Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Stereo ampli/wzmacniacz plus Cd(używane) do Jamo606 co wybrać?

Tomkyw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Ampli Onkyo oparte na 604 i Dvd 504, dzwięk jest dosyć "pusty"poza bardzo dobrze nagranymi płytami Richard Bona Patricia Barber Diana Kral Alicia Keys.Szukam dokładnego selektywnego brzmienia ze złożoną pełną sceną.Ponieważ słuchałem Cd Marantza Cd63 Se i dzwięk mi się podobał chciałbym oprzeć mój system na Marantzu, chyba że macie lepszą propozycję.Słucham Smooth Jazzu dlatego detale i wyraźne poszczególne instrumenty są dla mnie priorytetem.

Budżet około 1500,jeśli byłoby tanio i równie dobrze to się nie pogniewam.Od bólu mogę dorzucić jakieś 250.

Musiałbyś posłuchać trochę aby samodzielnie ocenić co CI się podoba.

Na pewno Jamo 606 dobrymi kolumnami nie są.

Rozumiem że kwestie odsłuchowe są indywidualne ale może Mógłbyś pokusić się o jakiś typ zestawu wiedząc czego słucham.

Szukam dokładnego selektywnego brzmienia ze złożoną pełną sceną

Wbrew pozorom nawet tani zestaw wzmacniacza Onkyo 9050 i Quadrale podstawkowe potrafią zagrać dobrze jeśli pokój im na to pozwoli. O akustyce przypomnieć chcę - w przypadkowym pokoju bez adaptacji nie zbudujesz zestawu, który zbuduje scenę jakąkolwiek.

Jamo 606 akurat sceny nie potrafią budować wg mnie wcale. Nie wspominając o basie, który jest karykaturalny.

Jak duże masz pomieszczenie ? Jaki rozkład mebli ? Może zdjęcie ?

Wbrew pozorom nawet tani zestaw wzmacniacza Onkyo 9050 i Quadrale podstawkowe potrafią zagrać dobrze jeśli pokój im na to pozwoli. O akustyce przypomnieć chcę - w przypadkowym pokoju bez adaptacji nie zbudujesz zestawu, który zbuduje scenę jakąkolwiek.

Jamo 606 akurat sceny nie potrafią budować wg mnie wcale. Nie wspominając o basie, który jest karykaturalny.

Jak duże masz pomieszczenie ? Jaki rozkład mebli ? Może zdjęcie ?

Blok pokoj 20m tak naprawde to nie mam ambicji aby tworzyc pokoj do odsluchow ale chciałbym aby zestaw był dobrze zestrojony i grał ładnie i pełnie.

Nie musisz od razu ścian zastawiać i tworzyć studia w pokoju.

Czasem drobne zabiegi ( jak dywan , odpowiednie rozstawienie i meble ) potrafią wiele zdziałać. To naprawdę istotne aby nie postawić kolumn przypadkowo - zazwyczaj nie zagra nawet na 30% możliwości.

0o a gdzie sie podzial moj post?????? Dlaczego zniknal?????? Tak jak pisalem w poscie ktory zniknal, mialem te kolumny i mimo, ze ludzie sie nimi zachwycali ( sam nie wiem czym) nie naleza do udanych baaa nawet nie mozna ich nazwac przyzwoitymi. Piskliwe , dudniaco-buczace i zatracajace srednice. Jak juz upierasz sie przy jamo, to odsun je minimum 50cm od sciany i skieruj glosnikami niskotonowymi do wewnatrz.... u mnie jako tako graly przy takim rozstawieniu.

0o a gdzie sie podzial moj post?????? Dlaczego zniknal?????? Tak jak pisalem w poscie ktory zniknal, mialem te kolumny i mimo, ze ludzie sie nimi zachwycali ( sam nie wiem czym) nie naleza do udanych baaa nawet nie mozna ich nazwac przyzwoitymi. Piskliwe , dudniaco-buczace i zatracajace srednice. Jak juz upierasz sie przy jamo, to odsun je minimum 50cm od sciany i skieruj glosnikami niskotonowymi do wewnatrz.... u mnie jako tako graly przy takim rozstawieniu.

Przez przypadek zdublowałem posty dlatego poprosiłem o usunięcie jednego z nich.

Ja sie nie upieram ja je mam

To jaki zestaw zaproponujecie do Jamo z perspektywa zmiany kolumn na inne .Jakie zaproponujecie za Jamo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.