Skocz do zawartości
IGNORED

Minimonitory do stereo . Upgrade

Gość bartosz_55239

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Udało mi się kupić Monitor audio GX 50. Cóż Yamaha CD s 2000 nie wprowadziła takiej zmiany co te kolumny. Nie posluchalem ty h którzy pisali by zmienić kolumny bo źródło nie daje dużej zmiany. Musiałem się sam o tym przekonać. Nie żałuje że sprzedalem CD s 2000 , z tym wzmacniaczem rzeczywiście ten CD nie pokazał ws,ystkiego. Na razie gram z DVD Sony ale planuje kupno jakiegoś prostego CD. Chy a będzie to DENON dcd 520 że który ma ważny parametr :3 letnią gwarancję :) starych gratow nie ma sensu kupować. Za daleko mam do serwisów i nie mam zamiaru modlić się by chińskie lasery podzialaly tydzisn

Gość

(Konto usunięte)

Udało mi się kupić Monitor audio GX 50. Cóż Yamaha CD s 2000 nie wprowadziła takiej zmiany co te kolumny. Nie posluchalem ty h którzy pisali by zmienić kolumny bo źródło nie daje dużej zmiany. Musiałem się sam o tym przekonać. Nie żałuje że sprzedalem CD s 2000 , z tym wzmacniaczem rzeczywiście ten CD nie pokazał ws,ystkiego. Na razie gram z DVD Sony ale planuje kupno jakiegoś prostego CD. Chy a będzie to DENON dcd 520 że który ma ważny parametr :3 letnią gwarancję :) starych gratow nie ma sensu kupować. Za daleko mam do serwisów i nie mam zamiaru modlić się by chińskie lasery podzialaly tydzisn

Piękne :-)

Udało mi się kupić Monitor audio GX 50. Cóż Yamaha CD s 2000 nie wprowadziła takiej zmiany co te kolumny

Możesz coś napisać jakie jest brzmienie tych monitorów? Co się poprawiło w porównaniu do wcześniejszego systemu?

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Możesz coś napisać jakie jest brzmienie tych monitorów? Co się poprawiło w porównaniu do wcześniejszego systemu?

Słuchałem na razie tylko 3 płyt. Co się poprawiło? Monitor audio maja większy woofer więc pasmo poszło trochę w dół. Słychać też mniejszy bałagan przy bardziej złożonych utworach.

Najbardziej interesuje mnie jak wygląda scena, czy grają dźwiękiem oderwanym od kolumn i w sposób w którym kolumny "znikają" w pokoju.

SinusAudio, Equilibrium Ether S6, Stars DSD Audio DAC, Nordost Blue Heaven LS i Purple Flare

Dźwięk przestrzenny , muzykę słychać w oderwaniu od kolumn, gra tak jakby cała przestrzeń przed nami. Przynajmniej takie jest moje wyobrażenie znikania kolumn.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Monitor audio GX 50 tworzą plany przed i za kolumnami. Oczywiście na leps,ych realizacjach lub na takich gdzie kombinowali z dźwiękiem. Nie ma u mnie takich r,eczy jak dźwięk wychodzący na boki kolumn czy za głowę. Widzę masz podobnie zbudowany wzmacniacz (1 trafo, 2 duże kondensatory ) więc u Ciebie z nimi powinno być podobnie

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Kupując denona dcd 520 AE w q21 musiałem trochę czekać bo cały zapas tych denonow był wyprzedany. Widzę nie tylko ja wolę słuchać muzyki zamiast ciągle być w stresie czy chiński laser padnie za tydzień a może jutro. Handlarzyny trupami maja powody do stresu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.