Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór TV 55 cali do 3500 PLN

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj można zobaczyć że i Sony mną clouding i to spory, dla chyba nie do zaakceptowania, bo na mojej plazmie czegoś takiego nie ma. Więc chyba to jest jak się trafi skoro na Samsungu kolega Don pisze że nie ma chmurek.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Wszedzie sa. Zalezy jak trafisz. Minimalne, raz mniejsze, a innym razem wieksze.

Jedyne TV bez cloudingu to te z B&O gdzie recznie selekcjonuja panele.

Znam osobiscie pare osob ktore maja Sony, akurat nie ten model i zadnen nie ma takiego cloudingu jak w tym tescie. Maja go na minimalnym/malym poziomie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czyli jedyne wyjście to dogadać się w sklepie i testować kupiony model. Bo rozumiem ze skoro nie ma chmurek to juz się nie powinny pojawic w trakcie uzytkowania?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Pamietaj ze kupiony tv mozesz oddac bez przyczyny do 14 dni od momentu kupna, wiec jak tylko cos kupisz, od razu sprawdz u siebie jak to wyglada, albo na miejscu w sklepie - choc tam sa mniej korzystne warunki do uchwycenia tego. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Coraz bardziej zastanawiam się, po przeczytaniu tego artykułu, czy nie robię głupstwa sprzedając dobrą plazmę panasonica i kupując LEDa. Chciałem miec tylko większy o 9cali bo plazmę mam 46" i trochę mała bo siedzę 3,5 metra od TV. No ale ona ma juz 7 lat więc trochę stara. Moze lepiej poczekac az stanieja OLEDy?

Ukryta Zawartość

OLED'y stanieja tak gdzies za 2 lata, wtedy beda w cenie srednio-wyzszej polki TV LED obecnie. Na wczesniejsze obnizki nie ma co liczyc, jesli Plazma Ci wytrzyma kolejne dwa lata, mozesz smialo czekac. Choc kupujac tv LED teraz nic nie ryzykujesz (zawsze masz prawo do zwrotu..).

Poza tym test ma ustawione podswietlenie na max. Kto tak ma ustawiony tv w domu?! Wieczorem przy zgaszonym swietle w skali 10 stopniowej to ok jest miec je na 2-3/10, w dzien czy wieczorami 5-6/10 przy lapmce lub LED'ami za TV.

W salonie oglądałem philipsa z ambilightem. Obraz w sumie był rewelacyjny, w opiniach same pozytywne jeśli chodzi o czerń i podswietlenie. Chodzi mi o model 55PFT6550/12, ale czytałem duzo na temat działania samego systemu w philipsach, bo ponoc sam się wyłącza i włącza, restartuje zawiesza. Problemy z siecią wifi. Czy to prawda?

niestety android w philipsach to jedna wielka pomylka i juz dawno nie bylo takiego bubla, najbardziej mnie smieszy jak niejaki Pan kiki na znanym forum zachwala te philipsy a pozniej 100 stron z hejtami na temat tego tv, a na koncu znowu wpis Pana kikiego ze u niego wszystko dziala :DDDDD

Zgadzam sie, szkoda gdyz ladnie swieca.

No właśnie Pan kiki tak zachwalał go i pisze że nic nie tnie. Ciekawe jakbym nie korzystał z androida w nim to czy też będzie się wieszał itp.? Gdyby obraz był ok, do tego super ambilight to może byłoby warto się nim zainteresować? Chyba pojadę jeszcze do sklepu pobawić się nim.

No właśnie Pan kiki tak zachwalał go i pisze że nic nie tnie.

nie daj sobie wody z mózgu zrobić

mógłbyś to wyłączyć?

Niestety z tego co wiem to Philips nie poradzil sobie z tym problemem. Zreszta inne firmy tez troche z tym walczyly (np. Sony jakies kilkanascie aktualizacji wydal..). Choc zawsze mozesz go wziac, pouzywac kilka dni i sam zobaczysz, a noz trafi Ci sie jakis lepszy egzemplarz. Pamietaj do 14 dni mozna zawsze towar zwrocic, jesli jest on w nienaruszonym stanie. ;)

• 1 rok później...

Witam ;)

Panasonic TX-55C320E warto go kupić za 1700zł?

Nie ukrywam, że budżet jak najniższy a TV jak największy byśmy chcieli. Byłby to drugi tv do sypialni. Chcę dobry, tani jak największy TV ale w FHD właśnie dlatego żeby cenowo skorzystać kiedy 4K zaczynają dominować w zakupach. Najwyżej jestem w stanie poczekać czy do maja nawet, żeby coś kupić okazjonalnie czy dobry czas jest teraz?

Generalnie TV ma służyć oprócz standardowej telewizji do filmów FHD z USB, konsoli PS4 i fajnie do komfortowego przeglądania internetu/ Youtube.

Obecny TV to UE46F6170 bez wodotrysków.

Pierwszy TV ma już 4 lata ale nie ma co na niego narzekać, jakimś koneserem nie jestem clouiding itp. są raczej do zaakceptowania w granicach rozsądku.

Dzięki za wszelką poradę :)

Pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.