Skocz do zawartości
IGNORED

trójmiasto czy coś się dzieje ?

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Suby są genialne grają od 16 Hz więc trzeba uważać żeby struktury budynku nie naruszyć :-) Ale z tego co mi wiadomo to z eksploatacją tego systemu powstały jakieś trubności formalnoorganizacyjne..

>Żurek

Tak ja nagrywałem, na TLove nie byłem ale nagłośnienie robił mój znajomy Kornacki. Co do planów spotkania to z chęcią bym się spotkał w celu posłuchania jakiegoś lepszego stereo niż moje :)

to nie pierwsze trudnosci, bylo sporo trudnosci realizacyjno-wykonawczych. prowadzilem ta budowe dluzszy czas.

ale grunt, ze skoczyli :) a grac na subach mozna (teoretycznie), akustyk podytkowal takie a nie inne ich posadowienie, by mogly sobie buczec :). platformy - podstawy tez sa odpowiednio oddylatowane od reszty posadzki i stropu. wiem, ze blachy (dekoracja sali) stanowily tez problem - bez elastycznych podkladek mogly wpadac w rezonanse...

o zalaniu chyba nie wiem... moze juz wtedy sie tma nie krecilem. jedynie wiem to ryzyku zalania piwnic, gdy wykonywano izolacje pionowe scian zewnetrznych. tzn gdy zastanawiano sie jak to robic.... (takei kombinacje na sile) ehh, to obszerny i skomplikowany temat, ta budowa, wiele roznych sil i czynnikow tam sie scieralo, inwestor, wykonawca, projektanci... za duzo by tu opowiadac, zreszta lepiej nie :) wazne, ze skonczyli i obiekt jest czynny :)

za jakis czas mam nadzieje tam zawitac na piwko ze znajomymi, jeszcze w srodku po otwarciu nie bylem nawet.

Witam co do wynajęcia sali też chętnie sie dołożę ale jak niektórę głosy - może mniejszą salę i to za mniejsze pieniądze w Heweliuszu są sale konferencyjne bardzo ładne te mniejsze byłoby chyba ze 300 zł za 8 h

Nie będę obstawał przy Domu Rzemiosła w Gdyni, choć nie powiem byłoby to dla mnie wygodne, bo mieszkam niedaleko, a transport mojego zestawu do Gdańska to konieczność wynajęcia conajmniej dużego samochodu kombi, a to są dodatkowe koszty. Ponadto pragnę nadmienić, że nie było moim zamiarem urządzanie pokazu systemów nagłośniających jak to odebraliście. Chodzi mi o stworzenie możliwości odsłuchu dobrego stereo w pomieszczeniu znacznie większym niż nasze domowe klitki. Myślę że dla każdego będzie to ciekawym doświadczeniem usłyszeć swój system do tej pory gnieżdżony na 15-30m3 w pomieszczeniu 100-150 m2, pod warunkiem, że będzie ono właściwie wytłumione. Tak więc ja nadal obstaję przy propozycji D.Rz. chyba że ktoś wniesie jakąś inną konkretną propozycję.

"Przysłuchuje" się temu wątkowi , pomysł doskonały, ale Żurek z wielkością sali przesadził :-)

150m ???

Jeśli ktoś w domu słucha na 15-25m i ma sprzęt do takiego pomieszczenia to kompletną bzdurą jest , aby on zagrał w 150m ?!

Tego nawet nie ma co sprawdzć.

Aczkolwiek warto by było się spotkać i posłuchać ciekawych systemów.

• 3 tygodnie później...

Życze wszystkim audiofilom z trójmiasta i nie tylko

...nadziei ,

...własnego skrawka nieba ,

...zadumy nad płomieniem świecy ,

...filiżanki dobrej , pachnącej kawy ,

...piekna , poezji , muzyki ,

...pogodnych świat zimowych ,

...odpoczynku , zwolnienia , oddechu ,

nabrania dystansu do tego co wokół ,

...chwil roziskrzonych kolędą , śmiechem i

wspomnieniami.

Wesołych Swiat!

namelessclub

Życząc spokojnych i wesołych świąt, informuję że w związku z mega optymistyczno masowym zainteresowaniem propozycją spotkania, zawieszam dalsze starania o salę D.Rz.

żurek

Ciekaw jestem w jakiej wersji posiadasz Sonus-Oliva.

Parę dni temu miałem przyjemność odsłuchiwania u Andrzeja W. modelu ala Thiel na Acutonie,ATC i Eatonie.

Czapki z głów,lepiej te kolumny brzmiały jak Thiele na ostatnim odsłuchu warszawskim.

Prezentacja prowadzona była z użyciem węgierskiego tranzystora(nazwy nie pamiętam)na zmianę z klonami Maca + cd LcAudio + okablowanie p.Witka.

Kapitalny dzwięk, jestem pod wielkim wrażeniem możliwości konstruktorskich tego miłego człowieka.

Dawno nie słuchałem tak pełnego i muzykalnego zestawu.

Wprawdopodobnie dam swoje kolumny do gruntownego tuningu,ponieważ po takiej prezentacji mam pełne zaufanie do tej jednoosobowej firmy.

Ps-To zastanawiające ile trójmiasto wypuszcza ciekawych produktów:CSR,AR,AW,Radicon,Baltlab,Qba, no i może są inni ale nie pamiętam.Jedno jest pewne,warto te 470 kilosów(w moim przypadku) się przejechać.

Zydelek w tej firmie nabył przedwzmacniacz lampowy i po pierwszych odsłuchach ponowne stwierdzenie:czapki z głów !!!

Pzdr

Zildjian

Tak,jest to dość dokładna kopia pre Maca.Robiony w większości na oryginalnych częsciach.

Więcej informacji uzyskasz od Zydelka .

Produkt oczywiście A.Witka.Telefon Zydelka wcześniej podawałem w Twoim wątku o końcówkach.

Pzdr

HEJ! Frank> moje Olivy: bas Scan 8562, mid:ATC, tweter: Scna 9700, zwrotnica: cewki foliowe, SCRy, Milsy i Caddoki. Jak wyżej wspomniałem możliwy odsłuch jakby ktoś chciał. Narazie nie mam preampu ale w styczniu chyba poczynię jakiś i wtedy będzie super! Światecznie pozdawiam.

[obrazekLUKASZ-228824_1.jpeg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.