Skocz do zawartości
IGNORED

jaka konsola XBOX one czy PS4?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem 3 mc Ps4 pro. Te wszystkie exy to proste, banalne gierki dla gimnazjalistów.

Tiaaaa.. Pochwal sie co ograles, najlepiej daj psntag. :)

Przy okazji. Mam i ja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczatek jest klimatyczny! Grafika kopie zadek. :)

Na szybko z telefonu:

UiMfEv.jpg

xnSs2kO.jpg

Sent from my BlackBerry PRIV

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Miałem 3 mc Ps4 pro. Te wszystkie exy to proste, banalne gierki dla gimnazjalistów.

Ale takie teraz te gry sie robi i jeszcze za rączkę jesteś prowadzony i pare godzin i po grze.

Chociaż mi to nawet odpowiada bo szkoda mi czasu na granie więc w sam raz na tydzień po 1-2 godziny i spokój.

W każdym razie obecne gry aaa sa przereklamowane i dla prostego odbiorcy jak i filmy o suoerbohaterach.

chwilowy brak działalności w audio.

Teraz to juz padlem z smiechu. W co grales? :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Poczatek jest klimatyczny! Grafika kopie zadek. :)

Początek jest z takim klimatem, że tylko Uncharted 4 można porównać. Chodzi o tą małą dziewczynkę. Główną bohaterkę.

Jak ona gada : ) porusza się. Wszystkim jest zaciekawiona. Do tego ten klimat w tej jaskini. Odkrywasz za pomocą tej dziewczynki Nowy / Dawny Świat. Wszystko jest takie tajemnicze.

Dla mnie ten początek to już nie gra. Film Arcydzieło, połączony z klimatem. Po prostu coś niesamowitego. Coś tak pięknego w grach już dawno nie widziałem. Nie porównując niektórych pozycji na PlayStation 4 Pro

I na tym początku niestety " chyba " kończy się dla mnie gra.

Sądziłem jednak że ten niesamowity klimat będzie przez całą grę, tak jak na początku gry. Takie właśnie coś nowego.

Nie lubię takich gier...

Gdzie trzeba gadać z ludzikami, zbierać chwasty, robić jakieś leki. Sprzedawać / kupować różne narzędzia. Ogólnie przypomina mi się taka gra Wiedżmin 3 Dziki Gon, tylko w innym klimacie.

Do tego na ekranie telewizora nie można wyłączyć całkowicie tych...wspomagaczy gdzie mamy iść. Denerwuje mnie takie coś.

Jeszcze raz napiszę. Początek gry to arcydzieło klimatyczne !!!. W takim właśnie klimacie powinna być ta gra. Na razie Braciak przechodzi grę, bo mnie już nudziła.

Jak przejdzie dalej to zobaczę czy coś się zmieniło.

Sorry Dawid, ale u mnie grafika to nie wszystko.

Za początek daję maksymalną ocenę... 10 /10 Arcydzieło ( Wtedy gdy gramy małą dziewczynką w jaskini )

Za grę 7 / 10 ( Jak już bohaterka jest dorosła )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Teraz to juz padlem z smiechu. W co grales? :)

Do mnie to?

Jeśli tak to zaczynałem od rpg jak planetscape arcanum itp strategii jak commandos age of empires herosy i inne i akcji i strzelanek (oprocz prymitywniej rozrywki jak gta)

A na czym skończyłem. Dishonored 2 titanfall 2 i tyranny ostatnio.

Przy okazji. Mam i ja:

Fajny ludzik. Kupiłeś Dawid taką " mniejszą " wersję limitowaną gry. Ja nie miałem ludzika z grą.

P.S.

Unchared 4 w dalszym ciągu pozostaje ( u mnie ) najlepszym Arcydziełem klimatycznym / przygodowym ...

Ukryta Zawartość

Do takich gier " Klimatorów " można jeszcze zaliczyć... ( Uncharted 4 już jest w tej kolekcji )

post-51219-0-26871800-1488394301_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@ Myszator

Tak udalo mi sie kupic taka, choc mialem miec limitke, niestety zabraklo.

