Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam bo jestem jeszcze posiadaczem PS3 (wykorzystuje głównie do kina, ale od czsu tez se w coś zagram

PlayStation 3 ma taką przewagę od PlayStation 4 / PlayStation 4 Pro, że obsługuje gry z szaraczka : ) PlayStation.

A przypomniało mi się..

Kiedyś podpinałem normalną wersję PS4 pod amplituner, i włączyłem film...chyba było wyświetlane DTS HD MA, ale nie jestem do końca pewny.

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Witam, mam pytanko do posiadaczy konsol PS4 wykorzystujących jako odtwarzacz BR podłączonych pod amplituner. Czy jak macie podłączoną po hdmi i oglądacie filmy(koncerty) DTS HD MA, to amplituner widzi to jako DTS HD MA, czy zwykły DTS? Pytam bo jestem jeszcze posiadaczem PS3 (wykorzystuje głównie do kina, ale od czsu tez se w coś zagram, poza tym netflix,spotify, przeglądarka zdjęć) i ta z kolej z DTS HD MA robi zwykły DTS, a wg. specyfikacji niby obsługuje DTS HD MA ( na trzech amplitunerach różnych firm sprawdzałem). Pytam Was bo koledzy z zakładki kino domowe coś nie odpowiadają.

Ja mam PS3 fata 80gb jeden z pierwszych i dtshdma i dolby True HD wypuszcza na ampli tylko dekoduje sama i na ampli mam multi chanel pcm... nowsze PS3 slimy wypuszczały zakodowany i ampli sam odkodowywał i zapalała się flaga w ampli dtshdma ddthd... ale dźwięk w obu przypadkach to dźwięk HD. ..ten sam...

Jest już dostępna aktualizacja do PlayStation 4 Pro....

giphy.gif

: )

Nie wiedziałem ( nie sprawdzałem wcześniej na konsoli ) że PlayStation 4 Pro nie obsługuje plików muzycznych z pędraka. ( Taki mały myszowaty dysk przenośny )

Teledyski " YouTube " obsługuje PlayStation 4 Pro z pędraka...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No ten boost w 30 fps jest szokujący :-)

Sprawdziłem parę gier. Starsze tytuły, bez możliwości przestawiania animacji w samej grze. Praktycznie nie odczułem " tak powiedzmy " jakichś różnic uruchamiając tryb Turbo.

Największą różnicę " robi " sama konsola PlayStation 4 Pro, bez tego trybu Turbo. Widać ogromną różnicę względem PlayStation 4 / PlayStation 4 Pro.

Jedyna gra która wykorzystuje ten tryb, to chyba jak na razie ... Horizon Zero Dawn. ( Nowe IP ) Ta gra to przepaść !!! graficzna, i animacyjna względem tych starszych gier.

Jedynie do tej gry może startować " końcówka gry " ... Uncharted 4, oraz " wybrane lokacje z gry " The Order 1886.

Nowa gra od Kojimy też będzie na tym nowym silniku ( IP )

Ukryta Zawartość

: )

Ukryta Zawartość

Dobra... sprawdziłem sobie " tak bardziej patrzałami : ) w kwestii animacji " jak wygląda Horizon Zero Dawn ( PlayStation 4 Pro - tryb Turbo / PlayStation 4 Pro - wyłączony tryb Turbo

Animacja jest bardzo podobna. Takie mam odczucia. Jednak w trybie Turbo gra chodzi... stabilniej, i przypomina takie powiedzmy... 60 klatek. Do pewnego stopnia. Jeżeli nie kręcimy kamerą bardzo szybko.

Porównywałem... Horizon Zero Dawn vs The Last of Us Remastered.

Bardzo fajnie to wygląda. Nawet przy dość szybkich ruchach kamerą. Trzeba bardziej wychylić gałkę. Przy bardzo szybkich ruchach kamerą " maksymalne wychylenie gałki " The Last of Us Remastered wygrywa.

Jednak ja w tym trybie " bardzo szybkiej kamery " ogólnie nie gram. Nawet jak gram w The Last of Us Remastered.

Oczywiście w samej grze " menu " Horizon Zero Dawn mam włączony tryb grafiki... lepsza wydajność.

• 6 miesięcy później...
Na padzie to nie jazda, wlaczylem, zagralem i wylaczylem.
Jak wyścigi to tylko kiera i najlepiej Thrustmaster t500rs.... mega zabawa...ligitech g29 to zabaweczka przy tym Trustmasterze. .. wiem co pisze bo posiadałem te dwa modele...wraz z fotelem kubelkowym Playseat..
  • 4 miesiące później...

Kurcze. Chyba kupiłem PS4 Pro. Powiem że coraz bardziej mi się podoba, chociaż z padem trzeba będzie się lepiej zapoznać. Uncharted 4 - niesamowity i nie chodzi nawet o grafikę, ale o historię, muzyke i klimat.

• 6 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.