Skocz do zawartości
IGNORED

O co rozbudować zestaw rotel ra1060 i B&W684.

Krysti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam wzmacniacz rotel ra1060 oraz kolumny b&w684.

Do zestawu podłączony jest dekoder polsatu oraz dvd pionner z wyjściem coaxial.

Jakiś czas temu padł mi kompakt onkyo który sprzedałem.

Stwierdziłem że zestaw trochę się marnuje.

Chciałbym mieć możliwość strumieniowania muzyki z laptopa + ewentualnie radio internetowe.

O jakie sprzęt warto doposażyć zestaw żeby go reaktywować??

Budżet max 2000 pln.

Witam,

w takim razie masz do wyboru dwa rozwiązania - dobry przetwornik cyfrowo/analogowy, który pozwoli Ci na podłączenie notebooka i wykorzystanie go jako źródło czyli pliki oraz radia internetowe (jedynym ograniczeniem jest wymóg włączenia komputera) lub odtwarzacz strumieniowy. Drugie rozwiązanie jest wygodniejsze, jednak w podobnym budżecie niestety nie możemy oczekiwać jakiejś wybitnej jakości dźwięku. Natomiast jeśli mamy znaleźć w kwocie 2000 zł. dobry przetwornik, jest to jak najbardziej możliwe.

Kwestia wyboru przetwornika jednak zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Biorąc pod uwagę konfigurację sprzętową, szukałbym urządzenia o dobrym wypełnieniu, dociążonym brzmieniu i raczej łagodnej górze. Proszę koniecznie spojrzeć na przetwornik Myryad Z20 (http://q21.pl/myryad-z20.html). To przetwornik o brzmieniu bardziej analogowym, który moim zdaniem powinien idealnie wpasować się w system. Drugą alternatywą jest Audiolab Q-DAC.

Jeśli natomiast miałbym zaproponować możliwie najlepszy odtwarzacz strumieniowy, spójrz na Pioneer N-50A.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, jeśli jest taka możliwość zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą. Jeśli będziesz miał wątpliwości, zawsze u nas możesz urządzenie wypożyczyć.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli natomiast miałbym zaproponować możliwie najlepszy odtwarzacz strumieniowy, spójrz na Pioneer N-50A.

Czy pod ten sprzęcik jest sens podłączenie pionner dvd dv-420 poprzez coaxial jako odtwarzacz CD??

W jaki sposób na N-50A można strumieniować muzykę z laptopa??

Cokolwiek by to było - musi być zdecydowanie CIEPŁO grające ...

Na razie jestem początkujący w temacie wiec Ciepło grający nie wiele mi mówi : ), dodam że przeważnie słucham elektronicznej muzyki, trance, chillout, house.

Na razie jestem początkujący w temacie wiec Ciepło grający nie wiele mi mówi

Jeżeli to co kupisz nie będzie ciepło grające - to dźwięk z góry skazany będzie na porażkę. Musisz się zorientować i tym właśnie się kierować !

Posiadam wzmacniacz rotel ra1060 oraz kolumny b&w684.

Zanim dokupisz jakiś strumieniowiec rozdziel ze sobą te dwa komponenty. To połączenie może zamordować.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zanim dokupisz jakiś strumieniowiec rozdziel ze sobą te dwa komponenty. To połączenie może zamordować

Co dokładnie masz na myśli odnośnie rozdzielenia dwóch komponentów??

Rotel i B&W wchodzą w skład jednego holdingu dlatego sprzedają i łączą swe produkty. Niestety synergię można spotkać w przypadku najwyższych modeli obu firm. W przypadku sprzętu budżetowego nie grają zbyt miło dla ucha.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Racja, zawsze sprzedają je w zestawach, nierzadko promocyjnych, ale w salonach proponują inne konfiguracje. B&W z Rotelem świetnie brzmi w muzyce klasycznej bo tam potrzeba jest wielu detali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.