Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic-BDT300 Opłacalność

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten Player jest wart nowy w cenie 800zł w tym sklepie bo tylko w nim znalazłem jako nowy towar

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadam też Panasonica DMP-BD45 czy będzie jakaś wyraźna różnica między nim a 300 przy skalowaniu DVD i odtwarzaniu filmów z płyt BR?

Ukryta Zawartość

Powiedz mi jak z kultura pracy czy cichy jest podczas pracy i odtwarzania(czytnik) i bardzo mnie interesuje dźwięk po Toslinku jak się sprawuję(albo czy mógł bys przetestować) czy nie jest przytłumiony bo parę modeli było kiepskich po tym połączeniu panasa jak czytałem w prasie moja 45 gra akurat po tym połączeniu dynamicznie? i jeszcze mnie interesuje jakość obrazu czy będzie różnica miedzy moją 45 bo nie chcę na darmo wywalać jak nie będzie różnicy albo jak będzie szczątkowa na tv

Powiem, Ci tak ostatnio miałem bezpośrednie porównanie z oppo 103d. Puściłem ten sam film na obu odtwarzaczach jednocześnie (miałem swój i kolegi) i oglądałem te same sekwencje filmowe co chwilę zmieniając. Jeśli chodzi o jakość obrazu naprawdę nie odbiegał strasznie od oppo. Dopiero jak załączyłem derbee oppo wysunął się na prowadzenie. Jeśli chodzi o sam obraz bez derbee odtwarzacz naprawdę daje bardzo dobrej jakości obraz. Porównanie było wykonane na projektorze z ekranem 130". Jeśli chodzi o głośność działania to coś tam słychać jak wczytuje płytę, ale jak wczyta jest praktycznie zupełna cisza..;-) Już się też naczytałem tych ochów i achów na temat różnego rodzaju sprzętu, a tylko własne uszy i oczy powiedzą prawdę...;-) Testy traktuj z dystansem, ja za czym coś kupię najpierw muszę zobaczyć lub usłyszeć czy rzeczywiście nowa rzecz wniesie jakąś poprawę. Jeśli chodzi o oppo planuje zmienić, ale jak by nie było derbee nawet bym sobie nim głowy nie zawracał.... W tej cenie co teraz masz panasa naprawdę bardzo dobry i udany Blu ray...;-) Piszę to jako praktyk a nie teoretyk, jak co nie którzy, wypożyczyłem sobie oppo na kilka dni do domu aby na spokojnie sprawdzić te wszystkie ochy i achy krążące po sieci..;-)

Dzieki za info.Kolega testował po Toslinku dźwięk?

Mam jeszcze jedno pytanie bo posiadam BR Panasa,LG,Philipsa,Kenwooda ostatnio zrobiłem obrazy płyt swoich BR wszystkie odtwarzają można wybierać ścieżki dźwiękowe ale na żadnym nie mogę wybrać napisów jest blokada jedynie na Playerze HD mam wybór w tych obrazach(nic nie kastrowałem przy tworzeniu) po wypakowaniu też dupa w playerach BR jedynie w playerze HD jest ok, A jak jest w tym panasie300 jest możliwość czy blokada?

Odnośnie dźwięku podłączonego mam go na dwa sposoby 7.1. po analogu do ampli i poprzez coaxial. I moim zdaniem lepiej wypada cyfra wobec analogu, z tym że po cyfrze puścisz tylko zwykły dts i dd...;-) Wniosek jeden, słabiej dekoduje dźwięk w sobie aby później go puścić na amplituner po analogu. Lepiej słychać zwykły DTS w cyfrze niż DTS HD po analogu. Na tym odtwarzaczu tylko oglądam ori. filmy BR więc się nie wypowiem.

Ja też tylko ori.robiłem kopie na dysk swoich płyt i żaden BR nie mogę napisów wybrać. To przypuszczam że po toslinku może być podobnie jak po elektryku podobno ten ma większe spektrum dźwiękowe

...Może poszukaj używki BDT-500... będzie w tej samej cenie co nowy BDT-300.... zazwyczaj odtwarzacze BR nie są katowane więc prawdopodobieństwo zakupu używki dojechanej jest znikome...

przykład:

Ukryta Zawartość

lub:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No ok Jaka różnica będzie w obrazie i dźwięku po optyku miedzy 500 a 300 bo jak znikoma to jednak wolę nowy kupuc bo mam jednak ta gwarancję dłuższą ?

Jak jest w tej 500 czy czyta napisy z obrazów iso płyt BR czy użytkownicy mogą się wypowiedzieć na ten temat?

No ok Jaka różnica będzie w obrazie i dźwięku po optyku miedzy 500 a 300 bo jak znikoma to jednak wolę nowy kupuc bo mam jednak ta gwarancję dłuższą ?

Jak jest w tej 500 czy czyta napisy z obrazów iso płyt BR czy użytkownicy mogą się wypowiedzieć na ten temat?

Niestety ja tylko oryginały....

Właśnie z takich swoich kupionych nośników oryginalnych BR tworze obrazy powiedz mi czym różni sie obraz zrobiony z takiej płyty 1:1 od płyty?

Mnie też nie interesują mkv i inne szajsy tego typu

Właśnie z takich swoich kupionych nośników oryginalnych BR tworze obrazy powiedz mi czym różni sie obraz zrobiony z takiej płyty 1:1 od płyty?

Mnie też nie interesują mkv i inne szajsy tego typu

Pewnie niczym... ja po prostu lubię płyty... ;)

...dobre pozycje zostawiam na półce ....cienkie odsprzedaję....

P.S. Spinacz co się spinasz? :) ;)

ja sie nie spinam :))) ale mam juz 4 BRy i żaden napisów mi z obrazów nie czyta więc nie chcę kolejnego takiego.

Też lubie płyty ale jak wrzucę na dysk parę obrazów(ulubionych pozycji) wszystkie sa pod ręką i szybciej jest jak dla mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.