Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 10 tyś?

marcin_30

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak pisałem wcześniej. Ludzie pojęcia nie mają gdzie leży problem słabego dźwięku w systemie. I myśla że daczek za gruba kasę "powyciaga" braki. Znam parę systemów gdzie są daczki za przysłowiowe tysiąc peeleenow a gra tak ze wierzyć się nie chce.

Tak jak pisałem wcześniej. Ludzie pojęcia nie mają gdzie leży problem słabego dźwięku w systemie. I myśla że daczek za gruba kasę "powyciaga" braki. Znam parę systemów gdzie są daczki za przysłowiowe tysiąc peeleenow a gra tak ze wierzyć się nie chce.

Guru sie znalazł , widzę ze przerzuciłes kupę sprzętu u siebie jako to ? Taki guru i nie wie jaki i gdzie jest dobry dźwięk ?? Chyba ze odpowiednikiem dobrego dzwieku jest twój gust ?

Trochę pokory . Piszemy o dachach a ty zaraz będziesz pisał o akustyce o podstawkach pod kable głośnikowe

Oczywiscie to wszytko jest ważne ale nie w tym temacie -jeśli gość pytan o wzmacniacz do kolumn to tez napiszesz akustyka I ze nie ma pojęcia o dobrym dźwięku :)

Pojawiłeś sie ja Filip z konopi i prawisz wszystkim morały nawet branży :)) powodzenia na tym kończę z tobą polemizować bo szkoda czasu

:)

Widzisz. Nigdzie nie pisałem ani o akustyce ani o innych pierdoletach. Naucz się czytać ze zrozumieniem i proszę nie wkładaj w moje usta czegoś czego nie powiedziałem. Trochę pokory obywatelu. Do tego sie dochodzi z czasem. Choć prawda jest taka że niektórym się to nigdy nie udaje.właśnie tym niepokornym a zwłaszcza tym którzy z założenia wiedzą wszystkio i zawsze najlepiej. Mój gust nie ma tu nic do rzeczy. Z dźwiękiem jest prosto. Albo gra albo nie. Ilość przerzuconego złomu też nie ma nic do rzeczy bo są ludzie którzy gościli u siebie dużo grubych tematów a są dalej w audioprzedszkolu.acha. I jeszcze jedno na koniec.branża rzadko kiedy bywa obiektywna. Zwłaszcza branża i podkreśle to podwójna kreska.

Widzisz. Nigdzie nie pisałem ani o akustyce ani o innych pierdoletach. Naucz się czytać ze zrozumieniem i proszę nie wkładaj w moje usta czegoś czego nie powiedziałem. Trochę pokory obywatelu. Do tego sie dochodzi z czasem. Choć prawda jest taka że niektórym się to nigdy nie udaje.właśnie tym niepokornym a zwłaszcza tym którzy z założenia wiedzą wszystkio i zawsze najlepiej. Mój gust nie ma tu nic do rzeczy. Z dźwiękiem jest prosto. Albo gra albo nie. Ilość przerzuconego złomu też nie ma nic do rzeczy bo są ludzie którzy gościli u siebie dużo grubych tematów a są dalej w audioprzedszkolu.acha. I jeszcze jedno na koniec.branża rzadko kiedy bywa obiektywna. Zwłaszcza branża i podkreśle to podwójna kreska.

Wiec mam brać pierwszy lepszy dac z górnej Polki wiedząc ze będzie grał bardzo dobrze bo cenę jeta wysoka ?

Mój autem zbudowany nie z budżetowych klocków , grał naprawdę dobrze , nie każda muzyka bo nie ma uniewrsalnych ale to co lubi gra bardzo dobrze, posiadam stremer linn Majik ds i słucham z plików , używam daca ktory jest na pokładzie wiec szukam daca zewnetrznego ktory byłby duzo lepszy od tego co siedzi w środku w linie

I tutaj wiem ze każdy dac zagra trochę inaczej , w jednym będzie więcej szczegółów drugi będzie bardziej muzykalny a 3 znowu ciemny -

Linn majik to fajny sprzęt. Ale nigdzie nie piszesz z czym to gra. Czasem wąskim gardłem wcale nie jest dac. Tak w sumie to dac jest nim bardzo sporadycznie. Poza tym kwestia jest co tak na prawdę chcesz poprawić.

