Skocz do zawartości
IGNORED

Definitive Technology Incline - opinie

SZROT

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o wszelkie opinie z pierwszej reki - posiadaczy (szczesliwych badz nie :) glosniczkow komputerowych Definitive Technology Incline. Czy sa tu moze tacy? Bede wdzieczny za kazda miarodajna opinie. Warto je kupic za okolo 1500 zl?

https://www.audiostereo.pl/topic/121434-definitive-technology-incline-opinie/

co prawda nie mam ich, tylko moj kolega, ale polecam. Nie slyszałem lepiej grajacych glosnikow do komputera.

a moze cos wiecej o nich niz tylko: polecam :) jak graja? najlepiej? czyli jak? moze kolega ktory je ma cos napisze...

""On Bill Callahan's "Drover," we get a better sense of the Listen's sound signature, and it's very much a mids-focused affair. The clarity throughout the low-mids to high-mids is excellent, with Callahan's baritone vocals receiving just enough presence in the lows to sound full and rich, but without unnecessary bass boosting. Meanwhile, the high-mids keep things clear and crisp—the dominant sounds are his vocals and the strumming guitar, and not the drumming in the background, which on overly bass-boosted systems often sounds thunderous and grabs an unnatural portion of the spotlight."

""On Bill Callahan's "Drover," the Incline sounds stunning, lending just the right amount of low-end depth to the drumming and an ideal level of richness to Callahan's baritone vocals that doesn't take away from the treble edge. Both the vocals and the guitar strumming are delivered with a lovely clarity that never seems overly sculpted or harsh. The result is a wonderfully balanced sound signature."

""On Bill Callahan's "Drover," we get a sense of how the Hampden doesn't add bass unnecessarily to a mix, and simply reproduces the low-end that's already there. While The Knife song sounds thunderous, this track is far more of a mids-and-high-mids affair, and Callahan's baritone vocals receive both a pleasant amount of richness and a crisp edge that helps them stay in front of the mix. The drums on this track, which can sound unnatural on systems that boost the bass heavily, take a backseat to the guitars and strumming through the Hampden."

Wiem ze Ci tym nie pomoglem Szrot. Jednak wszystkie to podobna cena, tak jak mowilem roznica w ksztaltowaniu dzwieku poszczegolnych firm, funkcjonalnosci oraz wygladzie. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Nie odsłuchiwałem ich jakoś bardzo mocno, ale na szybko wygląda to tak:

wysokie: błyszczące, jasne, ale nie słyszałem aby kuły.

średnica: jest, wypełniona całkiem fajnie

niskie: jak na taką wielkość, nie spodziewałem się dużo, a okazało się że fizyka chyba tutaj nie działa. Jest pierdzielnięcie jak trzeba, zejście, oczywiście do pewnego poziomu. Jak komuś brakuje zawsze można podłączyć subwoofer. Ale wg. mnie nie jest potrzebny. Słucha się ich bardzo przyjemnie. Dynamiki nie brakuje.

do tego bardzo dużo przestrzeni (ze względu na tylni głośnik)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.