Skocz do zawartości
IGNORED

poważne głośniki poszukiwane

crocket

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawałoby się, że Tannoye mają swój charakter, który może słuchaczy dzielić. Moim zdaniem może dzielić sposób prezentacji górnej średnicy, który jest "tubowy", lub jak ktoś to trafnie określił "telefoniczny". Podłączyłem do nich kabel głośnikowy, którego historii dobrze nie znam, jest to wysoki produkt Madrigal audio lab w postaci szerokich taśm. Jest to podobno zrobione przez levinsona. Potem ten kabel był produkowany przez Nordosta jako Valhalla. Nie jestem pewien tych informacji.

Jedno mogę powiedzieć: tubowości przy tym cacku nie ma. Brzmienie jest wspaniałe: to co wcześniej było wyostrzeniem lub za dużą ilością wysokich tonów, przy tym kablu zamieniło się w informację.

Nie zadaję żadnego pytania. Po prostu: chciałem się tym podzielić.

• 3 miesiące później...

Lascali miałem 4 pary z różnych lat. Tannoy zagrał zdecydowanie głębiej lecz okrągłym basem, Wszyscy mówią klipsch gra od 51 hz więc gdzie tam bass ? Dyskusja długa, powiem jedno w odpowiednim zestawieniu i ustawieniu bass jest choć na pewno nie taki jak w JBL

SMR 15x To lubię, już o krok byłem od zostawienia sobie jednej pary gdyby nie ten gabaryt. nie dziwota że pojedyncze drivery Tannoya potrafią osiągać cenę 5000 $ za przetwornik.

Od 2 tygodni cieszę się muzyką z Klipsch Lascala i doprawdy nie pojmuję wszelkich wpisów odnośnie braku w nich basu. Znam Tannoye na Dual concentricu i bardzo je lubię. Niemniej te których słuchałem czyli 10, 12 cali nie mogą w żaden sposób konkurować z La Scalą w aspekcie basu i jego zejścia. Nie wiem, w sumie Klipsch jest dla mnie nowum absolutnym i znalazł się trochę na zasadzie przypadku. Może to kwestia tego, że moje mają ponoć najlepszą wersję zwrotnicy, czyli AL4. Może coś tu dopracowano. Trudno mi się oczywiście ustosunkować do wersji La Scali z innymi zwrotnicami, bo nie słuchałem. Powiem na koniec tylko jedno. Po La Scali słuchanie Harbethów SHL5 ( które jeszcze mam i jestem miłośnikiem tej marki od lat kilku) to absolutny dyskomfort :-)

dla mnie słuchanie kolumn Klipscha i Harbetów to dyskomfort. Jedna grają jak stare głośniki tubowe na dworcu kolejowym, drugie jak rozmemłane kluski

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość

(Konto usunięte)

dla mnie słuchanie kolumn Klipscha i Harbetów to dyskomfort. Jedna grają jak stare głośniki tubowe na dworcu kolejowym, drugie jak rozmemłane kluski

No widzisz...a moje no name grają tak jak lubisz... :-)

No widzisz...a moje no name grają tak jak lubisz... :-)

no to na jakich masz głośnikach te NO NAME ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.