Nie każdy dac za 10k gra wybitnie. Ale poważni producenci nie robia sobie jaj z klientów. Jak ktoś jest rozważny to można za tą cenę kupić na prawdę niezłego wypasa. Ostatnio obilo mi się o uszy że można kupować klimaxa renew za przyzwoita kaskę na ten przykład. Używki hegla h25 grają nieźle. To akurat słyszałem u siebie i paru znajomych. Byłem zaskoczony skokiem który poczynili od hd20. Ja gram od paru lat na AD1865. Czyli abraxasie Vadima zlampizowanym przez PhaSta Włodka. Nie korci mnie zmieniać. Jeśli miałbym ochotę doinwestowywac tor to na pewno nie byłby to daczek.

Linn majik to fajny sprzęt. Ale nigdzie nie piszesz z czym to gra. Czasem wąskim gardłem wcale nie jest dac. Tak w sumie to dac jest nim bardzo sporadycznie. Poza tym kwestia jest co tak na prawdę chcesz poprawić.

Nie każdy dac za 10k gra wybitnie. Ale poważni producenci nie robia sobie jaj z klientów. Jak ktoś jest rozważny to można za tą cenę kupić na prawdę niezłego wypasa. Ostatnio obilo mi się o uszy że można kupować klimaxa renew za przyzwoita kaskę na ten przykład. Używki hegla h25 grają nieźle. To akurat słyszałem u siebie i paru znajomych. Byłem zaskoczony skokiem który poczynili od hd20. Ja gram od paru lat na AD1865. Czyli abraxasie Vadima zlampizowanym przez PhaSta Włodka. Nie korci mnie zmieniać. Jeśli miałbym ochotę doinwestowywac tor to na pewno nie byłby to daczek.

Reszta to Luxman 505 plus harberth shl5 , plus listwa I w miarę dobre kable

Czytałem ze dac w majiku nie jest dobry wiec myśle ze mogło być jęczę lepiej jak zewnętrzny dac podłączę , używam synology dysku z flacami albo hires

Nie znam twojego Luxmana. Znam dość dobrze shl5. Dobre Głośniki w swojej cenie. Jak cie korci To pożycz cokolwiek żeby sprawdzić czy będzie lepiej. Czego Ci najbardziej brakuje w obecnej konfiguracji?

Czytałem ze dac w majiku nie jest dobry wiec myśle ze mogło być jęczę lepiej jak zewnętrzny dac podłączę , używam synology dysku z flacami albo hires

Zmiana DAC-a na pewno coś wniesie.. Pytanie jednak czy budżet, który na to chcesz przeznaczyć nie lepiej zainwestować w inny element toru ?

DAC brzmią różnie, ale uważam jak wyżej - pomieszczenie+kolumny+wzmacniacz najbardziej modelują nasz system.

No właśnie. Mój jeden kolega trenuje shl5 już jakiś czas i ma w dupke rozdzielczość i scenę ale ma niedosyt basu.

Bas jest poluzowany w shl5 dlatego powinien szukać mocnego wzmacniacza co trzyma bas w ryzach , miałem kilka wzmacniaczy i wiem ze czasem jest problem z basem , chociaz bas w harbertach zawsze był najsłabszym ogniwem

Zmiana DAC-a na pewno coś wniesie.. Pytanie jednak czy budżet, który na to chcesz przeznaczyć nie lepiej zainwestować w inny element toru ?

DAC brzmią różnie, ale uważam jak wyżej - pomieszczenie+kolumny+wzmacniacz najbardziej modelują nasz system.

