Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny i cd player do pioneer a400

woe4you

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie;

chciałbym nadrobić swoje zaległości i dogonic marzenia sprzed lat kiedy jedynie o dobrym sprzecie moglem marzyc. dzis jednak chcialbym dogonic marzenia i do mojego wzmacniacza pioneer a 400 pragne dokupic reszte czyli kolumny+cd player+okablowanie.zaznacze ze slucham glownie rocka i metalu chociaz blues,reggae czy classical music i jazz tez miesci sie w moim guscie.pokoj to 25m2.co do sprzetu to jestem kompletnie zielony ,zaden ze mnie znawca dlatego zwracam sie z prosba o pomoc. zaznaczam ze bede kupowal na rynku w uk wiec sugestie mile widziane z ebay.uk bo w kraju juz nie mieszkam i nie moge w Polsce dokupic kolumn.co do upodoban to oczywiscie lubie basy,dynamike i bebny gdy je slychac .prosze o podpowiedz co do tego pioneera dokupic; mile widziany cd pioneer (do kompletu ) chociaz nie bede sie upieral jesli cos innego gra dobrze; budzet- tu nie ma szalu gdyz wojuje z zona o lepszy sprzed; dla niej yt i muza z kompa wystarczy a juz komorka i sluchaweczki to wypas wiec to ja sie uparlem na ten sprzet i bede musial przeforsowac zapory w stylu : a na co ci to ? ooo i do tego taaakie drogie!oszalales? co do kabli tez jestem zielonka wiec licze na jakies sugestie jak to wszystko spiac razem do kupy; aaa i jeszcze kolumny wolalbym podlogowe stojace. z gory dziekuje za jakies sugestie i licze na pomoc. pozdroooooo

https://www.audiostereo.pl/topic/125807-kolumny-i-cd-player-do-pioneer-a400/

Nowik 1968

Na litość, gdzie Ty słyszysz w castle knight dynamikę o której wspominał autor wątku???. Zakup w ciemno??? Castle Knight spowalniają muzykę bardzo wyraźnie, nie słyszałem wolniejszych od nich kolumn. Bas w castle knight jest bardzo "specyficzny" i z dynamiką nie ma nic wspólnego.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Może coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

a do nich podobno w dobrym stanie:

Ukryta Zawartość

bo wskazań co do budżetu nie znam.

Co do linii transmisyjnej a'la Castle, to nikomu nie polecam,

chyba, że słucha TYLKO reggae i to downtempo ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

witam;niestety te kolumny sa poza moim zasiegiem jezeli chodzi o transport to obie lokacje sa na poludniu uk(ja mieszkam w newcastle czyli prawie szkocja ) i transport do mnie nie wchodzi w opcje ale dzieki waszym postom mam jakis juz wglad czego mniej wiecej szukac ; dziekuje za pomoc i bede sie rozgladal za czyms podobnym lokalnie; wiecie moze jakimi kablami to spiac do wzmaka? macie z doswiadczenia jakies swoje typy kabli ? nie chodzi mi o wyscig w stylu kto poda lepsze ale o jakies ogolne nazwy firm ktore tym sie zajmuja niejako profesjonalnie... nie chcialbym wyladowac z jakimis cieniutkimi kabelkami ; co do odtwarzacza cd to mysle ze ten sony sie prezentuje bardzo okazale ale wdzieczny bylbym za jeszcze jakies typy dla porownania... ogolnie dziekuje za wasz wysilek i pomoc-w dzisiejszym swiecie ciezko o bezinteresownosc i podobne zalety wiec wdzieczny jestem i bede za jakiekolwiek sugestie; pozdrooo

ps; co myslicie o kolumnach Rògers ls 55 sa za 80 funi i zaledwie pare mil od mojej lokacji... :)

Są całkiem niezłe, zakładając oczywiście, że są sprawne.

Mają opinię neutralnych, dokładnych i do słuchania muzyki, a nie na imprezę...

Co do kabli, to są też opinie, że powinno się w tych kolumnach chociaż

spróbować bi-wiringu. Czyli inny kabel na dół pasma, a inny na górę.

Ja polecę tu tani kabel instalacyjny miedziany solid 2 x 0,5 mm jako przewód na górę.

Na dół może być miedziana linka przekroju 1,5 mm albo więcej.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

witam ponownie;

dzis na 10:00 jestem umowiony na odsluch tych rogersow ls 55 ... jakiez bylo moje zdziwienie gdy sie o tym pochwalilem zonusi...powiedziala ze kolejnych starych i obdrapanych kolumn juz nie chce w salonie i ze mamy sobie koniecznie kupic nowe!!! wiec w piatek zapylam do sklepu aby odsluchac i prawdopodobnie przytulic do siebie MISSION

MX3... 6 lat gwarancji tez sie przyda...:).juz w domu zepne je bi wiringiem jak juz sie wygrzeja -zobaczymy czy bi wire zrobi wyrazna roznice. pytanie- czy te kolumny naprawde az tak dlugo sie wygrzewaja jak to mozna przeczytac na forum(do 200 godzin)? i ogolnie co sadzicie o tych kolumnach?jak wypelnia salon 25m2? oczywiscie ich odslucham( w Richer Sounds) . bylbym wdzieczny za info jak to okablowac bi wiringiem... czy w takiej samej konfiguracji jak do rogers czy kable o innej juz srednicy? czytalem ciekawe wpisy tu na forum odnosnie cd playerow pioneer. zmierze sie z tematem za miesiac po wyplacie bo na razie idzie o missions tym razem; na razie moj dvd r musi wystarczyc(o zgrozo!!)...tymczasem czy moglibyscie podac jakies namiary na swoje typy cd playerow, ktore warte sa uwagi,maja dusze i spiewaja...? zycze wszystkim milego dzionka i z uwaga wslucham sie w Wasze komenty...pozdrooo

witam raz jeszcze

co do kolumn to w koncu stanelo na Mission mx3i; na razie zepne je kablami Gale Electronics XL315(bo takie posiadam) ,postaram sie to zebrac bi-wiringiem pozniej .zastanawia mnie przekroj kabli i w tej dziedzinie bylbym wdzieczny za sugestie i porady bo bi-wire jest mi znajome jedynie w teorii jak do tej pory......wiem ze opinie w tym temacie sa bardzo rozbiezne( jedni twierdza ze bi wire nic w ogole nie daje ,inni ze jesli jest jakas roznica to na pograniczu slyszalnosci podczas gdy niektorzy twierdza ze roznica jest i ze jest slyszalna...) bylbym wdzieczny za jakies info z autopsji bo ja tym nie moge sie pochwalic wiec mam nadzieje ze sa osoby ktore juz tam byly gdzie ja dopiero mam zamiar zawedrowac....nie jest moim zamiarem wywolywac dyskusji na ten temat bo to juz bylo ... bylbym po prostu wdzieczny za sugestie jakimi kablami to zebrac do kupy(przekroj) bo i tak to zrobie tyle ze jedynie nie wiem jak i nie chodzi mi o to jak zrobic kable do bi wire czy gdzie je wpiac a raczej o podpowiedzi jakimi kablami to zebrac w calosc?byc moze ktos spinal bi wiringiem juz te paczki i ma jakies doswiadzczenie... jesli nie to jak WY to zrobiliscie sami ze jako efekt koncowy ,,zagraly wam dzwony,, ??gorace pozdrooo i mam nadzieje na jakies info ktore mnie mogloby nakierowac. milej zabawy

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.