Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, z tego co zauwazylem wszyscy co kupili kabel gothama kupili kabel z dwoma sygnalami, czyli GAC-2.

czy nie lepiej kupic wersje GAC-1?? ekran podwojny jest tak samo jak w GAC-2, a nie potrzeba wtedy laczyc ekranu z 2 przewodem, ktory praktycznie chyba do niczego nie jest potrzebny..

czy jest jakas roznica w brzmieniu przy poszczegolnych kablach?

ew. dlaczego lepiej wybrac GAC-2?? bo nie moge dostrzec roznicy..

pozdr

W GAC-2 masz dwie żyły w podwójnym ekranie. Łącząc żyłę "zimną" z ekranem po jednej stronie otrzymujesz ekran magnetyczny. Różnicę słychać lutując kable na dwa sposoby - jeśli połączysz tylko kable "zimny" i "gorący" (normalnie) masz dźwięk bardziej ostry, dynamiczny, z "kopem" ale dla mnie za bardzo krzykliwy i ze słabszą sceną ,a jak podłączysz z ekranem, dźwięk nabiera kultury, szczegółów, powiększa się scena, pojawia się równowaga. Co kto lubi....

GAC-1 nie daje Ci możliwości podłączenia "zimnego" z ekranem, a GAC-2 daje Ci dwie możliwości więc możesz popróbować obu kombinacji.

Pzdr

z tego co wyczytałem to nie tylko ja mam problem z kupieniem cyny z 10% dodatkiem srebra :)

W moim "cudownym" mieście nie ma nawet tej z 3,5% dotatkiem srebra.

Znalazłem za to na allegro coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupował to może ktoś - moze ktoś mi coś o tym produkcie powie :)

Mam WIELKĄ prośbe do mieszkańców Wrocławia - powiedzcie mi gdzie moge kupić u Was cyne z 10 % dodatkiem srebra? U Was napewno taką kupię ale w Wrocławiu jestem tylko raz w tygodniu i nie mam czasu na szukanie po każdny sklepie :)

Ukryta Zawartość

w końcu sukces :)))

Wreszcie polutowałem końcówki do kabli i GRA ;)

Użyłem Kabla mikrofonowego Klotza, zwykłych wtyków RCA (takie za 2,90 zł w sklepie elektronicznym) i zwykłej cyny.

W sumie ten interkonekt wyniósł mnie nie całe 20 zł. Nie mam porównania do innych więc nie powiem czy lepszy od takiego co kosztuje 400 zł czy nie ale wszystko gra poprawnie. Napewno lepiej wydać 17 zł i zrobić taki kalbel samemu niż wydawać 150 zł za gotowy interkonekt. Kable sprawdziłem za pomocą zarówki i baterii.

Teraz jestem w trakcie poszukiwań cyny z 10 % dodatkiem srebra, porządnych wtyków RCA i tak wychwalanego Gothama.

W poniedziałek będę w sklepie gdzie być może zakupie cynę także jak ktoś byłby zainteresowanay po piszcie na meila bo moge kupic i wysłać (oczywiście po kosztach zakupu).

Zydelek -> na stronie cynela mają cynę ale tylko z 3,5-4% srebra. Tej gdzie jest 10 % nie ma. No chyba że takiej 10% wogóle nie ma :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzis dostalem kabel mikrofonowy Supra MBS (10 pln/m) jest tez jescze model MB-01 (8 pln/m) zasadniczo rozniacy sie izolacja zewnetrzna. Ten kabel jak i Supra DAC (25 pln/m) ktora jest sprzedawana zakonfekcjonowana przez prducenta w cenie 300-400 pln, zostana przetestowane i porownane u Gutkabull'a. Owoc naszych wielkich badan naukowych powienien sie pojawic za tydzien :)

Panowie jak wyglądają Wasze druciki ?