Raczej mi sie wydaje ze nie , wzmacniacz i kolumny już na pewnym poziomie sa , musiał bym chyba duzo dopłacić zeby była znaczna różnica , moze inaczej ale nie lepiej

W linie dac jest słabej jakości wiec jeśli polepszy sie sygnał myśle ze moze być jescZe lepiej , tylko ze tak myśle bo moge sie mylić

Cały czas myśle audiobute dragonie

A czego mi brakuje , to rozdzielczości , szczegółów więcej ale bez wyostrzenia , troszkę zaokrąglenie góry i odciążenia dzwieku

Scena mam dobra bo kolumny znikają w pokoju , muzykalność duża bo mozna słuchać nie męczą kolumny , oczywiscie tylko pewien repertuar bo herbatniki nie sa uniwersalnymi kolumnami

Te kolumny bedzie ci moim zdaniem trudno dociazyc i zaokraglic gore. Wlasnie z powodu slabej uniwersalnosci przestaly mi sie podobac choc i tak uwazam ze w swojej cenie trudno im o konkurencje. Choc koledze dopiero anaconda helix alpha do listwy podciagnela bas ale jednoczesnie troche zwalniajac calosc. Ale on tje trenuje z SETem na diablach...

Probowales zonglerki kablami?

Te kolumny bedzie ci moim zdaniem trudno dociazyc i zaokraglic gore. Wlasnie z powodu slabej uniwersalnosci przestaly mi sie podobac choc i tak uwazam ze w swojej cenie trudno im o konkurencje. Choc koledze dopiero anaconda helix alpha do listwy podciagnela bas ale jednoczesnie troche zwalniajac calosc. Ale on tje trenuje z SETem na diablach...

Probowales zonglerki kablami?

Nie bardzo kablami miałem jak sprawdzać , miałem kilka dobrych ale nie sprawdziły sie , teraz gram na atlas 2.0 i jestem zadowolony

Moim zdaniem jedyną zaletą tego modelu Linna jest dopracowany soft,reszta jest przeciętna.

Jeżeli chcesz więcej detali,życia i dynamiki-to chiński dac na 2xES 9018 da ci to,i jeszcze więcej.

Nie są to tanie urządzenia-trzeba wydac 700-1300usd-rzecz w tym,że w omawianym przedziale cenowym nie mają konkurencji.Tak naprawdę by odczuć wyrażny postęp trzeba wydać znacznie więcej.

I jeszcze jedno-taki dac nie gra sam.Trzeba stworzyć dla niego warunki aby pokazał co potrafi.

Masz dobry wzmacniacz,niezłe kolumny-xlr-y z takiego dac-a przeniosą twój system o poziom wyżej.

Jedno małe ale-jest to tranzystorowe granie,dynamiczne,rozdzielcze,neutralne-bez słodzenia,ale również bez agresji.

Nie chcę nikogo przekonywać do zakupu czegoś co potocznie nazywane jest ``chińszczyzną``--trzeba sobie zdawać sprawę,że te urządzenia są i reprezentują niezły poziom,za akceptowalne pieniądze.

Moim zdaniem jedyną zaletą tego modelu Linna jest dopracowany soft,reszta jest przeciętna.

Jeżeli chcesz więcej detali,życia i dynamiki-to chiński dac na 2xES 9018 da ci to,i jeszcze więcej.

Nie są to tanie urządzenia-trzeba wydac 700-1300usd-rzecz w tym,że w omawianym przedziale cenowym nie mają konkurencji.Tak naprawdę by odczuć wyrażny postęp trzeba wydać znacznie więcej.

I jeszcze jedno-taki dac nie gra sam.Trzeba stworzyć dla niego warunki aby pokazał co potrafi.

Masz dobry wzmacniacz,niezłe kolumny-xlr-y z takiego dac-a przeniosą twój system o poziom wyżej.

Jedno małe ale-jest to tranzystorowe granie,dynamiczne,rozdzielcze,neutralne-bez słodzenia,ale również bez agresji.

