Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze ekranu projekcyjnego

maniek_150

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem projektor EPSON EH-TW5300 po kilkudniowych testach na ścianie zdecydowałem się na ekran projekcyjny 106 cali oczywiście 16/9 234 cm na 132 cm. Wybór wstępnie padł na ekran firmy SUPREMA FENIKS ELEGANT CB-S106. Tylko teraz zastanawiam się nad wyborem koloru ekranu matt grey czy matt white.Pomieszczenie w którym będzie użytkowany projektor to pokój dzienny w bloku , kolor ścian wraz z sufitem to biała czekolada . Rolety w oknach brązowe.

Proszę o pomoc w wyborze koloru ekranu ponieważ w mojej miejscowości nie mam możliwości obejrzenia ekranów na żywo. Mile widziane propozycje ekranów innych firm do 1500 zł

Dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/124618-pomoc-w-wyborze-ekranu-projekcyjnego/

Zasada jest prosta do przystosowanych salek kinowych dobiera się ekrany white....natomiast do antykinowych (czyli Twój przypadek) pokoi ekrany grey szare z gainem 0.8-0.9...aby między innymi poprawić kontrast przez zminimalizowanie odbić światła projektora od ekranu dzięki niskiemu współczynnikowi odbicia gain ...

A spytam z ciekawości jaka jest odległość widz-ekran?

Gość

(Konto usunięte)

Z tego co pamiętem to kolega Skalmen posiada Supremę Feniksa i całkiem go sobie chwalił.

Przed wakacjami będę kończył remont i wybrałem właśnie Supremę 106 cali, ale Andromedę. W moim budżecie nie trafiłem na nic ciekawszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.