Ja zrobiłem tak, zamówiłem 3m Gotham GAC-2foil CE. Następnie uplotłem warkocz z trzech kabli na każdy kanał.

Z tym ,że jedna żyła jako "- " , druga gorąca , trzecia zaś została potraktowana do uplecenia warkocza. Wtyki po 5,5 zł, nawet bardzo przyzwoicie zrobione, ze zwykłego sklepu z częściami elektronicznymi.

Efekt ?

Na razie gra z tunerem.Po prównaniu z fabrycznym drucikiem , ten drugi został powalony na kolana. Nieprawdopodobne w tym wszystkim było to ,że nawet moja połowica z kuchni usłyszała różnicę , oczywiście na korzyść Gotham-a !!! A ona jest ostatnią osobą na ziemi ,która da się namówić na jakikolwiek odsłuch.

Ale się rozpętała burza :-)

Mam od Harviego kabelek mikrofonowy Szweckiej Supry - MBS i jeszcze taki z metra -typowy jaki oni używają na interconekt "Supra DAC "(dostałem go w prezęcie - to będzie najlepszy stosunek jakości do ceny :-))

Zobaczymy ,który lepszy :-)

Tylko nie dzwońcie do Harviego w sprawie prezentów pod na Choinke :-)

Kupiłem też w Holandii Taskera mikrofonowego zobaczymy jak gra ???

W temacie kabli od kilku dni cisza, więc postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze.

Od blisko tygodnia słucham na kabelku zrobionym z Gothama DGS-2. Nie wiem na ile jakość użytych wtyków i cyny ma wpływ na końcowy efekt, jednak porównując ten kabel z używanym do tej pory Black Rodium Harmony zmiana jest wyraźna. Nie powiem, żeby we wszystkich aspektach była na plus, ale gdybym musiał wybrać jeden z nich napewno byłby to Gotham.

Do czego zmierzam ?

Oprócz Dgs-2, mam również Gac-2, który z wyglądu wydaje się być lepszy i chciałbym przetestować obydwa.

Do tego celu zamierzam użyć lepszych wtyków i cyny z dodatkiem srebra. Wtyki już do mnie dotarły, ale z cyną będzie problem. W Tarnowie gdzie mieszkam o zakupie takowej nie ma mowy, pisałem nawet do cynela, jednak nie doczekałem się odpowiedzi. Jak sądzę klientów zamawiających 100 g cyny nie traktują oni poważnie.

W związku z tym mam ogromną prośbę do forumowiczów. Może, któryś z czytających byłby skłonny przesłać mi za pobraniem lub moją wcześniejszą wpłatą no konto poszukiwanej cyny ? Byłbym bardzo wdzięczny.

Dodam, że bardziej interesowałaby mnie ta z dodatkiem 10% cyny, choć tą z 4% dodatkiem nie wzgardzę.

Wtedy napewno postarałbym się o bardziej szczegółowy opis brzmienia obydwu kabelków w moim systemie. Gdyby zmalazł się ktoś tak miły i postanowił pomóc, prosiłbym o kontakt na maila [email protected] lub pod numerem gg 3954737. Z góry dziękuję, pozdrawiam.

>Stanley

Ja chętnie bym Ci pomógł,gdyż mieszkam niedaleko Wolumenu, a tam można kupić tą cynę (4% Ag, tej 10% nigdy na oczy nie widziałem, choć mogę popytać...) Problem w tym że teraz jestem poza Warszawą, a giełda jest jutro ;-((( Tak więc mógłbym ją kupić dopiero za tydzień......

Ja tam kupiłem tą cynę za chyba 16, albo 18 PLN.

Pzdr.

Słuchajcie mam tą cynę z dodatkiem srebra WBT i zrobiłem sobie kilka interkonektów z kabli mikrofonowych,

Cordial CMK 222

Supra MBS

Gotham DGS-2

Tasker C-128

Czekam jeszcze na Włoskiego Bespeco -zamówilem kilka metrów chcę go spróbować między innymi jako kabel glośnikowy ???