@ Antymalkontent

Wszystko fajnie, ja zaczynalem jeszcze troche wczesniej (pamietam wysmienite gry z C64/Amigii 500/1200). Jednak nie masz obycia z najnowszymi grami ekskluzywnymi, wiec nie przystoi Ci sie wypowiadac.

Anyway:

Czas na pierwsza porcje screenow (gram na zwyklej PS4, konsoli ktora uwazana jest za staroc, chetnie zobacze taka grafike oraz gry na PC za 1000zl):

Ukryta Zawartość

Hkezry.png

qEy4c0A.png

ZKDAjR.png

ZQdbLhr.png

lVM4j-d.png

gyZTndS.png

QLw7F9d.png

di_KAiw.png

_zDokH9.png

SWBzQ7E.png

Gra laczy kilka sprawdzoncyh elementow ostatnich gier. Wszystko sie ladnie splata, dialogi sa calkiem niezle. Polecam grac na dynamicznym HUD, wlaczyc dowolnosc poruszania sie oraz grac na hard. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja w porównaniu do mocnego kompa zobaczyłem tylko jak słabe obecnie są konsole .

Słaba jakość tekstur, fatalny antialiasing, i te beznadziejne 30 fps. Które zazwyczaj nie są się nawet utrzymać. Do tego granie w FPS na padzie to istny horror.

Łokej : )

Dobra jedziemy z grą.

Braciak przelazł już ten cały rytuał. Początki są trudne : )

Klimat jest niesamowity. No nareszcie jest tak jak chciałem. Jest ta niesamowita chęć poznania co się stało z tymi ludźmi, i samą bohaterką.

Szkoda tylko że na ekranie nie można jeszcze wyłączyć tego paska na górze telewizora. To jakiś naprowadzacz ? : )

noquarter

Wydaje mi sie ze masz zle skalibrowany TV.

@ Myszator

Warto. Ta gra wciaga jak bagno, do tego laczy w sobie najlepsze rzeczy z U4/nowego Tomb Ridera/Wiedzmina 3 oraz wprowadza swoje nowe patenty. :)

Warto. Ta gra wciaga jak bagno, do tego laczy w sobie najlepsze rzeczy z U4/nowego Tomb Ridera/Wiedzmina 3 oraz wprowadza swoje nowe patenty. :)

Właśnie mnie wciągnęła gra. A raczej film gra, to co zobaczyłem. Jest dobrze. Gram, to znaczy Braciak gra na projektorze u mnie... 103 " : )

: )

To masz piekny obraz na swiat. :)

Ta gra wciaga jak bagno, do tego laczy w sobie najlepsze rzeczy z U4/nowego Tomb Ridera/Wiedzmina 3 oraz wprowadza swoje nowe patenty. :)

Dawid : ) Można wyłączyć wszystkie pierdoły na ekranie. : )

Trzeba wejść w opcje, i na samym dole jest... Własny HUD. Trzeba to otworzyć, i ukazuje nam się cała litania pierdołów do wyłączenia na ekranie.

Jedynie jednej opcji nie można całkowicie wyłączyć. Tylko nie pamiętam której. Dotyczy to jak chyba broni. Trzeba ustawić na Dynamiczny. Ukazuje się na ekranie tylko w momencie, gdy chcemy zmienić broń.

No i takie gry uwielbiam bez pierdołów na ekranie. Takie pierdoły na ekranie tylko przeszkadzają w klimacie gry.

Ja ustawilem na HUD dynamiczny. Wl. Sobie dowolne zwiedzanie plus gram na hard. :)

"Ja w porównaniu do mocnego kompa zobaczyłem tylko jak słabe obecnie są konsole"

Nie wiedziałem że za 1000zł można już dostać PS4. W każdym razie DavidM nieźle Cię kolega podsumował. No screeny ładne. jak długo się pod to słońce ustawiałeś do zdjęć ? :))))))))))) Laleczkę dostałeś ? No pięknie. Coś mi to przypomina :)

@ Myszator

@ Antymalkontent

Wszystko fajnie, ja zaczynalem jeszcze troche wczesniej (pamietam wysmienite gry z C64/Amigii 500/1200). Jednak nie masz obycia z najnowszymi grami ekskluzywnymi, wiec nie przystoi Ci sie wypowiadac.

