Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz - proszę o pomoc:)))

hektor

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym Onkyo A-8015? Warto go brać za 250zł?

[obrazekLUKASZ-191935_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/12111-wzmacniacz-prosz%C4%99-o-pomoc/

Jedyne co mogę podpowiedziec to wejść w wyszukiwarkę w temat "wielki test wzmacniaczy do 750" sam tam zostałem skierowany bo szukam dla siebie do stereo wzmaka i kolumn cos na poczatek za rosądne pieniądze,mam nadzieje że ktoś ci pomoże...

Ładny. Nie znam.

* * *

W Olsztynie, w komisie przy ul. Partyzantów (k.Corabu) stoi sobie srebrna, duża wieża diorowska za.. - nie uwierzycie - 350zł.

Na oko zadbana - nie widziałem śladów użytkowania. Stałe jeszcze wczoraj przed 18-tą.

Może ktoś czegoś takiego szuka ? (Wzmak, korektor, tuner i magnetofon.)

Co do wieży Diory, to warta jest tyle, ile ktoś chce dać. Są chętni na diorowski korektor, magnetofon i tuner ? Nie widzę....

Co do wzmacniacza ONKYO, to gdy ja kupowałem swój, wszyscy radzili że jak ONKYO, to tylko z serii INTEGRA.

To dosyć powszechna opinia.

Pozdr.

A może wiatraczek jest oznaką że poprzedni właściciel ostro na tym Onkyo pogrywał i mu się grzał? Albo założył inne końcówki mocy (np. mocniejsze) i musi być bo sam projekt wzmacniacza nie przewidywał tych końcówek? No to tylko moje domysły ale ja bym nie brał no chyba że orginalne plomby na śrubach są to co innego hihi...

Pozdrawiam Serdecznie,

Audio-nie-fil

A takie cusik?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ja bym się nie zdecydował na Marantz'a to znaczy mam magnet z limitowanej Serii ale swojego wzmacniacza już dawno sprzedałem. Jakoś nie mam do tej marki sentymentu. Co bym mógł polecić z ręką na sercu do tych 250zł to kilka perełek ale czy ich cena taka zostanie to kto wie? Ale warto poczekać i się przekonać jak ceny:

Sony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - do 350-400zł bym w ciemno brał!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - do 280zł można kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu 300zł to przesada niestety :( 250max

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - do 500zł w CIEMNO a nawet 550zł POLECAM!!!

Dual:

Ukryta Zawartość

Co do dźwięku to STR 5800 Starczy Tobie na kilka lat zabawy a i go pewno nie sprzedasz potem tylko odstawisz na półkę niżej gdzie będziesz czasem Zaglądał z sętymentem i utęsknieniem!!! POLECAM, mimo że to Amplituner To Warty pieniędzy! Jest na prawdę sprawny, gra żywo i miło. Troszkę mniej basów ale cieplutki dźwięk Tobie to wynagrodzi. Dual, no jak Dual: Solidne, miłe brzmienie, dla mnie ciut za sztywny ale kwestia gustu. Konstrukcja też bardzo udana i warta pieniążków :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to może ten Onkyo? Ma pilota:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jak Kupiłeś tego Onkyo?? Bo nie wiem czy faktycznie za te 190zł to warto było chyba brać. Sorki że tak późno odpisałem ale Nie byłem przy kompiku bo po sklepach łaziłem za kablami i wtyczkami do mojego nowego wzmacniacza. A ja Kupiłem REVOX'a A78mk2 w zeszłym tyg. i lada moment ma dojść :)

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

No właśnie coś takiego, tyle że w tym co ja kupiłem nic nie trzeszczy hihi... :)

Srdecznie Pozdrawiam,

Audio-nie-fil

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

A-8015 MIAŁEM GO Z KILKA RAZY ŚWIETNA!!! SEKCJA ŚREDNIO-WYSOKO TONOWA I STEREOFONIA, GORZEJ Z BASEM I DYNAMIKĄ- KOLUMNY MUSZĄ NADROBIĆ, A JAK NADROBIĄ TO MOŻE ZAGRAĆ Z KLASĄ

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.