Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do pokoju 16,5m2

T0meG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu nowy i szukam kolumn do mojego pokoju.

Zastanawiałem się na Quantumami 677 ale wydaje mi się że jednak będą za duże. Głównie zależy mi na głębokim średnim i niskim basie, przykłady muzyki jakiej słucham: Tyga- Make it Nasty, Wacka FLock Flame - No hands, Gabrielle Aplin - Panic Cord ( Hucci Remix ), Wine-O - Pop My Trunk, Basstronic -Bass I Love You, Major Lazer x DJ SNAKE - Lean On (Aero Chord Remix), 50 Cent - Just A Lil Bit.

Jeśli chodzi o wzmacniacz wybór myślę padł na H/K AVR 161, gdyż chciałbym z tego jeszcze kiedyś zrobić kino domowe jak kasa pozwoli.

Myślałem także nad quantumami 675 ale wydaje mi się że wielkiej różnicy między 677 nie ma.

Fundusze to tak 1000zł za 1 kolumnę. Prosiłbym o jednoznaczne przykłady, a nie pie***enie o rodzajach itd...

Witaj,

jeśli bardzo duży nacisk kładziesz na odsłuch muzyki, bardziej zaproponowałbym Ci do HK AVR161 polską konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25 lub teraz w świetnych cenach kolumny Monitor Audio serii Bx. Nie znam wielkości Twojego pomieszczenia, jednak możesz wybierać pomiędzy modelem Bx5 i Bx6. Myślę, że takie dwie konfiguracje powinny Cię w pełni usatysfakcjonować, gwarantując szybki, dynamiczny dźwięk.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą. Przy zakupie amplitunera wraz z kolumnami możesz liczyć na upusty.

Teraz w temacie przeczytałem wielkość Twojego salonu. W takim przypadku spójrz proszę na model Pylon Audio Sapphire 25 oraz Monitor Audio Bx5. To będą dwie moim zdaniem najciekawsze propozycje.

Ewentualnie jeśli lubisz dźwięk mocny, dynamiczny, bardziej twardy dobrym rozwiązaniem może okazać się kolumna Melodika BL40.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Kino domowe to nieporozumienie dla mnie to takie coś jak filmy 3D dużo krzyku i wielką lipa. kup dobry piec kolumny z dobrym basem i spokojnie obejrzysz film posłuchasz koncert a stereo zabrzmi dużo lepiej niż na HK 161

Osobiście przerabiałem temat kina mialem Yamahę 671 to dobry ampli ale w stereo porażka

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o wzmacniacz wybór myślę padł na H/K AVR 161, gdyż chciałbym z tego jeszcze kiedyś zrobić kino domowe jak kasa pozwoli.

Jak kasa pozniej pozwoli i pokoj sie rozrosnie, to do dokup AV wtedy, a teraz skoncentruj sie na stereo. Ponizej schemat jak polaczyc kino i stereo w jednym systemie. Przod zawsze napedzany jest przez stereo wzmacniacz.

bestofboth.jpg

Witam, jestem tu nowy i szukam kolumn do mojego pokoju.

Głównie zależy mi na głębokim średnim i niskim basie, przykłady muzyki jakiej słucham: Basstronic -Bass I Love You

To nie jest do słuchania tylko do testowania subwooferów ;)

Na tym utworze dobrego basu nie usłyszysz z żadnych kolumn w zbliżonej cenie, a już na pewno nie na takich z 16-cm głośnikami czy 13cm. Jeśli takie masz oczekiwania co do basu to niestety ale się mocno rozczarujesz. Druga sprawa - amplituner HK 161 - nawet jak kupisz kolumny które mają taki bas, to on go nie zapewni bo jest po prostu słaby. Jedyne rozwiązanie jakie ja widziałbym to mniejsze kolumny np podstawkowe lub małe podłogówki + subwoofer.

Tonsile się do tego świetnie nadają, Scherzo/Voyager 350, mialem je kiedyś za glupkowatych czasow wlasnie w pokoju dokladnie 16m2 na koncowce mocy kenwood m2 2x350wat rms, to bylo cos az dzwi same się otwierały.. xD

Jak zobaczyłem ceny za monitor audio bx w tej chwili to masakra nawet bym się chwili nie zastanawiał gdybym szukał kolumn w tej cenie. Inna sprawa że jak ktoś kupił rok temu takie bx5 za tysiak więcej to się może wkurzać teraz:P Uważam, że idź na odsłuch a potem i tak wybierzesz bx5. Do takiego pokoju idealne.

Fundusze to tak 1000zł za 1 kolumnę

Tak jakby sprzedawali na sztuki,np można kupić 3 szt kolumn? nie wydaje mi się.

do Twojego metrażu jak już podłogowe to te 13cm,miałem Dynaudio na 16cm i rozwijały skrzydła przy głośności nie akceptowalnej dla mnie i domowników w sąsiednim pokoju.

Bas był oraz dźwięk był głęboki ale nie na to pomieszczenie.

Jak koledzy wyzej,porzuć kino domowe na rzecz dobrego stereo a i filmy spokojnie obejrzysz z efektami.

Harman dla mnie to kupa,ale to moje zdanie,przerabiałem wiele wzmaków i kolumn.

Basstronic nie zabrzmi dobrze na HK

Łokmen Saba

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Tak jakby sprzedawali na sztuki,np można kupić 3 szt kolumn? nie wydaje mi się.

Mozna, i do takiego malego pokoju wcale by to nie bylo zle rozwiazanie (jezeli szukamy glosnikow bliskiego pola). Mowa o monitorach studyjnych. Mozna je do tego polaczyc w zestw 2.1 (albo i wiecej subow czy glosnikow jak ktos potrzebuje), aktywne, wiec nie potrzeba wzmacniacza. Sam mam w pokoju 12m^2 monitory i daja rade :)

A co sądzicie o tych Quantumach 675 do takiego pokoju?

I jaki wzmacniacz stereo do nich 2.1/2.0?

Myślałem nad HK 990. Głównie zależy mi po prostu na amplitunerze by nie pieprzyć się z przed wzmacniaczami.

Muzyka głównie leci po AUX z laptopa z dość dobrą kartą dźwiękową. Czasami też z telefonu, a jak znajdę coś z bluetooth to i przez to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.