Skocz do zawartości
IGNORED

denon dra-100 czy dra-700ae

luk1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam

musze zdecydowac ktory lepszy, wgre wchodza tylko te dwa, ewentualnie kiedy tam inny amplituner, (wmacniacz plus tuner nie wchodzi w gre) to taki drugi zestaw do tv

dzwiekowo, nie mam faworyta tak na szybko wydaje mi sie ze dra-1000 jest bardziej szczegolowy, ostrzejszy na gorze, poslucham nowszego to wroce na chwile do starszego a najlepiej podlaczyc dwa rownolegle :)

plusy dra-700ae wg. mnie

- nowszy

- wiekszy pobor pradu z sieci 245 zamiast 190W zapewne powinno to miec odzwierciedlenie w dynamice

- ciezszy wiekszy

- wyswietlacz dwuliniowy

- cyfrowa regulacja glosnosci, a corka 14 miesieczna kocha tego typu sprzety, w dodatku jest "podwojny wylacznik"

- moze kiedys skorzystam z wejscia na subwoofer

- lepszy pilot (ktorego narazie nie mam)

wady dodatkowe 2 strefy choc zbytnio to nie przekszadza

dra- 1000 jest popostu ladny taki klasyczny denon :) poprzednio mialem 455rd i 365rd

https://www.audiostereo.pl/topic/125063-denon-dra-100-czy-dra-700ae/

może Denon pójdzie do głowy i wróci z amplitunerem 2 ch. z funkcjami sieciowymi

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

to ta sama klasa sprzętu, oba za ok 2000 zł nowe, różnice są w wieku, funkcjonalnosci i wyglądzie, tym się kieruj co Ci odpowiada uwzględniając cenę, która za dra-1000 powinna być odpowiednio niższa ze względu na wiek. Za to wygląd dra-1000 w kolorze szampanskim - nie do pobicia :)

akurat obydwa mam w szampanskim :) tez uwazam ze ten kolor jest kapitalny, bronilem sie dopuki nie postawilem na polce :)

wiadomo dra-700ae drozsze, ale 100-200 zł w roznicy to akurat malo istotny argument :)

100-200 można śmiało dopłacić do 700ae. Przecież one produkują srebrne i czarne,skąd ten szampanski? Postawiles je obok siebie i jest to identyczny kolor? Niemożliwe :)

bronilem sie dopuki ...

Oczy me krwawią.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

M tez krwawia, ale coz zrobic, zycie w biegu :)

100-200 można śmiało dopłacić do 700ae. Przecież one produkują srebrne i czarne,skąd ten szampanski? Postawiles je obok siebie i jest to identyczny kolor? Niemożliwe :)

fakt! nawet stal jeden na drugim, srebny i szampanski, jakos tego nie zalapalem :) az musialem postawic jeszcze raz i swiatlo wlaczyc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.