Skocz do zawartości
IGNORED

Mam już wszystko !

mim

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ważne od czego zaczniesz ! Ważne byś skończył do wieczora !!!!!!

A tak serio to zależy pozycją którego z elementów możesz manewrować.

Jeśli miejsce na ekran masz ściśle określone to zamontuj go w pierwszej kolejności, a potem popracuj na projektorem. Możesz wtedy wykonać próby z odległością, kątem.

Jeśli to projektor ma już przypisane miejsce zamień kolejność.

Próby są o tyle wskazane, że pozwolą zabezpieczyć się przed sytuacją gdy praktyka rozmija się z teorią.

Jeśli np. planujesz montaż z założeniem że projektor będzie pracował na górnej lub dolnej granicy zoom’u istnieje następujące ryzyko: przykręcasz wszystko na sztywno, odpalasz system i kicha !

Okazuje się iż zabrakło kilku centymetrów na osi projektor – ekran i nie możesz uzyskać pełnego wypełnienia. Zamiast cieszyć się zaletami czarnego obramowania ekranu świeci ci wkoło piękna, biała ramka !

Powodzenia !

witam , narazie przykreciłem uchwyt do projektora - reszta jutro

acha , nie przypuszczałem że PT700 jest taki duzy !

ekran ma juz swoje miejsce , projektor tez - jest w osi ekranu

jedyne to to , że jest wyzej o 20 cm od górnej części ekranu

ale moze to nie przeszkadzac wazne że jest w osi ekranu / mam pochyły sufit /

poza tym w/g kalkulatora odległości - wielkość ekranu a odległość projektora

zoom wypada mi 1,63 - czyli troche powyżej środka bo jest od 1,0 do 2,0

czyli chyba ok bo spokojnie sie mieszczę

mysle że moge w ciemno montować ale chcę się upewnić czy dobrze

możesz mi powiedzieć / napisać / ?

Skoro wszystko masz w osi, a zoom w połowie skali to powinno być ok.

Odnośnie osi:

Nie wiem jak dokładnie wygląda twój projektor, ale większość (w tym mój Infocus) ma obiektyw umieszczony asymetrycznie, a więc błędem jest umieszczenie w osi ekranu uchwytu pod projektor.

Uchwyt powinien być przesunięty tak, by to oś obiektywu projektora, a nie jego obudowy pokrywała się z osią ekranu.

Może to wydać się banalne, ale w ferworze walki sam byłem bliski popełnienia tego błędu.

Oczywiście można później leciutko skręcić projektor, ponieważ błąd nie jest duży ale po co.

chciałem tak zawiesić projektor żeby środek ekranu był w osi z obiektywem

a nie uchwyt w osi , uchwyt który oprzykreciłem juz do projektora / część uchwytu

bo druga część idzie do sufitu które po przymocowaniu łącze /

ale jest mozliwośc regulacji i w pionie i poziomie i nawet na skosy

uchwyt to profesjonalna robota - dałem za niego 400 zł

co ciekawe to obiektyw sie tez w Pt 700 wygina na rózne sposoby :)

No , nareszcie , wszystko podpiete , zawieszone i podłaczone

projektora PT 700 prawie niesłychać - obraz zajeb....

ekran chodzi cichuteńko - elektryka extra bajer

może jakieś foto wrzucić ?

no , nie wiem czy sie zmieszczę w rozmiarze , jeżeli tak

to czekam na komentarze i wszystkie za i przeciw

[obrazekLUKASZ-197445_1.JPG] [obrazekLUKASZ-197445_2.JPG] [obrazekLUKASZ-197445_3.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2472-100002158 1170260867_thumb.JPG

post-2472-100002159 1170260866_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No pieknie, pieknie. Gratulacje! Moze tez sie kiedys podobnej sali dorobie? Moze...

P.S. A subwoofer nie dmucha ci za mocno w ekran, powodujac bujanie sie lub falowanie tegoz? :D

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

ładnie to wygląda :) mim gratulacje..............juz się nie mogę doczekać kiedy wreszcie ruszy remont mojego kd.............

małe pytanie. Kable do gł. tylnych ukryłeś w ścianie? a jeżeli tak to kable wychodzą bezpośrednio ze ściany czy też zamontowałeś wejście na banany i podpinasz kolumny krótkim odcinkiem kabla? pytam bo sam zastanawiam się co lepiej zastosować.

Pozdrawiam

A ten niski sufit? Nie sprawia kłopotów - też mam niskie pomieszczenie i mam wrażenie, że głównymi winowajcami g...nianej akustyki jest podłoga sosnowa na legarach (dywan trochę pomaga) i niski (2.20m) sufit.

Moge teraz powiedziec wszystkim niezdecydowanym o róznicy

obrazu między TV projekcyjnym a Projektorem

jezeli będziecie kompletować KD to tylko i wyłącznie PROJEKTOR

na tv 44'' można sobie pograć z komputera / tak się czasami bawie /

chociaz dzisiaj puszczałem strony www przez projektor

i znowu projektor wypada znacznie lepiej

"co do akustyki - dzisiaj był u mnie kuzyn / elektronik i spec od komputerów / który jest

na kupnie sprzetu ale nie do KD tylko do muzyki i wiecie co powiedział jak mu puściłem płytkę Cd ?

że dżwiek jest rewelacyjny - że to jest to ! że o to mu chodziło i taki dżwiek chce mieć !

czyli akustyka i dobór głośników do H/K jest ok"

no wiesz........za duzo mi tym wpisem nie wyjasniłes jak z basem u Ciebie jest i przestrzenia dzwiekowa;) A słuchał ten Twój kuzyn jakiegos kompleciku stereo ze wzmakiem stereo w cenie Twojego ampli i kolumn sztuk 2 w cenie Twojego 5.1 ?? bo jak by posłuchał to z pewnoscia by zmienił zdanie :D,w koncu jest komputerowiec a nie audiofil wiec to co innego.......;) no ale ok nie musisz wyjasniac co i jak,ale radziłbym odsunac te kolumny twoche wiecej od sciany bocznej,moze byc duzo lepiej.

Pozdr

No jesli wyjade Ci sie ze jest dobrze to ok.A co ma do rzeczy,no to ze chodzi o jak najlepsze doznania dzwiekowe:) wiesz scena,przestrzennosci(na 2 nie 5 kolumnach).Jak ustawisz fronty jak najlepiej to mozesz miec nie kiedy złudzenie ze masz 5 kolumn a nie 2,no ale to zalezy tez od kolumn.Ale jak według Ciebie jest dobrze i bas nie dudni(chociaz w takim pomieszczeniu takie kolumny wielkie i sub to istny cud) to mozesz zignorowac moje pytanie;)

Pozdr

Mim

Wydaje mi sie ze w ten sposob zamontowane tylne glosniki sa bardzo slabo slyszalne i ciezko zlokalizowac zrodlo dzwieku. Mialem kiedys tak jak Ty ale szybko dalem je 1 metr za moja glowa lecz po bokach a nie z tylu. Co Ty na to? I powiedz mi czy jak jest cisza w domu czyli np. poznym wieczorem gdzie juz wszyscy spia i nie ma szumu na ulicy to czy szum projektora jest slyszalny ? Bo jesli tak to nie po to sie kupuje nie szumiacy amplituner by sluchac szumu projektora i w tym miejscu juz bym go sobie skreslil. z listy zakupow nie wiadomo jak wielki by mial obraz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.