Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana CA 540a na... ?

TopolaOsika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Planuje wymianę wzmacniacza lecz brakuje mi możliwości jakiegokolwiek odsłuchu. Obecnie używam wzmacniacza CA Azur 540a podpięte do niego kolumny Kef IQ30 i DAC Taga DA-300. Od razu zaznaczam że na dniach dojdzie do mnie inny przetwornik mianowicie Musical Fidelity V-Dac. Poszukuję klocka który wprowadzi więcej dynamiki i basu do systemu, muzyki słucham różnej głównie stoner rock, ambient, dub, industrial czyli ogółem mówiąc potrzebuje systemu który zagra przyzwoicie w każdym gatunku muzyki. Cena jaka wchodzi w grę to maksymalnie 1200zł, oczywiście tylko rynek wtórny. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/121577-wymiana-ca-540a-na/

A może minimalnie dołożyć i pomyśleć o NAD C326 BEE, moim zdaniem będzie to idealne rozwiązanie. Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Obecnie używam wzmacniacza CA Azur 540a podpięte do niego kolumny Kef IQ30 i DAC Taga DA-300.

Zdecydowanie z używanych wzmacniaczy poszukaj Audiolaba 8000A to będzie przeskok o dwie klasy w górę,a cenowo za około 1 tys. można kupić.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Dziękuje za propozycje oczywiście czekam na dalsze, szukam czegoś by nie być rozczarowanym jak po kupnie przetwornika Taga, mam go dwa miesiące i mam nadzieje że niedługo uda mi się go sprzedać z niedużą stratą. Potrafi mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem dostał takie pozytywne opinię w jednym z czasopism, pierwsze co wyświetla się w wyszukiwarce to właśnie ten artykuł. Wiem pewnie chodzi głównie o marketing no ale przecież ktoś się pod tym podpisuje. Mój Pioneer PD-7100 warty 200zł gra dużo lepiej...

Proszę poczytać opinie o Audiolabie i myślę, że po takiej przesiadce żałować można tylko tego że nie zrobiło się tego wcześniej :)

Oczywiście to jest moje zdanie (bo przecież chodzi jeszcze o gusta) ale wielu forumowiczów audiostereo powinno potwierdzić moją propozycję.

Mógłbyś mi przybliżyć jak wiekowe to są konstrukcje, wyglądają dość staro na jakieś lata 70/80. Nie chciałbym sytuacji że to wszystko mi się rozkraczy po kilku dniach. Do tego dochodzi kwestia dostępności i ceny tego klocka

Ok znalazłem na olx niedrogo ten sprzęt tylko kwestia tego czy nie warto dołożył te 500zł z moje budżetu i zakupić coś innego. Czytałem dużo dobrych opinii o wzmaku Marantz PM 75 może to była by lepsza droga. Najbardziej zależy mi na zwiększeniu dynamiki zestawu, nieraz słuchając w pracy gorszych realizacji LP na głośniczkach 2.1 creativa mam wrażenie że brzmią lepiej niż u mnie w domu ...

Ok znalazłem na olx niedrogo ten sprzęt tylko kwestia tego czy nie warto dołożył te 500zł z moje budżetu i zakupić coś innego. Czytałem dużo dobrych opinii o wzmaku Marantz PM 75 może to była by lepsza droga.

Jeśli coś młodszego to 8000s ale droższy, natomiast jeśli mówimy o dynamicznym i dobrym wzmacniaczu to pomyślałem jeszcze o firmie NAD w tym przedziale cenowym to C355 (na alle... za 1350zł)

tu test:http://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/815-c355bee

Marantz pm75 (widząc opinie) też jest porządnym piecykiem więc wybór jest niełatwy - najlepiej by było mieć każdego i porównać u siebie :)

• 3 tygodnie później...

Zmianę wzmacniacza odłożę chyba na razie, przetwornik dołożył dużo dobrego do systemu szczególnie w kwestii basu. Poszukuje teraz kabelków bo mam jakieś miedziaki zwykłe. Ktoś mi może podpowiedzieć czy te wpasowały by się do mojego systemu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.