Kabelki są robione cyną srebrzoną i zwykłą i ....nie ma to wpływu na ogólny efekt dźwiekowy, albo przewód pasuje do systemu ,albo nie.

Cynę Cynela 3,5Ag w szpulce można wysyłkowo kupić tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kod towaru 6613 Cena za szpulkę 100g wynosi 16,49 + może jakieś 4,50 za koszty wysyłki.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Cynę można kupić tutaj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz wtyczki do koncentryków C-008 i C-009 niestety ale akurat nie ma, a bardzo sprawnie się do nich lutuje przewody instrumentalne (to te z jedną żyłą w ekranie). Są też wtyki Nakamichi ale chyba po 8zł. za sztukę. Raczej drogo, bo jeśli się za nimi pochodzi można kupić po 4,5zł. Bardziej opłaca się kupić Wtyczki w Dexonie

Ukryta Zawartość

Cyna taka -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) arts2/pl/lutownice/slut125.html bezołowiowa 3,5-4% srebra ale w dużych szpulach. Ja kupowałem z 2%srebra i 38% ołowiu. Jest tez taka z 2% miedzi. Obie mają niższą temperaturę topienia od lutów bezołowiowych – też bardzo dobrze trzymają.

W tym samym sklepie maja kable Taskera - sprzedają tylko na szpule, jedynie ich sklep detaliczny sprzedaje na metry. IC z Taskera C-128 niespecjalnie mi się spodobał. W przewodach mikrofonowych jedną żyłę się lutuje jako główną, drugą jako powrotną a ekran tylko z jednej strony do kołnierza wtyczki. I ten Tasker trochę mi ciemno grał. Nieco gorzej od Cordiala o takiej samej budowie – ale w Cordialu lutowałem obie żyły do bolca a ekran był żyłą powrotną.

Najbardziej zbliżony do Gothama GAC-202 (to oznaczenie Monacora – prawdopodobnie dla Gothama 2/2 – podwójnego mikrofonowego ) jest w charakterze koncentryczny Sheller. A ten z kolei ma budowę podobną do Klotza Yi-106

Ukryta Zawartość

Gothama sprzedaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie wiem czy wysyłkowo. Ten adres był podawany już na forum. A tu strona producenta

Ukryta Zawartość

Podajcie może jakieś namiary na dystrybutora Bespeco i Cordiala, i oznaczenia symboli kabli tych producentów, bo już się w tym pogubiłem.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bespeco - nie mają w sklepie tego bajeranckiego modelu - hi-endu nie będzie ;)

Cordiala pojawiło się 550wpisów. Ale sklepy zamawiające u dystrybutora Konsbud-audio mają problemy z płynnością;) Liczyłem raczej na adres sklepu internetowego który miałby w stałej ofercie Cordiala. Bo od przypadku, jak sie klienci uprą to nawet Best im sprowadzi Cordiala (tak ze 100m.b. :)))

pozdr.

Witam!

Wykonalem wczoraj dwa interkonekty - na cordialu cik 122 i klotzu my206 - zakonfekcjonowane wtykami nakamichi.

Cordial - miodzio - wspaniala gora, otwarta srednica i wypelniony, kontrolowany bas. Poza tym przestrzen i duzo powietrza wokol instumentow - nie spodziewalem sie az takich "przerzyc". Po wstepnych odsluchach smiem twierdzic, ze wygrywaja z moimi monsterami 350.

Klotz troche gorzej - przede wszystkim bas - slabo wypelniony i mniejsza kontrola, srednica o.k. a wysokie troche przytlumone, poza tym gorsza przestrzen.

Wedlug mnie cordial rzadzi!

Zakupilem tez glosnikowy cordial cls 225 - to co pisliscie to prawda - wspanialy kabelek za "nedzne" pieniadze. Polecam z czystym sumieniem!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.