Skocz do zawartości
IGNORED

Benq W1080ST+ czy to dobry wybór?

dolphin123

Rekomendowane odpowiedzi

przykładowe dane jakie podałem pochodzą z testu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dotyczą projektora który ma katalogową jasność 2000 lumenów. (zapewne w trybie normal/dynamic czy jak tam Benq nazywa najjaśniejszy tryb)

Zwracałem tylko uwagę, że projektor o (katalogowej) jasności 3000 lumenów nie koniecznie sprawdzi się w każdych warunkach i nie można pisać, że im jaśniejszy tym lepszy ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Dodam jeszcze że widziałem przez krótką chwilę w sklepie również niższy model optomy. Nie pamiętam czy to było HD36 czy coś innego, ale mogę powiedzieć że obraz też mi się bardziej podobał od sony...

Jak widzisz preferencje są różne. ..jakiś czas temu zaraz po kupnie mojego hw55 i ekranu MS byl u mnie znajomy z optomą 82 i stwierdził że jednak hw55 bardziej mu pasuje...ja przed zakupem swojego sony byłem także u tego kumpla aby zobaczyć tą hd82... wybrałem jednak hw...

Preferencje i oczekiwania są różne...ale nie rozumiem jak proj sony 40 lcos dwa razy droższy i dwa razy cięższy ;) i dwa razy większy i sto razy ładniejszy ;) mógł mieć gorszy obraz jak ta budżetowa optomka 36... może rzeczywiście masz coś nie halo z tą sony 40. .. bo widzisz w niej ziarno kolory do dupy ostrość za mgiełką....ja u siebie nic takiego nie uświadczam... ja także byłem posiadaczem plazm... ;) i po przesiadce z pdp zaskoczyła mnie miło mega ostrość , odwzorowanie kolorów ,obróbka obrazu w ruchu a także kontrast w hw55 +MS....

A ja zechcę zobaczyć lepszy projektor gdy się zdecyduję na wymianę (nie odwrotnie). BTW, też nie chce mi się wierzyć, żeby 2-krotnie tańsza optoma stanowiła - w sensie bezwzględnym - realną konkurencję dla Sony. Mówię to jako użytkownik optomy właśnie, z której jestem, nota bene, w pełni zadowolony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.