Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC klasy Stelaudio 04 z asynchronicznym wejściem USB?

jancio111

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu Dac-a do modyfikowanego systemu, więc mam pytanie jak w temacie. Chodzi oczywiście o podobny przedział cenowy. Dac Stelaudio 04 jest już trochę na rynku. Być może są już konstrukcję przetworników o podobnej jakości dźwięku na wyjściu analogowym również z lepszym wejścia USB oraz dodatkowo wyposażone w przedwzmaczniacz słuchawkowy (ale to nie jest konieczne). Czy może jednak kupić DAC Stelaudio 04 za 2500 pln tu (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i np. dokupić tylko ,,porządną" skrzynkę z wejściem USB i podpiąć np. przez DAC Stelaudio?

Dodam, że mój system to:

Amplifon WT 40 II

CD Primare D20 (na razie nie zmieniam)

DVD Primare DVD 26

kolumny są JM LAB Cobalt 816 (na sprzedaż) - będą Studio 16 Hertz (Minasy)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

moim zdaniem w danym przedziale cenowym znajdziesz przetwornik, który już fabrycznie będzie obsługiwał wszystkie nowe standardy i zapewni podobną, a może nawet lepszą jakość dźwięku.

Aby jednak zaproponować Ci konkretne modele, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim co będzie źródłem dźwięku (domyślam się, że komputer), czy chcesz także wykorzystać nowy przetwornik do odtwarzania płyt czyli konfigurację, w której Primare będzie tylko transportem? Jakie brzmienie szukasz, czy raczej idziemy w neutralność, bardziej analogowe brzmienie, czy masz inne sugestie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Źródłem będzie Primare jako transport (tu jeżeli chodzi o płyty), no i komputer z plikami Flac (teraz takie czasy, że zanim coś się kupi to można zapoznać się z płytami poprzez komputera). Jeżeli chodzi o brzmienie to jestem nieco staroświecki (najczęściej słucham winyli na Pro Ject Carbon, chociaż trudno mi jednoznacznie powiedzieć co wolę czy dźwięk tych samych płyt z winyla czy z dobrze nagranej płyty. Mam parę zdublowanych (Diana Krall, P. Barber ale też Iron Maiden, Dire Straits etc). Słucham zróżnicowanej muzyki. Ale jak zakupiłem Amplifona to więcej płyt akustycznych Jazz czy Blues czasem coś z rocka czy blues rocka.

podłączę się do tematu:

do odtwarzania flaców czy lepiej:

- kupić marantza NA6005

- potraktować posiadany multiplayer Dune jako źródło i do niego dokupić jakiś porządny DAC (JAKI? używka max 1300pln)

pokornie proszę o sugestie i odpowiedź

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Slucham wlasnie dzieki uprzejmosci numika daca micromega mydac. W cenie w ktorej go sprzedaja aktualnie rewelacja! Uzywek do 1500 lepiej grajacych raczej brak

Moim zdaniem lepsza ale trzeba ocenic u siebie bo na pewno duzo znaczenie maja pozostale komponenty - moje sa dosc przezroczyste i micromega ladnie nasycila nagrania

Gdyby DAC Stelaudio miał lepsze wejście USB i wyjście słuchawkowe nawet minuty bym sie nie zastanawiał (wiem słuchałem). Ale teraz Chinole robią naprawdę fajne rzeczy. Trudna sprawa z wyborem (no i w sklepach Hifi odradzają CD na rzecz odtwarzaczy strumieniowych .......

No i najważniejsze mam już Minas Amor więc teraz na poważnie szukam źródła (poza Primarem który jest taki se...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.