Skocz do zawartości
IGNORED

Co tu nie gra - dla spostrzegawczych!

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

Wklejony poniżej obrazek pochodzi z broszurki głośników Wharfedale Ctrystal.

Od jakiegos czasu nosiłem się z zamiarem wrzucenia go tutaj, wreszcie mnie zmogło.

Dlaczego? Otóż, gdy zobaczyłem go pierwszy raz, o mało nie pękłem ze śmiechu (ale nie pękłem).

Zagadka dla spostrzegawczych - co tak śmiesznego jest na tym zdjeciu?...

[obrazekLUKASZ-191452_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/12091-co-tu-nie-gra-dla-spostrzegawczych/

1. brak preampu

2. brak kabli

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rurka szeroka, kable można schować.

Osoba włąśnie robi zdjęcie! ;-)

Brak kolców to też niewielki powód do śmiechu...

jak nikt nie zgadnie, to o 14-tej powiem ;-)

> Paragraf:

Brawo!!!

Ten zestaw (zakładając ukryte kable!) zadziała. Mamy tu końcówkę mocy Quad 99 Stereo (raczej wysoka półka) i ocierający się niewątpiwie o high-end odtwarzacz Quad 99 CD-P (z wmontowanym przedwzmacniaczem, dostosowanym do końcówek 99 Stereo, 909 i 99 Mono).

I to takie nie byle jakiej klasy klocki podpiete są do niskobudżetowych Crystali! Wół do karety!

Fakt, że Quad i WH to ten sam koncern, ale BEZ PRZESADY!

Przy okazji ten zestaw (czasem powiększony o inne 99-tki) można znaleźć i na innych prospektach Wharfedale'a, z tym, ze przy Crystalach jest to po prostu jajcarne!

Smuci mnie to, że nawet mój ulubiony redaktorzyna poległ. Zero przeglądu rynku? Pomimo praktycznie nieograniczonych możliwości znikome doświadczenie w dzidzinie która ma być "pasją" wychodzi to niestety w wielu postach. Smutne i tragiczne nieprawdaż?

• Redaktorzy

No cóż, to że jest to prawdopodobnie CD z pre to też wiedziałem (do tego trzeba znać ofertę Quada, który ma owszem w katalogu takie dziwo), ale muszę przyznać że ten model kolumn jest mi całkowicie nieznany, trudno więc aby wprawił mnie w szampański humor. Zresztą tytuł jest mylący, bowiem jak mnóstwo osób stwierdziło - nic tu nie gra (poza sprzętem, który owszem, byłby w stanie zagrać, jakby mu kabla podpięli). Ogólnie - zagadka nieudana, prosimy następną!

A że u QUADa prawie wszystko wygląda tak samo to równei dobrze może to być cd bez bus'u i końcówka mono :-) W końcu co to za różnica dla fotografa? A potencjalny odbiorca tych kolumn i tak nie wie co to QUAD więc pewnie myśli (o ile wogóle) że to jakiś Sony, Pioneer, albo powiedzmy Goodmans ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.