Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp PHAST triode se do Monobloków Phase 2709

matt79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zwracam się z prośbą o wszelkie wskazówki dotyczące powyższego zestawienia. Posiadam monobloki Phase 2709 (po upgradzie) i chce je zestawić z jakimś konkretnym przedwzmacniaczem. Brzmienie powyższych monobloków w pasywce jakoś mi nie leży a wiem ze mogą zagrać z większym polotem. Tutaj moja prośba - mam możliwość zakupu powyższego preampa - jak się wpasuję w monobloki Phase 2709 ?

Preamp dokładnie taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Maciek

Aha zapomniałem dodać - inne propozycje godne zestawienia mile widziane (budżet do 1,5 tys)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Mam preamp Phasta

Ukryta Zawartość

do podobnych monobloków.

Ukryta Zawartość

Preamp Phasta dla mnie pogrubia brzmienie, jest mało dynamiczny i mało szczegółowy. Brak mu oddechu i przestrzeni.

Kupiłem kilka lat temu Vellemana K8020 i jest to zupełnie inne granie. Dźwięczne, przestrzenne i jest dynamika. Minusem jest to, że jest trochę krzykliwy i sterylny ale wiem, że można go dość prosto zmodyfikować. Czasu tylko nie ma żeby się tym zająć, powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

a nie sądzisz że tak samo można zmodyfikować preamp Phasta, tak aby przestał pogrubiać? :)

Nie. Zupełnie inny nakład pracy, poza tym nie możesz poszaleć z lampami w Phaście bo ma 6N1P więc nic innego tam nie włożysz a w Vellemanie masz ECC82 do wyboru, do koloru.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

6N1P więc nic innego tam nie włożysz

Nie. Zupełnie inny nakład pracy, poza tym nie możesz poszaleć z lampami w Phaście bo ma 6N1P więc nic innego tam nie włożysz a w Vellemanie masz ECC82 do wyboru, do koloru.

Trzeba tylko zrobić przełącznik wg poniższego wzoru i będzie wybór:

No super wszystko tylko tam jest z tego co pamiętam 6N1P a nie 6N2P. To chyba różne lampy jednak? :)

Brzmienie powyższych monobloków w pasywce jakoś mi nie leży a wiem ze mogą zagrać z większym polotem

Grałem też z pasywki na tych monoblokach to brzmienie z kolei nie miało takich kolorów jak z pre a przeszkadzało mi też brak dociążenia z pasywki. Brzmienie było lekkie i zwiewne.

No super wszystko tylko tam jest z tego co pamiętam 6N1P a nie 6N2P. To chyba różne lampy jednak? :)

A czy ja napisałem, że masz zastosować 6N2P w miejsce 6N1P. Na tym filmiku masz gotowe, proste rozwiązanie za pomocą przełącznika. Przecież napisałem, że to wzór. Tu chodzi o różnice w żarzeniu lamp i możliwość stosowania w Past zarówno 6N1P jak i różnych ECC82.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje.

skontaktuj sie z konstruktorem i zapytaj czy mozna to pre upgrejdowac do obecnej wersji. na ecc83 i ecc88. nie musisz od razy zakladac super kondow (to z czasem) najnowsza wersja nie ma wad poprzednich konstrukcji i dodatkowo masz szeroki wybor lamp zarowno wejsciowych jak i wyjsciowych. z dobrymi lampami na pokladzie to pre zagra bardzo dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.