Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy E11+Rotel RA-840BX +wzmacniacz

goskim

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam kilka pytań do Was:)

1. Zastanawiam się nad Tannoy E11, jak one się sprawują w porównaniu z Tannoy M1 i M2? Czy będą dobrym zestawieniem dla wzmacniacza firmy Rotel (model jeszcze nie sprezycowany: 840BX3/4,980BX, ewentualnie 985BX)

2. Proszę o podanie modeli wzmacniaczy stereo Rotela, do których fabrycznie były piloty zdalnego sterowania...

3. Co wart jest tuner cyfrowy Rotel RT-940AX, jak wypada na tle tunerów np. Denon, oraz czy wart jest ~350zł?

4. i pytanie bardziej luźne w nawiązaniu do 840BX3/4, podobno jest to

świetnie brzmiący wzmacniacz ze "starej" szkoły, w dodatku w

bardzo przyzwoitej cenie, jednak ostatnio zacząłem się zastanawiać

nad wzmacniaczami ale z pilotem, większość "starych" wzmacniaczy

zbudowanych na solidnych podzespołach co idzie w parze z jakością

dzwięku z racji wieku ich nie posiada... a te nowsze które mają pilota

niestety mają gorsze brzmienie.

Tutaj będę musiał zapewne sam zdecydować, ale zapytam wg Was

warto poświęcić pilota, ale teoretycznie mieć "lepszy" dźwięk?

dzięki śliczne z góry za informacje :)

https://www.audiostereo.pl/topic/121303-tannoy-e11rotel-ra-840bx-wzmacniacz/

Poświęć pilota i kup Rotela z możliwie najwyższej pozycji w katalogu. Będziesz miał na dłuuuugo spokój. Zamiast Tannoy kup Usher 520 albo Epos. A jeśli to ma być coś bliskiego rock/elektronika, to któreś z większych Tannoy - rytm, barwa i ogólny wolumen będą bardziej odpowiednie. Usher i Epos do wokali i akustyki - to ich żywioł.

dzięki za informacje, sytuacja się troszkę zmieniła, zakupiłem okazyjnie wzmacniacz: NAD 3240PE, jakie głośniki do tego wzmacniacza polecacie (pokój ~20m2 także wielkością nie grzeszy, raczej podstawkowe? - nie chcę zagracić pokoju).

Czy głośniki Tannoy E11 będą dobrą opcją dla tego wzmacniacza? p.s słucham muzyki klubowej, przeważnie jest to trance, house, pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.