Skocz do zawartości
IGNORED

PRE OUT czy Analog audio OUT - proszę o pomoc

Gość patrykCBR

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

Witam

Zapewne dla wielu z Was zagadnienie wyda się banalne, ale proszę was o poradę.

Chciałbym podłączyć transmiter bezprzewodowych słuchawek gamingowych, taki jak na poniższym zdjęciu:

post-44074-0-75914100-1456081085_thumb.jpg

z amplitunerem H-K AVR 460:

post-44074-0-10918500-1456081139_thumb.jpg

Połączenie ma na celu umożliwienie odsłuchu w słuchawkach bezprzewodowych dźwięku przetwarzanego przez amplituner z różnych źródeł (np. podczas oglądania filmów z TV kablowej, odtwarzacza bluray itp.). Jako, że amplituner nie posiada wyjścia optycznego, połączenie zamierzam wykonać przy pomocy kabla analogowego 3,5mm jack/RCAx2. Jack 3,5mm podłączam do portu ANALOG IN w transmiterze (zaznaczony na czerwono na zdjęciu nr 1). Nie wiem jednak, gdzie powinienem podłączyć RCAx2, czy do portów L/R PRE-OUT (zaznaczone na czerwono na zdjęciu nr 2), czy portów L/R ANALOG AUDIO OUT (zaznaczone na żółto na zdjęciu nr 2).

Moja wątpliwość wynika z faktu, że nie mam właściwie pojęcia, czym (z technicznego punktu widzenia) właściwie jest transmiter słuchawek. Myślę, że jest on po prostu zewnętrzną kartą dźwiękową mającą za zadanie stworzyć efekt dźwięku przestrzennego w słuchawkach stereo.

Z góry dziękuję za pomoc.

Jest Ciaxial out ale nie ma in w transmiterze!

Pre outem raczej nie możesz wyjść bo transmiter nie ma wbudowanego wzmacniacza. Było by bardzo cicho.

Możesz wyjść wyjściami analogowymi tymi żółtymi co zaznaczyłeś. Bo w Yamaszkach te wyjścia zawsze podają dźwięk. Niestety nie wiem jak jest w Harmanie. Czy np. Złącze HDMI daje także dźwięk do tego wyjścia. Musisz spróbować.

Pozdrawiam

Pod wyjścia PRE-OUT podłącza się końcówkę mocy lub wzmacniacz zintegrowany

ten amplituner nie ma wyjsć optycznych, ma jakieś 3 po prawej koło gniazda kabla zasilającego i co , to są wejścia?

to jest to urządzenie co nie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to lepiej podłączyć pod wyjścia ANALOG AUDIO OUT

Ale tu moze być jak pisze S4Home, że jeśli dzwięk wychodzi wyjściem hdmi to nie wiadomo czy wyjdzie tymi analogami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Jest Ciaxial out ale nie ma in w transmiterze!

Pre outem raczej nie możesz wyjść bo transmiter nie ma wbudowanego wzmacniacza. Było by bardzo cicho.

Możesz wyjść wyjściami analogowymi tymi żółtymi co zaznaczyłeś. Bo w Yamaszkach te wyjścia zawsze podają dźwięk. Niestety nie wiem jak jest w Harmanie. Czy np. Złącze HDMI daje także dźwięk do tego wyjścia. Musisz spróbować.

Pozdrawiam

Skoro jest wyjście coaxial z amplitunera. A widzę ,że jest wejście optyczne w transmiterze, to jaki problem użyć konwerter coaxial to spdif?

Pewnie, że można np

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro jest wyjście coaxial z amplitunera. A widzę ,że jest wejście optyczne w transmiterze, to jaki problem użyć konwerter coaxial to spdif?

Jasne że żaden, kolejna mikro skrzyneczka. Próbowałem mniej problematycznie rozwiązać problem. Ale tak jest najprościej

Gość

(Konto usunięte)

Jasne że żaden, kolejna mikro skrzyneczka. Próbowałem mniej problematycznie rozwiązać problem. Ale tak jest najprościej

My podaliśmy tylko rozwiązania, jakie wybierze kolega to już jego prywatna sprawa i nic nam do tego.

Gość patrykCBR

(Konto usunięte)

Pod wyjścia PRE-OUT podłącza się końcówkę mocy lub wzmacniacz zintegrowany

ten amplituner nie ma wyjsć optycznych, ma jakieś 3 po prawej koło gniazda kabla zasilającego i co , to są wejścia?

to jest to urządzenie co nie

http://allegro.pl/artykul/steelseries-h-wireless-test-gamingowych-bezprzewodowych-sluchawek-32223

http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2014/05/steelseries-h-wireless-recenzja-bezprzewodowych-sluchawek-dla-graczy.aspx

http://www.chip.pl/artykuly/recenzje/2014/06/steelseries-h-wireless-test-bezprzewodowego-headsetu-nie-tylko-dla-graczy

http://blog.pclab.pl/violator/SteelSeries.H.Wireless.i.Siberia.Elite-recenzja.Słuchawki.po.duńsku.2,477

to lepiej podłączyć pod wyjścia ANALOG AUDIO OUT

Ale tu moze być jak pisze S4Home, że jeśli dzwięk wychodzi wyjściem hdmi to nie wiadomo czy wyjdzie tymi analogami.

Tak, te trzy gniazda optyczne w ampli, to niestety tylko wejścia. Jeśli chodzi o headset, to jest dokładnie taki jak w podanych przez Ciebie linkach, tj. SteelSeries H Wireless.

Nie znam się aż tak na stronie technicznej, szczerze przyznam, że nawet nie miałem pojęcia o możliwości przekonwertowania coaxial do spdif.

Tak myślałem, że sprzedawca w jednym z salonów HiFi, którego pytałem, trochę się zapędził, twierdząc, że połączenie należałoby wykonać poprzez użycie wyjść w sekcji PRE-OUT. Ewentualnie uznał, że konwerter jest jednocześnie wzmacniaczem słuchawkowym, chociaż tutaj, sam nie mam pewności co tak właściwie w sobie mieści ta czarna skrzyneczka, ale jest to raczej tylko zewnętrzna karta dźwiękowa.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, jestem teraz w delegacji, ale niebawem sprawdzę połączenie analogiem. Jak nie da rady, albo będzie marny efekt, to spróbuję z tą przejściówką coaxial/optyk.

A swoją drogą, które rozwiązanie byłoby bardziej efektywne, biorąc pod uwagę jakość dźwięku?

Jak tylko ogarnę temat, napiszę o efektach.

Raz jeszcze bardzo dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.