Skocz do zawartości
IGNORED

Dead Can Dance w Polsce!

martini dry

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki:-)

Nie, nie było z jej strony "bąkania" na temat następnego konceru. Przy pożegnaniu było jakieś "see you next time... " ...bardziej kurtuazyjnie. Chyba, że coś do mnie nie dotarło. Przyznam, że byłam w kompletnym amoku i jeszcze nie odpuściło do końca:-)

Zgadza się. Jestem ciekawa, czy na wszystkich koncertach publiczność reagowała równie żywiołowo, jak w Warszawie. Szkoda, że nasz koncert nie pojawi się na płycie. Pięknie byłoby mieć taką pamiatkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przesyłam linkj do relacji z koncertu. Relacja jest...hmmm, ale zdjęcia OK.

Ukryta Zawartość

> Szkoda, że nasz koncert nie pojawi się na płycie. Pięknie byłoby mieć taką pamiatkę.

Emka, w artykule z Rzeczpospolitej - link powyżej - jest taka informacja:

"Reaktywowany po długiej przerwie Dead Can Dance co wieczór gra inny repertuar, planując wydanie

z każdego koncertu innego CD w limitowanej edycji."

To byłoby rzeczywiście pięknie:)

martini dry, to nikt nie wzial ze soba jakiego recordera ? Dawniej w epoce analogowej ludziska musowo brali kaseciaki i mikrofony stereofoniczne mieli w oprawkach okularow. Teraz takie mozliwosci digitalne i zadnego bootlega nie bedzie :(

Czytałem gdzieś o koncercie DCD na forum onet.pl - jakis lolek zgrał ten koncert - trzeba do niego uderzyć?!!

Nasuneła mi się jeszcze dygresja pewna , otóz wracając po koncercie autkiem w kierunku domu

słuchałem P.Kaczkowskiego w Trójce i on miał jakieś nagranka z tego wieczoru czyli pan Piotrus z pr3 cos rejstrował najwyraźniej ?

I najważniejsze jak ci niesamowici artyści Lisa i Brendan + ich muzycy wytrzymują trudy podróży

- oni poruszają się na tej liczącej tysiące km trasie autobusem !!! Ludzie zadnego gwiazdowania, prywatnych

odrzutowców , exklusiv hoteli , restauracji i tego całego oszołomstwa co maja jacyś pajace w stylu

robim wiliams itp. DCD potrafia czarować - ich muza jaki klimat!!! - ludzie którzy swoimi utworami dostarczaja tyle

radości - konstruktywnego smutku i uniesień sa artystami prawdziwymi - nie wytworem całej machiny

marketingowej która nawet g...o w papierku od cukierka jak bedzie chciała to sprzeda milionom...

WIELKIE BRAWA DLA DCD - DLA LISY , BRENDONA - TO ARTYŚCI PRZEZ WIELKIE "A" - ZA TO ICH KOCHAMY !!!

Ukryta Zawartość

Według informacji zawartej na tej stronie koncerty w Warszawie, Rydze i Petersburgu nie będą nagrywane. Natomiast można za 30 EUR kupić jeszcze z innego miasta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

> Emka >koncerty w Warszawie, Rydze i Petersburgu nie będą nagrywane.

szkoda :(

Płyta z koncertu na którym się było to fantastyczna pamiątka. Metallica nagrywała wszystkie koncerty z ubiegłorocznej trasy, można je potem było kupić i ściągnać z ich strony, dzieki temu mam dwupłytowy album z chorzowskiego koncertu.

>dudivan > to nikt nie wzial ze soba jakiego recordera ?

Sporo ludzi miało aparaty, więc może ktoś przemycił coś do nagrywania;)

>Sporo ludzi miało aparaty, więc może ktoś przemycił coś do nagrywania;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2005-04-08 Pt Dead Can Dance, Warszawa 31.03.2005 CD1 ~300 MB blackbird tpi

2005-04-12 Wt Dead Can Dance, Warszawa 31.03.2005 CD2 ~300 MB blackbird tpi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zwrotnik>

Też mi się podoba;-) Z Magnatune kupić można chyba wyłącznie przez www.magnatune.com. Wejdź na jakiegokolwiek wykonawcę i przy płycie wejdź na "buy CD" - tam masz zasady kupowania od nich płyt.

Mi oprócz Falling You podoba się jeszcze w podobnym klimacie Stellamara. Posłuchaj sam.

pod ponizszym linkiem jest dosc obszerna relacja oraz kilka zdjec.

jest tez pelna setlista koncertu.

Ukryta Zawartość

wynika z tego ze ostatni utwor to "Hymn for the Fallen", zdaje sie ze pochodzi z nastepnej solowej plyty Lisy G.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

To ja jeszcze dorzucam link ze zdjęciami

Ukryta Zawartość

Mam nagrania z Polskiego koncertu w wersji mp3. Niestety nie wszystkie są całe:-( Pojawiły się na forach alt.binaries.sounds.mp3.bootlegs oraz alt.binaries.pl.mpc (tu format bezstratny). Źródło - MD. Brzmi jak realizacja "z publiczności". Jeśli ktoś jest zainteresowany, niech na którymś z tych forów poprosi o ponowne uploadowanie koncertu. Zwykle tego typu propozycje bywają zauważane. Być może uda się wówczas skompletować całość w poprawnych wersjach.

>Jeśli ktoś jest zainteresowany, niech na którymś z tych

>forów poprosi o ponowne uploadowanie koncertu. Zwykle tego typu propozycje bywają zauważane. Być

>może uda się wówczas skompletować całość w poprawnych wersjach.

Chyba nie trzeba - nie wiem czy o tą wersję Ci chodzi.

Znowu poleci na alt.binaries.pl.ape

2005-04-19 Wt Dead Can Dance, Warszawa 31.03.2005 CD1 ~300MB blackbird tpi

2005-04-20 Śr Dead Can Dance, Warszawa 31.03.2005 CD2 ~300MB blackbird tpi

Kurcze, a na jakim to serwerze dostępne. Na news.chello.pl, onet.pl, 212.87.224.5 i ICM.EDU.PL nie ma tej grupy. Pewnie jest na tepsie, ale nie mam pojęcia jak z chello podłączyć się do serwera tepsy;-(

Dziwne, ja widzę a.b.p.ape na icm-ie (tez jestem spoza tepsy - Dialog).

Spróbuj któregoś z tych:

news.atman.pl

news.task.gda.pl

Poza tym widziałem nagrania z koncertu tutaj (eMule)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 lat później...

A mnie ciekawi, czy są wśród nas szczęśliwcy z biletem na tegoroczny występ DCD.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.