Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do KD nowy czy używany

spinacz66

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre sprzęty, tak jak moja Amerykańska Emotiva, są dwu napięciowe i napięcie przełącza się automatycznie, nic nie trzeba robić.

Jednak z tyłu przy gnieździe są podane dwie wartości napięcia

Zresztą w instrukcji to powinno pisać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2118-0-19505500-1453744749_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musi mieć automatycznie teraz doczytałem instrukcje i piszę w specyfikacji Ac 120V/60Hz i 230 V/50HZ więc jest ok chodź z tyłu tylko jest jedna wartość i to mnie zmyliło

Tak przeglądam te Pioneera VSX S310/510 i moc konsumencka mają po 70 i 96W to jaką one maja moc przy obciążeniu 5 kanałów.Jak wyliczam 70/96:5-10% to jamniki tyle miały.czy pionk są tak słabe?

Jak to jest jak producent podaję moc przy obciążeniu 6 omowym np.5x43w czy przy głośnikach 8 omowych moc będzie taka sama czy się zwiększy bo to mniejsze obciążenie jest jak rozumiem dla wzmacniacza?

Edit: .Czytam w nowym wydaniu AV test Yamahy RX-A850 i moc konsumencka jak deklaruję producent i piszę z tyłu wynosi max 300W a z testu i pomiarów wyszło że max jaką wytwarza i uciąga Amplituner jest to 590W.Więc skąd taka duża rozbieżność i wzrost mocy między producentem a testerom tego właśnie nie rozumiem?

Nowy, czy używany ? To kwestia "filozofii" i podejścia. Analogicznie - czy lepiej kupić nowy samochód niższej klasy za 35 tys, czy używany wyższej klasy ?

Smuga cienia spowija..;-)

Jeżeli mogę się podpiąć do tematu , w kwestii używanego polecam klasyki denon , yamaha lata 94,98 no chyba że musza być koniecznie hdmi, blu-ray ale to rzecz jasna niema tak napraw wpływu na jakość audio

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.