Skocz do zawartości
IGNORED

wyprowadzenie coaxial z cd

talib2007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy da się w łatwy sposób wyprowadzić wyjście cyfrowe coaxial z odtwarzacza cd nie posiadającego wyjścia cyfrowego (nawet optycznego)?

Chodzi o to ze chce zakupić Pioneera PD-501 i użyć go jako transportu.

https://www.audiostereo.pl/topic/123955-wyprowadzenie-coaxial-z-cd/
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Da się, na głównej płycie tego odtwarzacza (myślę, że jego prawidłowe oznaczenie to PD-S501 a nie PD-501) są ścieżki i oznaczenia elementów jakie powinny być by wyjście sygnału (czy to cyfrowego bądź optycznego) było w pełni funkcjonalne,

ale te elementy są montowane dopiero w wyższych modelach z tej samej serii, z reguły wystarczy tylko wlutować gniazdko koaksjalne, wywiercić otwory montażowe w tylnym panelu i po zawodach (być może trzeba będzie też wlutować jumpery doprowadzające sygnał do gniazda RCA).

Czy da się w łatwy sposób wyprowadzić wyjście cyfrowe coaxial z odtwarzacza cd nie posiadającego wyjścia cyfrowego (nawet optycznego)?

Chodzi o to ze chce zakupić Pioneera PD-501 i użyć go jako transportu.

Wszytko się da ale po co ?

Kup Marantza CD52 który bez przeróbek będzie bardzo dobrym transportem za grosze .

Kiedyś próbowałem dorabiać takie wyjścia i to jakoś grało ale chyba nie chodzi o jakoś ale o jakość ;)

Obecnie marantz PM 52 na portalu aukcyjnym stoi za prawie 350zł - to nie takie grosze. Pioneera mogę mieć za niecałe 200zł z pilotem w bardzo dobrym stanie. Zastanawiałem się nad marantzem PM-32 ale wydaje się taki plastikowy. A ten napęd z pioneera wykorzystuje wadia 23 - więc może jakiś potencjał ma.

Obecnie marantz PM 52

CD52. PM to wzmacniacz.

na portalu aukcyjnym stoi za prawie 350zł - to nie takie grosze

Robiąc bufor SPDiF z zasilaczem wcale taniej nie wyjdzie .

Pioneera mogę mieć za niecałe 200zł z pilotem w bardzo dobrym stanie.

Ale co z tego jak to jko transport nie będzie dobrze grało chyba ze sztuka dla sztuki .

Zastanawiałem się nad marantzem PM-32 ale wydaje się taki plastikowy

CD32 , 52 , 52 mają plastikowe fronty taki ich urok ale nawet CD32 będzie lepszy jako transport niż byle jak kombinowany Pioneer .

A ten napęd z pioneera wykorzystuje wadia 23 - więc może jakiś potencjał ma.

Opony z BMW M5 na upartego tez założysz do jakiegoś Poloneza i Polonez będzie miał potencjał BMW ?

Napęd to jeden z wielu elementów a sam w sobie nic nie daje .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W ten kwocie nie dostaniesz lepszego transportu , posiadam też do niego master-clocka z osobnym zasilaniem od MR Elektronik ,jeszcze jest poza CD .

Kupiłem go właśnie jako transport

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.