Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz CD?

Janek1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem:

Mam wzmacniacz Radmor 5100 i zamierzam kupić do niego odtwarzacz CD. Mam 3 modele do wyboru:

- Denon DCD-620

- Philips CD 720

- Technics SL-PG420A

Chciałbym poznać opinie ekspertów, jestem laikiem.

Który z nich daje najlepszą, czystą barwę? I przy okazji może wiecie kiedy wprowadzono czytanie płyt 80min?

Starsze modele nie miały tej możliwości (tylko 74 min.)

https://www.audiostereo.pl/topic/123308-jaki-odtwarzacz-cd/

Twój Radmor to amplituner tak niskiej klasy że każdy odtwarzacz CD (nawet niskiej klasy) zagra lepiej od niego. Tak wiec możesz kupić cokolwiek - i tak będzie grało lepiej od Radmora. Kieruj się dostępnością lasera i jego ceną !!!

Twój Radmor to amplituner tak niskiej klasy że każdy odtwarzacz CD (nawet niskiej klasy) zagra lepiej od niego. Tak wiec możesz kupić cokolwiek - i tak będzie grało lepiej od Radmora. Kieruj się dostępnością lasera i jego ceną !!!

Dziękuje za opinie, nieco rozjaśniła mi sytuacje.

Gość numik

(Konto usunięte)

jeśli oczekujesz dużych różnic to się mylisz, to najniższy poziom, one grają podobnie, w tym zestawie trochę wsio ryba. Jeżeli już coś to Marantz cd63 / 67 lub 53/57 o ile modeli nie mylę, te drugie starsze bez hdam co czasem jest zaletą, znośne granie

Mam wzmacniacz Radmor 5100

I super nadal twierdze, że piękny jest i takim dziadkom jak ja łza się w oku kręci.Kiedyś kupie tylko dla samego postawienia w pokoju będę patrzył i wspominał młodość.

Twój Radmor to amplituner tak niskiej klasy że każdy odtwarzacz CD (nawet niskiej klasy) zagra lepiej od niego

justas32 ma bardzo wygórowane podejście do wzmacniaczy. Ja też się boję przyznać przed Nim jaki wzmacniacz mam, aż strach co by o moim powiedział ;)

Koledzy z tymi Marantz-ami mają racje no i widać że dobrze Ci życzą.

justas32 ma bardzo wygórowane podejście do wzmacniaczy. Ja też się boję przyznać przed Nim jaki wzmacniacz mam, aż strach co by o moim powiedział ;)

Nie mam wygórowanego podejścia do wzmacniaczy. Sam miałem takiego Radmora 25 lat temu. To po prostu najtańsza budżetówka, dźwięk klasy śmieciowej. Uważasz że jak się komuś szczerze doradza i pisze jaki ma sprzęt to się go okłamuje albo ma wygórowane podejście ? To po prostu prawda. Wielu ludzi jej nie znosi bo burzy ona ich dobre samopoczucie. Ale prawda to prawda. Uważasz że pisząc prawdę - źle komuś życzę ???

dźwięk klasy śmieciowej. Uważasz że jak się komuś szczerze doradza

Nie doradzasz tylko obrażasz

.

To po prostu prawda

prawda to prawda

Uważasz że pisząc prawdę

I na dodatek uzurpujesz sobie prawo do prawdy

a tak abstrahując od Twojej prawdy to pisząc

Nie miałem nic złego na myśli, wręcz chciałem podkreślić, że na wzmakach się znasz, bo czytałem kilka Twoich postów i w większości całkowicie się z Tobą zgadzałem.Niemniej mam wrażenie, że w tematach które zakładają nowi i pewnie bardzo młodzi ludzie , traktujesz ich jak starych wyjadaczy forumowych .I pewnie nic już nie napiszą. I gdzieś mam forum chodzi mi bardziej o tych młodych ludzi.Pracuje z takimi i wiem jak szybko się dziś młodzi zamykają nie otrzymując choć cząstki akceptacji.A oni pewnie po taka akcepację tu przychodzą.

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie doradzasz tylko obrażasz

. I na dodatek uzurpujesz sobie prawo do prawdy

a tak abstrahując od Twojej prawdy to pisząc

Nie miałem nic złego na myśli, wręcz chciałem podkreślić, że na wzmakach się znasz, bo czytałem kilka Twoich postów i w większości całkowicie się z Tobą zgadzałem.Niemniej mam wrażenie, że w tematach które zakładają nowi i pewnie bardzo młodzi ludzie , traktujesz ich jak starych wyjadaczy forumowych .I pewnie nic już nie napiszą. I gdzieś mam forum chodzi mi bardziej o tych młodych ludzi.Pracuje z takimi i wiem jak szybko się dziś młodzi zamykają nie otrzymując choć cząstki akceptacji.A oni pewnie po taka akcepację tu przychodzą.

wiesz, to nie jest forum wychowawcze, społeczne, tylko fachowe - merytoryczne i po to się powinno przychodzić. Sorry, ale słowa Justasa są szczere, wolisz ściemy wychowawcze zamiast prostych słów opisowych, mamy jakąś świetlicę terapeutyczną tu zrobić? Oni przychodzą po akceptację? No trochę mnie rozbawiłeś

wiesz, to nie jest forum wychowawcze, społeczne, tylko fachowe - merytoryczne i po to się powinno przychodzić

To jest fachowe i merytoryczne????? W takim razie rzeczywiście sory masz racje to ze mną jest coś nie tak.

I gdzieś mam forum chodzi mi bardziej o tych młodych ludzi.Pracuje z takimi i wiem jak szybko się dziś młodzi zamykają nie otrzymując choć cząstki akceptacji.

Powiedz kiedy to nastąpi to wkoncu mniej belkotu na forum będzie.

?👈

Gość numik

(Konto usunięte)

To jest fachowe i merytoryczne????? W takim razie rzeczywiście sory masz racje to ze mną jest coś nie tak.

rozmawiamy tu o cd do danego wzmacniacza, wprowadzasz jakieś poboczne tematy, moje uwagi o cd Marantza powyżej, co ten dorosły człowiek postanowi zakupić za swoje pieniądze jest jego wyborem, to nie jest 3-latek z przedszkola, daj spokój :)

Witam, to znowu ja, autor posta.

Do nikogo żadnej pretensji nie mam, co do jakości to nie jestem bardzo wymagający.

Jestem przed wyborem:

- Denon DCD - 485

- Marantz CD-43

Bardziej chciałbym żeby to był Marantz CD-43, ale na pytanie do sprzedającego czy odtwarza CD-R 700MB (R+/R-)

otrzymałem dosyć niejasną odpowiedź (tu cytat):

"Ogólnie odnośnie nagrywanych samodzielnie płyt - tak, odtwarza.

Nie kojarzę żadnej płyty nagrywanej, z którą by miał problem.

Ja nagrywałem CD-R+ ze względu na swoją nagrywarkę, nie pamiętam, czy miałem kiedyś CD-R- więc tych nie mogę potwierdzić ale też nie zaprzeczam."

Więc pytam tu obecnych, żeby potem nie żałować :

Czy Marantz CD-43 odtworzy mi CD-R 700 MB zarówno + i -?

W Googlach nie znalazłem odpowiedzi na móje pytanie.

Dziękuje za bezinteresowne zainteresowanie.

Przepraszam za ignorancję jaką przejawiłem w poprzednim poście, CD-R + i - to już nieaktualne, sprawdziłem płyty i nie ma na nich oznaczeń + i -, więc nie ma tematu, nie wiem skąd wzięło mi się owo + i -.

Jeszcze raz dziękuję za Wasze opinie, były pomocne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.