Skocz do zawartości
IGNORED

Mam już wszystko !

mim

Rekomendowane odpowiedzi

mateuszek>>

Wiesz co zdjęć nie ma sensu - nic Ci to nie da, każdy projektor na fotce ma idealną czerń itd. bo aparat przekłamuje kolory i nie rozróżnia takich ciemnic... :) Najlepiej wybrać się na wycieczkę do większego miasta i zobaczyć Pt-Ae500, który pojawia się w sklepach (za 12000 PLN :) i jak sobie wyobrazisz, że jest jeszcze lepiej to wyjdzie Ci 700-tka :]

Niestety mieszkamy w kraju postkomunistycznym i nowinki techniczne docierają tak szybko do nas jak do Afganistanu...

Polecam Ci 700-tką naprawdę dużo satysfakcji z zakupu i przede wszystkim świetnie się filmy ogląda. Jest rewelacyjna jakość (biorąc pod uwagę wszsytkie czynniki) i nie będzie Ci na pewno niczego w nim prakować...

>>mateuszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy moglibyście (WY - szczęśliwi posiadacze ;-)) ustosunkować się do postów z ponizszego linka :

głównie chodzi mi o wspomniany "problem pionowych zniekształceń liniowych" ...

"jak na tą klase cenową" to mi niestety nic nie mówi ;-)) jedyny projektor jaki widziałem "w akcji" /z włączonym filmem - nie grafiką/ to taniutki Sharp /~3000 z importu/ i ... nie byłem zachwycony ... więc niestety nie wiem czy sformułowania "jak na tą klase cenową" oznacza obraz gładki ostry i o dobrych/zrównoważonych kolorach bez żadnych "artefaktów"- obiektywnie - czy tylko w tej cenie ;-)

Ale pociesza mnie, ze nie widać żadnych ciemniejszych pionowych pasków na jasnym momokolorystycznym tle - dobrze zrozumiałem ? /bo na tym Sharpie niestety było widać dość wyraźnie - przynajmniej tak z 2 metrów - dalej się odejść nie dało ;-)).../

• 3 tygodnie później...

mim - chetnie, ale mam do ciebie (obojetnie gdzie mieszkasz w polsce ponad 2000 km)

ogladalem nowego benq 5210 i tecza nie do przyjecia, infokus 4805 za glosny ale obraz cacy lecz niestety mozliwosci fokusa sa bez trapezowego ustaiwania obrazu ( w pozimoie) wiec mizerne. lg 92 nie dokupienia. wiec chyba zdecyduje sie na panasia z lensshiftem...tez przeczytalem na roznych forach ze sa pionowe paski przy cyfrowym polaczeniu ze zrodlem. ale jest cichy i kontrascik ma spoko wiec nadaje sie do kina jak znalazl.

wiec jesli mowisz ze ten stuff uprzyjemnia ci mile chwile bez stresu zle zainwestowanych pieniazkow to byc moze bedzie to dodatkowy glos za panasiem 700 (naskrob cos w dziale opinii)

tak czy inaczej projektorek na swieta musi byc :)))

hmmmm, nikt nie wspomina ze projektor emituja pokazna dawke cieplego smrodku w czasie pracy.

nalezy miec na uwadze przy projektowaniu salki kinowej, ze na wysokosci sprzetu po jego prawej stronie wiedna wszystkie kwiatki :)

powinni to jakos mierzyc kurcze... moze w decySmrodach?

a milosnikom filmow sciaganych z netu nalezy sie info, ze tak jak dobry sprzet audio obnazy niedociagniecia nieaudiofilskiej, przecietnie nagranej plyty, tak projektor prawdopodobnie sprawi ze na xvidy zaczniecie spogladac z mniejszym entuzjazmem :)

pozdr.