Anyway:

Czas na pierwsza porcje screenow (gram na zwyklej PS4, konsoli ktora uwazana jest za staroc, chetnie zobacze taka grafike oraz gry na PC za 1000zl):

Ukryta Zawartość

Hkezry.png

qEy4c0A.png

ZKDAjR.png

ZQdbLhr.png

lVM4j-d.png

gyZTndS.png

QLw7F9d.png

di_KAiw.png

_zDokH9.png

SWBzQ7E.png

Gra laczy kilka sprawdzoncyh elementow ostatnich gier. Wszystko sie ladnie splata, dialogi sa calkiem niezle. Polecam grac na dynamicznym HUD, wlaczyc dowolnosc poruszania sie oraz grac na hard. :)

Na wydawnictwa Sony na ps4 muszę jeszcze chwilę poczekać az będę miał więcej czasu pewnie po wakacjach dopiero mam troche spraw na razie więc tylko czasami w coś mogę zagrać. Wszystko iinne starałem sie zagrać jak było coś warte.

Ps. Commodore to w sumie mój pierwszy sprzęt do grania. Też się grało.

"Ja w porównaniu do mocnego kompa zobaczyłem tylko jak słabe obecnie są konsole"

Nie wiedziałem że za 1000zł można już dostać PS4. W każdym razie DavidM nieźle Cię kolega podsumował. No screeny ładne. jak długo się pod to słońce ustawiałeś do zdjęć ? :))))))))))) Laleczkę dostałeś ? No pięknie. Coś mi to przypomina :)

Ps4 to prawie ze darmowa rozrywka (no torrent jedynie tańszy na PC jeśli już masz ten PC) więc zawsze można wypróbować. Używki myślę ze za około 700zl można wyrwać. I do tego gry wydane przez Sony jako używki od razu z konsolą zamówić i sprawdzić. Jak co to sprzedać ze stratą paru złotych i po problemie.

W resztę można zagrać na PC.

Ale ten horizon to pierwsza gra na ps4 w która bym zagrał bo jestem fanem RPG w 3d. Więc czy chce czy nie chce będę musiał zmierzyć sie z konsolą. Wrzucimy ja do szafki połączymy i myślę ze będzie ok. Więc końcówka roku będzie z grami na PC i ps4. A teraz pewne sprawy rodzinne rozwiążemy później uniwoczeniam kuchnię i salon autko kupuje jadę na wakacje no i spędzam ciepłe wolne dni na świeżym powietrzu jak już nastana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale ten horizon to pierwsza gra na ps4 w która bym zagrał bo jestem fanem RPG w 3d. Więc czy chce czy nie chce będę musiał zmierzyć sie z konsolą.

No w takim razie będziesz niesamowicie zadowolony. Jeżeli lubisz takie gry, jak to nazwałeś... RPG w 3D.

Tutaj jest tyle łażenia, zbierania różnych przedziwnych wynalazków, gadania z ludzikami, lepienia przedziwnych broni, i amunicji, i jeszcze można by wymieniać. Ogrom tego wszystkiego porażający !!!

Dla mnie tego jest za dużo !!! Ja wolę skupić się na przygodzie / klimacie jaki jest w Uncharted 4.

Ja tą grę traktuję troszku inaczej. Wolę inny klimat gier. ( Uncharted / The Last of Us ) Chociaż Horizon Zero Down w niesamowity sposób łączy te dwa Światy... RPG / Historia.

Tutaj udało się to połączyć w sposób perfekcyjny. Oczywiście znajdą się osoby które " mniej więcej ja : ) " powiedzą że brakuje tego klimatu z Uncharted 4.

