Skocz do zawartości
IGNORED

Pora dnia a muzyka której słuchamy

nikon

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wasze upodobania muzyczne zmieniają się w ciągu dnia?

Ja rano najchętniej słucham muzyki energetyzującej, z szybkim rytmem, mocnymi gitarami itp.

Później w ciągu dnia rzeczy łagodnych, nieskomplikowanych, pasujących jako tło do wykonywanej pracy.

Natomiast wieczorem najczęściej jest do muzyka wyrafinowana, niebanalna - jazz i okolice, współczesna muzyka poważna itp.

Czy też tak macie?

Ja pracuję w różnych porach dnia.

Ranem raczej radio trójka. W południe nie ma czasu.

Najlepiej mi się słucha w całkowitych ciemnościach jak zajdzie słońce i nie ma nikogo w domu. Rodzaj muzy tu dla mnie nie ma znaczenia.Słucham to co lubię. Zima zatem jest najlepsza do odsłuchów. Słońce wcześnie zachodzi. Nie jest gorąco,okna zamknięte. Ja słucham głośno.

Tylko ja i muza. Nieraz słucham do 3-ciej nad ranem ( w sobotę).Najlepiej mi się słucha wtedy. O pierwszej w nocy pijam kawę i szklaneczkę czegoś mocniejszego.Wtedy jest bajka.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

nikon

Jaką pracę wykonujesz,że możesz cały dzień słuchać muzyki?

Pracuję głownie na komputerze, a że siedzę w pokoju sam, przez większość dnia coś tam w tle leci.

U mnie pora dnia raczej nie ma wpływu na rodzaj słuchanej muzyki.Również nie zauważyłem związku pomiędzy stanem emocjonalnym a rodzajem muzyki.Często zdarza mi się odpoczywać po ciężkim dniu przy ostrej i dynamicznej muzyce.Nie ma regół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.