Skocz do zawartości
IGNORED

jaki interkonekt do 250 zł

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

> tomato

co do Goertz M jak rozumiem w opiniach wpis już czytałeś ?

osobiście mam TQ (miedź) i nie narzekam (system w "o mnie"),

Co do konfekcji to rzeczywiście jest "trochę" pracy, bo na samych przewodach też jest dodatkowa izolacja, która tak łatwo się nie poddaje, piszę oczywiśćie o TQ.

Pawiowy może powiedzieć coś więcej o tych kablach... :)

Tak na marginesie to jeżeli ktoś ma kogoś w USA to warto je tam kupić, 50 % ceny, acha, fakt, oryginalne wtyki nie mają powalającego stosunku jakość/cena.

No i rzeczywiście akkus jest oficjalnym dystrybutorem.

pzdr.

kravietz7 - owszem moja dosc krytyczna uwaga nt TQ2 wynika z obcowania z innej klasy wzmakiem i nie twierdze wcale ze lepszej klasy urzadzeniu... na wzmaku, ktorym to przetestowalem sporo kabli [arcam delta 290 - bdzo czuly na zmiane kabla a nawet i wtyczki] przy jego dosc ewidentnych jeszcze brakach i niedoskonalosci tq2 owtyczkowane w ciezkie Neutriki z chowana masa nie zachwycilo mnie niczym poza przynalezna do goertza rozlegloscia sceny... moze konfekcja byla nie najlpeszej jakosci, nie wiem... niemniej na takim urzadzeniu micro purle sprawil sie znacznie zwawiej, z lepiej zaznaczonymi szczegolami... zdawal sie byc porywajacy w stos do wielu innych 'drutow' wlaczajac w to tq2... stad moja przychylna opinia o najtanszym bracie ze stajni goertz... dziwne jest iz bedac w ofercie fabrycznej dosc mocno lansowanym kabel ow [micro purle] jest ciezki do zdobycia w akkusie... znajomy chcial nabyc ten model i takze spotkal sie z trudnosciami, dystryb poleca i lansuje wlasnie tq2... ja osobiscie majac bdziej intrygujace doswiadczenia z najcienszym z tej rodziny interkonetem bede oczywiscie lansowal wlasnie jego. wazne jednak aby naglasniac nazwe firmy, zdaje sie bowiem malo znana i niedoceniona w naszym kraju... a szkoda... zas to czy ten lub inny model kazdy uzna za 'swoj' zalezy wylacznie od checi zapoznania sie z oferta goertza oraz od od klockow muzycznych jakie maja byc spiete tymi kablami...

Witam ponownie,

Mam jeszce jedno pytanie. Zamówiłem kabel dwużyłowy z podwójnym ekranowaniem, czy moge dwie żyły użyć razem jako jedną żyłę z sygnałem ??. [red]Natomisat jeden ekran jako masa, drugi zostawić jako ekran ??[/red]

> tomato

nie porównywałem micro purle z tq, dlatego trudno mi polemizować, pewnie coś w tym jest,

a co do małej znajomości goertz'a jako firmy to racja, zasługuje na większą uwagę, obawiam się tylko, że

wtedy tez ceny skoczą...

pzdr.

• 4 tygodnie później...

Jak dlugo musi sie wygrzewac nowo wykonany interkonekt? Mam kabel na GAC-2 i dzwiek jest zmatowiony, pomimo bardzo dobrych innych aspektow brzmienia. Czy owa matowosc moze przejsc po wygrzaniu, czy jest to po prostu cecha tego kabla?

W cenie do 250zł całą "konkurencję" rozkładają sygnałówki AR elektroniks. W ofercie są: węglówki i srebrne. Brzmienie oceniam na 3-4 krotnie większy poziom niż kosztują. Ceny kabli są w przedziale 150-250zł. Polecam.

Anaw.... wcale tego nie kryję:):):)

Zakupiłem duże ilości pewnych kabli otrzymując tym samym dobrą cene. Teraz masz do wyboru! Zakup u mnie lub u producenta. U mnie nawet z moim zyskiem jest trochę taniej:):) zwłaszcza dla braci forumowej. Natomiast brzmienie za tą kasę jest nie podważalne i nie do pobicia.

• 8 miesięcy później...

Dawno nikt nie pisał w tym wątku. Panowie którzy mają zrobione interconnecty z przewodów Gothama, czy można prosić jeszcze raz o opinie? Czemu jeszcze raz? Bo teraz będą na pewno ochłodzone z pierwszego oczarowania. Czy wciąż macie wpięte w systemy czy z biegiem czasu jednak zostały wymienione na coś innego?

Ktoś też obiecywał porównanie różnych modeli kabelka.

Pytam bo sam będę robił taki kabelek.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 3 miesiące później...

Wątków o interkonektach jest całe mnóstwo i im więcej czytam tym bardziej jestem głupi. Mam prozaiczne pytanie: jak lutować gdy jest dwie żyły i masa to wiem ale jak lutować jak jest 1 żyła + masa? Moim zdaniem z obu stron lutujemy tak samo ale tylko z praktycznego punktu widzenia, bo nie wyobrażam sobie aby kabelek z jednej strony strony wisiał tylko na żyle. Co prawda były podobne pytania ale odpowiedzi jakieś wymijające i niekonkretne. Byćmoże jest też błąd w moim rozumowaniu, bo gdzie kończy się rozsądek tam zaczyna się audiofilstwo.

• 3 lata później...

reanimuję temat...

A co powiecie o IC na Sommer Cable Spirit XXL?

Czy ktoś tego używa? Gdzieś znalazłem opinie, że jest „przezroczysty”, nic od siebie nie dodaje i nie psuje dźwięku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.