekt domina ...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ile ich padło forumowiczom ?

3-4 ?

A ilu je ma i działają OK ?

Jednak uczciwie muszę Ci przyznac rację. Pisałem o Yamaha cd s 700 i jej bezawaryjnosci. Znalazłem wpis uzytkownika któremu dosc szybko padła ta yamaha na szczescie wymieniono ją na nową. Trzeba złagodzic agresywny ton o Pioneerze :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.