Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio Dacmagic 100 vs Nostromo 5H

firekage

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się z prośbą do osób, które miały możliwość sprawdzenia obu - który wg. was lepiej wybrać aby spiąć PC ze wzmacniaczem po usb? CA nie ma wejścia na słuchawki, 5H ma. CA ma na pewno USB asynchroniczne, a o 5H nic nie ma, dodatkowo nie znalazłem i tej informacji. Bawił się tym ktoś? Może mógłby ktoś wypowiedzieć sie?

Dziękuje.

Na to czekałem.

Teraz pozostaje jedna kwestia - który w Windowsie i linuxie nie ma problemów. Z tego co pamiętam to nowsze urządzenia na CMI 8888 (niektóre Asusy, niektóre dac''i) nie działają poprawnie. Poszukam informacji o tym układzie, na którym jest zbudowany 5H bo wzmacniacz słuchawkowy mnie kusi. Na marginesie - w nostromo wejścia RCA są zabezpieczone przy wyciąganiu?

Ps - Nostromo Wolf ma też asynchronizcne usb? W sumie może podaruję sobie ew. wzmacniacz kosztem lepszego DAC'a.

Teraz pozostaje jedna kwestia - który w Windowsie i linuxie nie ma problemów. Z tego co pamiętam to nowsze urządzenia na CMI 8888 (niektóre Asusy, niektóre dac''i) nie działają poprawnie. Poszukam informacji o tym układzie, na którym jest zbudowany 5H bo wzmacniacz słuchawkowy mnie kusi.

NOSTROMO 5H w linuxie zgłasza się tak:

CMEDIA USB2.0 High-Speed True HD Audio at usb-0000:00:1a.0-1.4, high speed : USB Audio Playback: Status: Running Interface = 1 Altset = 1 Packet Size = 104 Momentary freq = 44100 Hz (0x5.8333) Feedback Format = 8.16 Packet Size = 0 Momentary freq = 44100 Hz (0x5.8333) Interface 1 Altset 1 Format: S16_LE Channels: 2 Endpoint: 5 OUT (ASYNC) Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000 Data packet interval: 125 us Interface 1 Altset 2 Format: S24_3LE Channels: 2 Endpoint: 5 OUT (ASYNC) Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000 Data packet interval: 125 us Interface 1 Altset 3 Format: S32_LE Channels: 2 Endpoint: 5 OUT (ASYNC) Rates: 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000 Data packet interval: 125 us

Więc nie ma z nim problemów.

NOSTROMO wolf nie posiada wejścia USB.

Ps - Nostromo Wolf ma też asynchronizcne usb? W sumie może podaruję sobie ew. wzmacniacz kosztem lepszego DAC'a.

USB niema, ale zato ma spore szumy własne, przynajmniej mój miał.

Zenek, tu mowa i o 4,5,5H bo interesują mnie oba rozwązania. DAC ze wzmacniaczem, lub bez. Pisz, jeśli masz jakieś doświadczenia.

Ps - śmieszne jest to, że w momencie, gdy znajdę sobie dac'a, chcę kupić to...albo nie ma w ogóle, albo nie ma czarnego. Mam wrażenie, że Polska jest lekko w tyle z dostępnością czegokolwiek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.