Nie chcę nikogo przekonywać do zakupu czegoś co potocznie nazywane jest ``chińszczyzną``--trzeba sobie zdawać sprawę,że te urządzenia są i reprezentują niezły poziom,za akceptowalne pieniądze.

Zgadzam sie z tobą ze linn ma bardzo dobry soft i non stop wprowadzają jakieś udoskalenia , teraz niedawno tez wyszło z ustawieniem kolumn ale jak pisałem bie bawiłem sie

Wiem ze mój sprzęt moze grać lepiej bo miałem wcześniej CD ayona 1 i dźwięk był lepszy z CD ale ze wgledu funkcjonalności i trochę lenistwa postanowiłem pójść w streaming i za cenę 6kzl używany nie widziałem nic lepszego w tej cenie niz linn

Możesz podać nazwę tego chińskiego daca , na kościach sie nie bardzo znam

Dzięki z góry

gdybym byl na Twoim miejscu to porzezbilbym najpierw cos kablami. Dac w twoim linnie moze nie jest jakims wypasem ale taki ostatni to on tez nie jest.

Trochę jestem sceptyczny co do kabli , miałem kilka wysokich modeli nordosta i nie słyszałem różnicy

Do tego zabawa kablami droga i czasem nie mam jak

Nie lubię kupować i oddawać

Ja mam YSDZ:D-03

tu możesz wybrać sobie więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy obecnej cenie LKS-Audio na allegro -to konkurencji dla niego nie widać.(ok.3800zł).

Ukryta Zawartość

Ja mam YSDZ:D-03

tu możesz wybrać sobie więcej:

Ukryta Zawartość

Przy obecnej cenie LKS-Audio na allegro -to konkurencji dla niego nie widać.(ok.3800zł).

Ale czy porównywałes ten dac z jakimiś droższymi

Tutaj nie chodzi tylko zeby mieć coś dobrego w tej cenie ale coś co naprawdę zagra na wysokim poziomie , moge wydać dwa razy więcej ważne zeby był efekt dobry

Moze ten dac lks jest świetny w swoje cenie

Ukryta Zawartość

Trochę jestem sceptyczny co do kabli , miałem kilka wysokich modeli nordosta i nie słyszałem różnicy

Do tego zabawa kablami droga i czasem nie mam jak

Nie lubię kupować i oddawać

rozumiem to bo tez kiedys bylem sceptykiem

ale powyzej pewnego poziomu bez tego ani rusz

nordost jest raczej problematycznym kablem i wszedzie nie zagra

acha - zawsze gra najslabszy element wiec jesli masz cos co kaszani calosc - na ten przykload niech bedzie to mulacy IC to za cokolwiek bys sie nie zabral i bog wie jakie wynalazki instalowal to zawsze ten najslabszy element jest ta pieta achillesowa. przyjdzie czas az go w koncu trafisz i usuniesz i wtedy sie zacznie...

Owszem były różne porównania-o wszystkim piszę w moim wątku o dac-ach z Chin.

LKS-Audio to już nie jest no name,wiele osób go kupiło.

Jeżeli liczysz na kosmos kwocie ok.2,5tys usd-niestety-nie znam.

Jedynie Lampizator wydaje się odstawać na plus od rywali,ma swoje ograniczenia-natomiast oferuje wyrażny postęp.przynajmniej wskazują na to opinie.

Być może,niebawem będziemy mogli się o tym przekonać.

Owszem były różne porównania-o wszystkim piszę w moim wątku o dac-ach z Chin.

LKS-Audio to już nie jest no name,wiele osób go kupiło.

Jeżeli liczysz na kosmos kwocie ok.2,5tys usd-niestety-nie znam.

Jedynie Lampizator wydaje się odstawać na plus od rywali,ma swoje ograniczenia-natomiast oferuje wyrażny postęp.przynajmniej wskazują na to opinie.

Być może,niebawem będziemy mogli się o tym przekonać.

