Skocz do zawartości
IGNORED

Denon avc 10se do stereo

kmkw

Rekomendowane odpowiedzi

Nie stawiam CC i DATa w jednym rzędzie. DAT nie ma duszy. Zacytuję ci kogoś. Przeczytaj, pomyśl i przestań odgrywać rolę guru, bo ci sporo do tego brakuje. Więcej pokory i czytania madzrejszych od siebie.

Różnica na pewno jest....owszem, nie mówię że nie. Dla mnie tylko dobre magnetofony szpulowe brzmią lepiej od CD. Dosłownie i bez przesady wolę kopię nagraną z CD niż bezpośredni odsłuch z odtwarzacza CD.

Co do dobrych magnetofonów kasetowych to chodzi mi tylko o jedno....

Mianowicie dobra kopia z odtwarzacza CD jest na tyle dobra, że absolutnie nie dyskwalifikuje magnetofonów i kaset ogólnie rzecz biorąc. Nie zgodzę się z tym, że tylko najlepsze decki z skomplikowaną elektroniką gwarantują dobrą jakość dźwięku.

Czy taki Sony TC-K7BII lub TC-229SD posiada skomplikowaną elektronikę ? A jednak potrafią doskonale nagrywać i odtwarzać. Denerwuje mnie to gdy ktoś ocenia magnetofony kasetowe przez pryzmat polskiego "Kaprala" itp.

Bzdury wypisują o jakiś potwornych szumach i brzmieniu kiepskiej jakości które co najwyżej dorównuje MP3 128kb/s.

Każdego takie mądralę mam ochotę zaprosić do domu i zaprezentować mu oryginał na CD i dobrą kopię na CC.

Zapytał bym go wtedy....czego ty człowieku chcesz ? Czy dźwięk który usłyszałeś z magnetofonu jest na tyle gorszy od oryginału byś dalej miał prawo twierdzić, że kasety to przeżytek, syf itd. ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Baltazar, właśnie dlatego jestem tutaj gdzie jestem że na pewnym etapie w życiu słuchałem mądrzejszych od siebie. Tylko widzisz problem polega na tym że żeby być uważanym za mądrego to trzeba trochę na forum popisać i przekonać do siebie. Ty jesteś prawdopodobnie jednym z klonów co zresztą jest niezgodne z regulaminem. Po Twoim tonie i falstarcie jakiego dokonałeś nie sądzę abyś dla kogokolwiek był autorytetem.

To, co woli Kasjel to jego prywatna sprawa. Tym niemniej zasłużył sobie na mój szacunek. Mając enty już magnetofon (obecnie Onkyo TA-2070) i kilkadziesiąt lat przygody z deckami za sobą jestem w stanie zweryfikować jego słowa - zgodzić się z nimi lub nie. Magnetofon kasetowy jest dla mnie od ponad 30 lat pełnoprawnym źródłem dźwięku. Ma w sobie to coś co powoduje że do niego wracam. DAT to zupełnie inna para kaloszy. Najlepszy zapis w formacie płyty CD. Lepszy niż stacjonarne nagrywarki do płyt. W latach 90-tych nośnik cyfrowych taśm matek. Funkcjonuje jeszcze w wielu studiach spełniając swoją rolę. Zrezygnowano z niego ze względu na mechanikę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.