Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy do Oppo 105D

robcio

Rekomendowane odpowiedzi

Może doradzicie:

W pokoju kinowym mam obecnie:

1. Fronty MA PL200

2. Oppo 105D

3. CA 851A

Zastanawiam się czy dokupić samą tylko wielokanałową końcówkę mocy bez procesora i sygnał puścić bezpośrednio z Oppo 7.1 czy tez lepiej amplituner?

Myślę o końcówkach nuforce MCA - 18 lub MCA-20 lub inne?? Oczywiście dokupuje tez kolumny - tyły już mam jeszcze centralny.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/122206-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy-do-oppo-105d/

Ja moim Oppo (NuForce Extreme Edition) sterowałem końcówkę mocy w AVR-400 ( z pominięciem pre)

było bardziej bezpośrednio i żywiołowo a teraz mam podłączone końcówki Atoll-a 2+3 .

Amplituner ma jedną wielką zaletę - system kalibracji ... to działa !

Za 4000 kupisz coś z serii LX Pioneera:

Ukryta Zawartość

Pioneery serii SC-LX8X to naprawdę zacne urządzenia. Prawdopodobnie porównywalne z końcówką nu-force.

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Na 100% się sprawdzi. Oczywiście w kinie. W stereo jest taki sobie ... mało angażujący. Jak każdy amplituner zresztą ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W przypadku stosowania Oppo które ma możliwość wypuszczenia wielokanałowego dźwięku na końcówki jedynym plusem amplitunera jest system kalibracji, ale niestety tracimy bardzo dużo na odsłuchu...

Jeżeli chcemy to zrobić "nie dużym" nakładem finansów polecam coś z Denona i wypuścić fronty na końcówkę. zyskamy kalibrację, funkcjonalność amplitunera i opcję podpięcia pozostałych głośników.

Nie zmienia to faktu, że ja i tak postawił bym DOBRĄ końcówkę wielokanałową typu Arcam, Marantz bądź coś z końcówek mono (na front 2szt CA851W przestawione w tryb pracy mono) a pozostałe głośniki spięte z CA 651W.

Opcji jest sporo pytanie jakim budżetem dysponujemy. Jeśli 851A się podoba to polecam nie zmieniać marki

Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

www.audioswiat.pl

[email protected]

Generalnie jest tyle samo zwolenników systemów autokalibracji jak i przeciwników. Wśród profesjonalistów, pewnie nawet więcej przeciwników niż zwolenników. Jest to zrozumiałe, w końcu skąd system ma wiedzieć jakie charakterystyki kierunkowe ma głośnik, które problemy wynikają z modów pomieszczeń a które z SBIR i innych zjawisk akustycznych wynikających z rozmieszczenia głośników i właściwości fizycznych pokoju. System leci i nie analizuje skąd, co i dlaczego. Najlepiej samemu sobie wyrobić opinię i jak się da bardziej zadbać o pomieszczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.