Możesz linka podesłać bo nie moge znaleść

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Szwagier83 tez mam Majika DS i wbudowany Dac to jednak nie jest jego najmocniejsza strona, warto poszukać czegoś lepszego. Ale ja na twoim miejscu poszukałbym na rynku wtórnym konstrukcji nieco starszych oczywiście jeżeli ńie zależy Ci na hires to poleciłbym Wadie 27 albo AN 2.1 to jest dobry kierunek przede wszystkim muzykalność i reszta aspektów będzie na wyższym poziomie a Majik DS jako zródło sprawdzi sie znakomicie.

Szwagier83 tez mam Majika DS i wbudowany Dac to jednak nie jest jego najmocniejsza strona, warto poszukać czegoś lepszego. Ale ja na twoim miejscu poszukałbym na rynku wtórnym konstrukcji nieco starszych oczywiście jeżeli ńie zależy Ci na hires to poleciłbym Wadie 27 albo AN 2.1 to jest dobry kierunek przede wszystkim muzykalność i reszta aspektów będzie na wyższym poziomie a Majik DS jako zródło sprawdzi sie znakomicie.

An 2.1 drogi i cieżko znaleść na rynku wtórnym

Chyba ze an 2.1 kit ale to nie jestem to samo ze

Gość jarokar

(Konto usunięte)

A kto powiedział, że będzie łatwo. Ważne że dopuszczasz pliki tylko 16/44.1 bo w innym przypadku wchodziły by tylko nowe konstrukcje. Ja się przekonałem do Wadi 26 i nie tęsknię za hirez gra muzyka, jest muzykalnie a to jest duża zaleta dla mnie i nie tęsknię za hiper rozdzielczością którą oferują te nowe konstrukcje po drodze gubiąc muzykalność.

A kto powiedział, że będzie łatwo. Ważne że dopuszczasz pliki tylko 16/44.1 bo w innym przypadku wchodziły by tylko nowe konstrukcje. Ja się przekonałem do Wadi 26 i nie tęsknię za hirez gra muzyka, jest muzykalnie a to jest duża zaleta dla mnie i nie tęsknię za hiper rozdzielczością którą oferują te nowe konstrukcje po drodze gubiąc muzykalność.

Tak tylko harberth sa po stronie muzykalnej , mój Luxman tez jest nieco misiowaty wiec chce dodać więcej szczegółów zeby była równowaga ,

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Tylko żeby zbyt szczegółowym dacem nie zabić muzykalności, musisz posłuchać u siebie z używkami to jest trochę problem. Ja uważam, że Linn też jest raczej po tej "misiowatej" stronie, u mnie Wadia dała więcej szczegółu ale bez wyostrzenia, bas nabrał konturu i jest go więcej na co Linn według mnie niedomagał, środek pełniejszy i barwowo też lepszy.

Ostatnio odwiedziliśmy kolegę który Zainwestował w świetny jego zdaniem odtwarzacz. Jakaś Kambodża typu oppo czy inny Cambridge. Wszystko w jednym. Jaki detali scena....opowiadał.

Wpadliśmy z kolegami żeby posłuchać tego cudeńka. Kolega miał zestawik EC. Monosy 180 pre4,7 i cedek z firmowym upgrejdem.do tego jakieś kefy.

Jakoś to grało.faktycznie z Kambodża miało więcej detalu. EC mulil i dudnil basem. Po zapięciu przyzwoitego zasilania nagle okazało się jak Kambodża jazgocze. Grała konturem bez masy. I ci sie okazało? Ze zabytkowy EC może nie miał takiej hiperrozdzielczisci ale grał ładniej w każdym aspekcie.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

O tym właśnie piszę, czasami warto zwrócić się w stronę starszych konstrukcji bo brzmią muzykalnie. Nie wszystkie nowe konstrukcje są ostre i techniczne ale za dobry dźwięk trzeba zapłacić i to sporo.

No to niech kolega sprzeda tego majik i kupi po prostu lepszego linna. Dokupowanie do majika lepszego dac jest moja zdaniem bez sensu. Dochodzi jeden zasilający i ic cyfrowy. A Tak mamy po prostu lepszy sprzęt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.