Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR875 + Cerwin Vega?

Radek Bryła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!

Po dłuższym czasie znowu zacząłem walczyć z moim kinem domowym.

Dalej jednak nie wiem jak się do tego zabrać.

Ogólnie to mam parę pomysłów.

Posiadam fajne kino domowe Cerwin Vega V-12F, V-5M oraz V-5C. W pokoju ledwo starcza mi miejsca na sam zestaw 5.0 a co dopiero na subwoofer.

Dlatego subwoofer w tym zestawie odpada.

Miałem już pod tym zestawem dwa amplitunery:

-Yamaha RX-V800RDS

oraz

-Denon AVR-1910

Dalej wydaje mi się, że kolumny miały za słabe zasilanie.

Znalazłem ,,okazję". A dokładnie amplituner Onkyo TX-NR875. Dość mocna końcówka, lecz wiekowa. W zestawie dostaję tylko i wyłącznie sam amplituner, bez pilota, bez niczego. Cena 750zł.

Został mi mikrofon kalibracyjny z denon dm-a409 więc z tym problemu nie powinno być.

Opłaca się w to brnąć?

Podobno 100% sprawny.

Pokój na razie ma 16m2 dlatego zestaw będzie się ,,dusił", ale za rok zmienię pokój na o wiele większy więc ma to sens.

Innym pomysłem jest sprzedanie głośników surround oraz głośnika centralnego i kupienie wzmacniacza Yamaha AX-700/900 .

Jakieś sugestie?

https://www.audiostereo.pl/topic/126234-onkyo-tx-nr875-cerwin-vega/

ja miałem jakiś czas tx sr 876 standardowo lecą w nich procesory DSP koszt naprawy w serwisie - wymiana płyty 1300zł jakość moim zdaniem jak w większości amplitunerów beznadziejna mocy tam nie widziałem ( :

jak nie potrzebujesz hdmi to kup stary model nie będzie się psuć jeżeli musisz mieć hdmi lub nawet z 3D to kup sobie nowy nawet na raty lepiej na tym wyjdziesz , grać będzie bez szału , sztucznie jak to amplituner chyba że muzyki nie słuchasz to jeszcze ok, pożycz sobie z ciekawości wzm stereoi fajne żródło zobaczysz że fronty zagrają znacznie lepiej ale jak do kina samego jak wyżej pisze albo fest stary albo nówka (każda firma wg serwisantów ma jakieś problemy z HDMI wcześniej czy później bo teraz sprzęt produkują na 3 lata resztę wymiana na nowy wg producenta jak chcesz kupić na raty to bank wymaga przedłużenia gwarancji bo często sprzęt po 2 latach pada ( : )

Jeżeli jest sprawny to warto.

To bardzo dobry amplituner a do wszystkiego możesz dojść z pozycji amplitunera. Jak zejdzie do 600 zł to bierz.

Tyle że jeśli nie ma pudła pilota nic to mi wygląda to na sprowadzony z Niemiec a ją uczulam. Nie kupować od nich. Polacy sprowadzają z tamtąd tylko śmieci. Normalny użytkownik ok Martina by nie miał ale akcesoria każdy by zatrzymał. Więc może jednak poszukaj nieco dorozszego ale z polski. Chyba że możesz po niego podejchac osobiście. Albo zwrocic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.