Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do zestawu Dali Concept 6 + marantz pm 7001

adak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Dzięki pomocy forumowiczów posiadam w/w w temacie zestaw. Jestem z niego bardzo zadowolony, za co jestem bardzo wdzięczny.

Teraz postanowiłem zmienić ostatni element - CD - myślę, że wyjdzie to na dobre.

Jest to wiekowy cd Technicsa PG 580A. Znowu chciałbym prosić o doradzenie - czy warto, czy to dalej wpłynie na lepszą jakość , a jak tak to na co.

Cena tak ok. 500-800 zł - używany.

Zależy mi aby góra nie poszła zbyt ostro i nie kłuło w uszy.

Muzyka - od jazzu po lekki rock.

Pzdrawiam

Mój kolega ma powyższe kolumny, które grają z Marantz'em serii 5003 (wzmacniacz i CD). Gra to bardzo przyjemnie. Może zainteresuj się właśnie CD Marantz'a z serii 500x

do 8 stowek to już dużo fajnych używek się kupi, i marantza i denona i innych. Czy nie lepiej jednak za tą kasę kupić odtwarzacz strumieniowy, o co pytales? Teraz np. Denki dnp-720ae za tyle schodzą...

Cena tak ok. 500-800 zł - używany.

Zależy mi aby góra nie poszła zbyt ostro i nie kłuło w uszy.

Muzyka - od jazzu po lekki rock.

Zdecydowanie kup cd Marantza i będzie b.dobrze.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

A jak to jest z tymi odtwarzaczami strumieniowymi. Jeżeli mam płyty cd to wtedy muszę zgrać to na twardy dysk? Czy jakość między cd a w plikach będzie ta sama nawet przy najtańszej wersji odtw. strum. ?

A jeżeli Marantz to np. 5003 - 5004 czy szukać SA 7001 do mojego wzmacniacza PM 7001. Czy ma to jakieś znaczenie?

Jeśli zależy Ci na prostocie to nie zwracaj uwagi na strumieniowce. Kup CD i już. Wkładasz płytę, słuchasz i koniec. Strumieniowanie nie jest takie proste i oczywiste jakby się mogło wydawać, a już na pewno nie jest tanie - oczywiście jeśli ma być dobrze, rzecz jasna. Co do Marantza, to kup najwyższy model na jaki Cię stać. Osobiście miałem CD z serii 5003, 7003 i 8003. Za każdym razem było dużo lepiej.

Może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do kompletu , jak jeszcze wzmacniacz srebrny to i muzycznie i dzwiękowo będzie dobrze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki wszystkim za pomoc i rady. Zobaczę narazie z tym marantzem sa 7001. A strumieniowca najwyżej zostawię sobie na deser:) Teraz jeszcze muszę pozbyć się mojego technicsa cd, żeby troszkę się zwróciło. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.