Skocz do zawartości
IGNORED

Banany do Audioquetsta

mamz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,panowie powiedzcie prosze kto w Warszawie może zrobic solidną konfekcje do grubych audioquestow i jakie by byly najlepsze banany do nich.

Przymierzalem sie do bananow Qed w StudioPro (urzekla mnie metoda zaciskania AIRLOCK) ale nie wiem czy takiego Bedrocka sa w stanie pomieścić A pozatym te bananki Qeda jakieś takie delikatne mi sie wydaja,sa bardzo miekkie i po kilku przekladaniach ciezkich kabli sie odkształcają.

Wiec które? i Gdzie to porzadnie przylutują audofilską cyną:)

Czy ktoś robił konfekcje w TopHifi tych Audioquestow? Z tego co wiem to strasznie dużo sobie licza, ale moze warto?

https://www.audiostereo.pl/topic/12392-banany-do-audioquetsta/

musisz poszukać wysoce wyspecjalizowanego fachmana

cyna też musi być specjalnie przygotowana - wersja LUT END :-)

metoda AIRLOCK majedną wade - średnice bedziesz miał zmatowiałą ale z bananami Qued (które mają otwarty dźwięk) powinno być ok

:-)

Używane przeze mnie Crystal+ były oryginalnie konfekcjonowane w top hifi, i zostały podczas tej "usługi" nieco zmasakrowane. Pisałem o tym na forum, wyszukiwarka znajdzie. Miało to jednak miejsce laaata temu, być może coś się zmieniło.

Sam oddałbym swoje kable do założenia 12 bananów, najchętniej typu BFA, przez lutowanie - jeśli ktoś znajdzie ciekawą ofertę, też proszę o info. Obecnie mam założone przykręcane BFA z Wolumenu.

wężu: nie masz nic ciekawego do napisania? To nic nie pisz.

>wężu

Płaciłem za całą usługę. Banany + teflony (tak, tak) + robocizna. Cena zależała od wybranych bananów. VdH - większe i droższe - poszły do Bedrocka. Transparenty - mniejsze i tańsze - do CV-4. Ale cen rzeczywiście nie podam ;) Zresztą mogły już ulec zmianie. Lepiej uzyskać tę informację z pierwszej ręki. Wykonawstwo p.Wiśnickiego polecam. Wiem, że robił poprawki AQ po Audio Klanie... Zaciskane wtyki powodowały łamanie się pod wpływem ciężaru końcówek przewodów. To były chyba Granite (?)

Czy ten Pan Wiśnicki to ten sam człowiek który wiele lat temu lutował dla Audio Klanu Siltechy (i były lepeij polutowane niż oryginały) ? Taki starszy człowiek w kufajce i zawsze z reklamówką w ręku.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wygląda szczególnie ;) Raczej w średnim wieku, bardzo wysoki chłop, często w przedziwnej czapce na głowie :) Reklamówkę chyba też ma :)))

Ale nie wiem, czy kiedyś pracował dla AK.

Oprócz konfekcjonowania kabli może zrobić pomiary urządzeń typu wzmacniacze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.