No ja to tak odczuwam...

Gdyby Horizon Zero Down skupił się jedynie na takim klimacie jaki jest w Uncharted 4.Taki właśnie klimat mamy na początku gry, gdy jesteśmy w jaskini tą małą dziewczynką... Arcydzieło.

To wtedy ta gra przebiłaby Uncharted 4

Warto. Ta gra wciaga jak bagno

No jak tam Dawid. Przelazłeś już ze 4 % gry : ) To znaczy... Który masz już poziom.

Wydaję mi się, że tą grę będę przechodził jakieś 10 lat : ) Ponieważ co chwilę muszę się zatrzymywać, i podziwiać ten niesamowity w dodatku klimatyczny Świat.

To chyba najlepiej wydane prawie 300 zł w dziejach konsol. Przeliczając cenę na długość gry. Dodatkowo ta gra wygląda nie jak gra, tylko jak jakaś animka.

Mogę śmiało stwierdzić że ta gra prezentuje poziom graficzny ( PS4 Pro ) jaki jest w animce Moana...

Ukryta Zawartość

Grafika kopie zadek. :)

Tak jest Dawid : )

A tutaj opinia gry Horizon Zero Down mojego Braciaka...

Ukryta Zawartość

giphy.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trzezwy byl jak nagrywal Twoj brat ? :)))

Ciężko stwierdzić. I nie chodzi tutaj o lekarstwa w stanie płynnym. Sądzę że wtedy nie pobierał lekarstw, że tak się wyrażę : )

Ja natomiast potrafię doskonale bawić się bez tego... no wiadomo : )

Moze nie w temacie konsol jak i gier typowo konsolowych ale właśnie ukazał się nowy ghost recon ciekawe jak wypada w "graniu"

Trabia juz o ps5 na 2018 rok, ma miec 10 tflopa ;)))

Ja jakoś nie czekam, że tak się wyrażę. Nowe gry na PlayStation 4 Pro mają klimat. Stare gry też mają klimat. Ciekawe czy ktoś z Was miał tą konsolę w tamtych czasach...

Ukryta Zawartość

Założę się że nie : ) Ja nadal posiadam tą konsolę. Aktualnie od bardzo dawna konsola w stanie spoczynku. Oczywiście konsola działa, i jest w stanie kolekcjonerskim.

Piękne chwile spędziłem z tą konsolą. I teraz właśnie odświeżam klimat z Gacka...

Ukryta Zawartość

post-51219-0-32138500-1488994705_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, mam pytanko do posiadaczy konsol PS4 wykorzystujących jako odtwarzacz BR podłączonych pod amplituner. Czy jak macie podłączoną po hdmi i oglądacie filmy(koncerty) DTS HD MA, to amplituner widzi to jako DTS HD MA, czy zwykły DTS? Pytam bo jestem jeszcze posiadaczem PS3 (wykorzystuje głównie do kina, ale od czsu tez se w coś zagram, poza tym netflix,spotify, przeglądarka zdjęć) i ta z kolej z DTS HD MA robi zwykły DTS, a wg. specyfikacji niby obsługuje DTS HD MA ( na trzech amplitunerach różnych firm sprawdzałem). Pytam Was bo koledzy z zakładki kino domowe coś nie odpowiadają.

Witam, mam pytanko do posiadaczy konsol PS4 wykorzystujących jako odtwarzacz BR podłączonych pod amplituner. Czy jak macie podłączoną po hdmi i oglądacie filmy(koncerty) DTS HD MA, to amplituner widzi to jako DTS HD MA, czy zwykły DTS? Pytam bo jestem jeszcze posiadaczem PS3 (wykorzystuje głównie do kina, ale od czsu tez se w coś zagram, poza tym netflix,spotify, przeglądarka zdjęć)

Musiałbym sprawdzić w drugiej chałupie. Jak będę miał jakiś wolny czas, to sprawdzę ( Jak nie zapomnę ) Konsola to " normalna " wersja PlayStation 4.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.