nie wiem co powiedzieć , ja nic złego w tym projektorze nie widzę

odtważam tylko płyty dvd a z komputera jedynie własne filmy / z kamery /

oraz pokazy zdjęć / sa na prawde dobrej jakości /

mozliwości ustawienia kolorów w opcjach jest masa

nie widziałem działania innych projektorów tak że ciężko mi porównać

PT 700 kupiłem w sklepie z pełna 2 letnia gwarancją a raczej

znajomy co ma sklep RTV głównie ze sprzetem do KD mi go zamówił

i miałem 2 tygodnie na oddanie go jak by coś mi nie pasiło - ale został u mnie

Polecam tego gościa ze sklepu - mozna brać sprzęt do domu i testować

a ma wszystko do Kody i H/K do plasmy i ekramów projekcyjnych

potem płacić a nie na odwrót nie mówiac juz o Allegro

To o czym pisaliscie - pionowe paski - to chyba VERTICAL BANDING - czytalem o tym, ale mam Panasa 700 i nie widzialem jeszcze nic takiego (a na fotkach z netu bylo to bardzo widoczne). Ludzie to zauwazali gdy podlaczali konsole do gier do projektora - i jest to jakis problem z synchronizacja czestotliwosci.

Ja osobiscie po przejechanych juz kilkudziesieciu godzinach na panasie nie zauwazylem ZADNYCH znieksztalcen i mozesz bez wachania brac PANASA - nie bedziesz zawiedziony. Jest idealny!

• 2 miesiące później...

>> mim,

mam pytanie o format obrazu. Jeśli dobrze widzę, to Matrix i ekran mają u Ciebie format 1,85:1 (czyli zwykły 16:9)

a przecież gros filmów na dvd na format 2,40:1 lub podobny. Wynika z tego, że oglądasz rozciągnięte w pionie filmy!!! Jak to jest?

czyli że miałeś Matrixa 3 w formacie 16:9 (gdzie 16:9 = 1,85:1)? Dziwne, bo ja nie :)

A kiedy nie wypuszczasz całego ekranu, musisz skorygować ustawienie panasa, prawda?

90% filmów z holyłudu ma format 2,35:1 lub 2,40:1. Serio. Z tyłu każdego dvd jest niemal zawsze napisane 16:9, fakt, ale zaraz potem widnieje obrazek telewizora, a na nim napis 2,35:1.

Jeszcze pytanie o napisy. Czy "mówisz" swojemu dvd że masz format 16:9 a on nakłada napisy na obraz (bo normalnie są pod nim) czy jak to się dzieje?

PS. Jeśli plazma lub TV (32 albo 36 cali) są dobrze ustawione, to przy filmie z holyłudu powinny pojawić się wąskie paski u góry i dołu, bo te urządzenia mają ekran w formacie 1,85:1. Analogicznie powinno być w projektorach. Nota bene podobne pasy są widziane w TV formatu 4:3 przy oglądaniu fimu formatu 1,85:1.

Uff, sorry że tak się rozwodzę, ale jest do dla mnie niejasne (a powinno być, skoro też chcę kupić projektor).

PPS :) a co robisz, gdy film ma format "telewizorowy", czyli 4:3? Zmniejszasz zooma i masz białe pasy po bokach ekranu?

nie , matrix 'leci' dzisiaj , chyba teraz a to było wczoraj na pewno na HBO

tych programów jest tyle że sam sie gubie , no jedynie progr. Taquilla na pakiecie w 'XXX'

tam ciężko sie zgubić bo wszedzie tylko Hard

ale do rzeczy - nie pamietam żebym cos musiał korygowac w projektorze

ale jak już to można z ekranem, nie musi byc do końca wysuniety.

Nie moge sie skupić i jednogłosnie odpowiedzieć a to z nawału pracy

nie oglądałem nic na ekranie od 3 tygodni

jeszcze nie dopisałem że mozna właśnie to zmniejszyć / żeby objęło ekran/

w obiektywie / zoom / a nie przyciskiem automatycznego zoomu na pilocie

tylko delikatnie zmniejszyc zoom w obiektywie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.